Problemi u Ambasadi BiH u Vašingtonu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
ja_sarajevo

#1 Problemi u Ambasadi BiH u Vašingtonu

Post by ja_sarajevo »

Problemi u Ambasadi BiH u Vašingtonu

Zbog prokišnjavanja krova uništena dva sprata zgrade

Sistem grijanja i hlađenja nije u upotrebljivom stanju * Objekt našoj državi na korištenje ustupila Saudijska Arabija

Zgrada Ambasade BiH u Vašingtonu nalazi se u katastrofalnom stanju. Već duže vremena prokišnjava krov zbog čega je zadnji sprat potpuno uništen i uopće se ne koristi.

Stanje objekta

- Zgrada ima prizemlje i tri sprata. Nažalost, treći sprat je totalno uništen zbog prokišnjavanja krova, a vlaga je počela uništavati i plafon drugog sprata. Sistem grijanja i hlađenja, zbog neodržavanja, nije u upotrebljivom stanju. Neophodno je izvršiti rekonstrukciju krova, dovesti u upotrebno stanje sistem grijanja i hlađenja, kao i trećeg sprata - kaže bh. ambasadorica Bisera Turković.
MVP BiH redovno je obavještavan o stanju objekta, o radovima koje je neophodno poduzeti, te o prikupljenim ponudama.
- Za sada smo od MVP-a dobili saglasnost za interventne radove na krovu i popravci sistema grijanja u vrijednosti od 15.900 dolara. Naravno, tim sredstvima objekt je nemoguće dovesti u odgovarajuće stanje - pojašnjavaju iz Ambasade.

Besplatno korištenje

Glavni razlog za ovakav odnos, prema pojašnjenjima iz MVP-a, jeste što objekt nije u vlasništvu BiH. Kako saznajemo, vlasnik je Saudijska Arabija, a našoj državi je potpuno besplatno ustupljen na korištenje.
- Odlučeno je da se u ovoj godini ide na sanaciju krova kako bi se zaustavilo dalje propadanje. Tražili smo da iz Ambasade dostave ponude, a komisija je odabrala najjeftinuju koja iznosi 16.000 dolara. U narednoj godini planiramo nastaviti radove, onoliko koliko bude na raspolaganju novca za kapitalna ulaganja - kaže Mirsad Muhović, pomoćnik ministra u Sektoru za opće poslove MVP-a.

A. MALAGIĆ

Za popravku potrebno 100.000 dolara (zgrada MVP)

U MVP-u tvrde da samo funkcioniranje Ambasade nije dovedeno u pitanje jer inačekoriste samo prizemlje i prvi sprat. Prema predračunu, da bi se zgrada dovela u normalno stanje, potrebno je oko 100.000 dolara.

U komšiluku Stejt departmenta (slika Vašingtona)

Iako se nalazi na izvanrednoj lokaciji, neposredno prekoputa zgrade Stejt departmenta, zbog neodržavanja, posjetioci i gosti ne mogu ponijeti lijepu sliku iz ovog objekta, koji u SAD predstavlja i ogledalo naše zemlje.
Last edited by ja_sarajevo on 27/11/2005 22:13, edited 2 times in total.
Fair Life

Post by Fair Life »

Racun ispostaviti Muhamedu Sacirbegovicu, ili novac za "proizvodnju" BiH vehabija preusmjeriti Biseri Turkovic.

Sve vise postajemo ekspozitura Saudijske Arabije...

:?
Šandor

#3 Re: Problemi u Ambasadi BiH u Vašingtonu

Post by Šandor »

ja_sarajevo wrote:kaže bh. ambasadorica Bisera Turković
Ne sekiram se za nju. Ima ono dovoljno sala, svile i krzna na sebi. Neće se smrznut.
ja_sarajevo wrote:Iako se nalazi na izvanrednoj lokaciji, neposredno prekoputa zgrade Stejt departmenta, zbog neodržavanja, posjetioci i gosti ne mogu ponijeti lijepu sliku iz ovog objekta, koji u SAD predstavlja i ogledalo naše zemlje.
Neka onda ostane u takvom stanju! :-) :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Rješenje je u biznisu. Otvoriti eksteritorijalnu (ET) buregdžinicu/ćevabdžinicu!
Post Reply