Od kako znam za sebe non stop problemi sa peruti a sad mi je preko glave
Bilo ko da ima preporuku za kvalitetnog dermatologa svaki savjet je dobrodošao. Takođe ako imate neku preporuku kako se otarasiti ove pošasti
Hvala
Adi
Moderator: anex
Fungoral 2% medicinski sampon kupuje se u apoteciadi2012 wrote:Pozdrav svima,
Od kako znam za sebe non stop problemi sa peruti a sad mi je preko glaveVeć sam išao jednom dermatologu u državnoj bolnici koji mi je preporučio šampon Ducray - Kelulal francuske proizvodnje i precijenjene vrijednosti (cca 40 km) i nažalost, osim prvih 5-6 pranja kose više nije bio od pomoći.
Bilo ko da ima preporuku za kvalitetnog dermatologa svaki savjet je dobrodošao. Takođe ako imate neku preporuku kako se otarasiti ove pošastina osnovu vašeg iskustva ili nekog dobrog savjeta, saslušaću sve prijedloge
![]()
Hvala![]()
Adi

ovaj sampon definitivno......i ja sam rijesila s njim problemOp3r4t0r wrote:Fungoral 2% medicinski sampon kupuje se u apoteciadi2012 wrote:Pozdrav svima,
Od kako znam za sebe non stop problemi sa peruti a sad mi je preko glaveVeć sam išao jednom dermatologu u državnoj bolnici koji mi je preporučio šampon Ducray - Kelulal francuske proizvodnje i precijenjene vrijednosti (cca 40 km) i nažalost, osim prvih 5-6 pranja kose više nije bio od pomoći.
Bilo ko da ima preporuku za kvalitetnog dermatologa svaki savjet je dobrodošao. Takođe ako imate neku preporuku kako se otarasiti ove pošastina osnovu vašeg iskustva ili nekog dobrog savjeta, saslušaću sve prijedloge
![]()
Hvala![]()
Adi
I sigurno jedan od najboljih sampona koji mozes kupiti u prodavnici je
Ako ovo dvoje ne pomogne jedino sto ti preostaje je da cekas da ocelavis
adi2012 wrote:Pozdrav svima,
![]()
Hvala![]()
Adi
Dok koristim Vichy sve bude odlicno medjutim cim pokusam sa nekim drugim perut se ubrzo ponovo javi. Da li ga ti konstantno koristis ili si prestao?grunt wrote:imao sam nekada veliki problem sa peruti,onda sam na preporuku koristio Vichy Dercos sampon i fakat je perut nestala kao rukom odnesena
Korisi ga stalno. Samo ga pokusaj korsititi svako drugo, trece pranje.Optimist wrote:Dok koristim Vichy sve bude odlicno medjutim cim pokusam sa nekim drugim perut se ubrzo ponovo javi. Da li ga ti konstantno koristis ili si prestao?grunt wrote:imao sam nekada veliki problem sa peruti,onda sam na preporuku koristio Vichy Dercos sampon i fakat je perut nestala kao rukom odnesena
vjerovao ili ne, to je jedan od mojih načina da se barem djelimično izborim sa peruti a to je kratka kosa! Ali, eto u zadnje vrijeme, iako je kosa kratka većinom perut se iz nekog razloga pojačala..Matijevic_Vlado wrote: Eh onda pokusaj to oprati hladnom vodom ako uspijes dobro i jest, a ko ne uspijes oprati onda probaj osisati na nulu masinicom! Ako ti se pocne masinica petljati u kosi nema veze, samo nastavi i ako ce da boli ! To je recept iz davnina, ja sam se tako rijesio peruti!
1. probaću definitivno - ima li ikakve ukoliko je perut masna ili suha, ili je taj šampon jednostavno univerzalan za bilo koji tip peruti?tester33 wrote: Rjesenje za perut je:
1. nabavi jedan sampon Reconazol .... nakon 2 sedmice pranja nadji neki obican sampon ali da nije previse jak da isusuje kozu ....
2. izbjegavaj piti gazirana pica
3. nekvalitetan san tj. do promjene bioritma uslijed kasnog odlaska u krevet 3-4 ujutro .... ne spavanja 8-9 sati ... utice na pojavu peruti i .... "stres" ......
4. ne nervirati se.
5. razblaziti sampon prilikom pranje kose.
6. piti vodu
7. prije tretmana dobro je popiti koju casicu zestokog pice (alkohola) zbog bakterija
8. pravilna ishrana (kuhanje) ... znaci ne jesti pastete i salamu 3 mjeseca
----------------------------------
ja sam imao problem s peruti i nema kojeg nisam sampona probao ..... i opet isto perut ... Sad nemam problema s peruti.
Head&Shoulders ni pod razno, pročitaj malo detaljnije sastav tog šampona i malo potraži info na net-u za Head&Shoulders.. Jednostavno više vjerujem ovim medicinskimPerdita_Durango wrote:Bokic, moj brat se takodjer borio sa istim problemom dok nije probao Head&Shoulders Menthol. Sampon je cudo! Po preporuci ga je propalo jos par ljudi koji su takodjer bili zadovoljni. Pokusaj sa njim, do sad je bilo samo pozitivnih komentara ljudi koji su bas imali problema.
i kod je crvenilo, bubuljice, perut itdKenCo wrote:@ adi i ostali sa ovim problemom
poslusajte covjeka koji se bori sa tim problemom godinama, samo sto kod mene nije bila obicna perut nego seboroicni dermatitis. perut je blaga rijec. tjeme mi je uvijek bilo puno ranica, bubuljica i crvenila, sto je naravno uzrokovalo perut. probao sam sve moguce sampone, od skupih do jeftinih. npr vichy samponi su dobri , ali nisu ni oni idealni. skrati si muke i poslusaj moje savjete:
1. kupi losion protiv opadanja kose i peruti u matiji, u blizini hotela europe. losion je 10 maraka, naneses ga pola sata prije pranja kose i to je to. ja kad sam ga poceo koristiti odmah mi je pomogao, kad sam ga potrosio perut se opet vratila. sada je opet nema jer ga opet koristim prepurucio sam ga jaranu koji ima slicne probleme i odmah mu je pomoglo. ovo definitivno probaj !
2. kupi BLAGI, PRIRODNI sampon. moja preporuka : otidji u makrovitu u BBI centru ili na cengic vili. tu imas doista fin izbor 100% prirodnih sampona, bocica je pristojih 11-12 maraka. sampon ne cisti najbolje ali je izuzetno dobar za tjeme. ako ti se to ne svidi, uzmi u DM , samponi alverde, 5 maraka je bocica i oni su na prirodnoj bazi.
3. nemoj prati kosu vise od 3x sedmicno, smanji upotrebu fena na minimalno, pazi na higijenu, i ako te tjeme svrbi, NIPOSTO ga ne diraj jer time samo iritiras kozu i problem ce se samo pogorsati.
ovo su moja iskustva sa peruti, odnosno seborejom. poslusajte moje savjete prije nego sto pocnete bacati novac na skupe, preskupe samponcice i kremice, odnosno prije nego sto unistite kosu sa medicinskim samponima tipa ORONAZOL. i njega sam koristio i to na preporuku dermatologa- rezultati nula.
ovo je moj post kopiran sa druge teme, u zurbi sam pa nisam mogao opet pisati isto. poslusajte moj savjet. ako ne pomogne slobodno mi se obratite na ovu temu, ili na PP, za bilo sta. lijeka ima (prirodan i jeftin) i za perut, i za dermatitis, bubuljice. imam iskustvo sa tim bolestima. znam kako vam je.
Ko zna engleski, odlicna stranica za skoro sve bolesti pa i kozne:
http://www.earthclinic.com
sretno.