Problemi sa nicanjem zuba!

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Bosanac sa dna kace

#1 Problemi sa nicanjem zuba!

Post by Bosanac sa dna kace »

Heh nice mi zub, dvadesnjak (uh al sam omatorio :-) ), onaj nazad skroz, eh sad ima problom nikako da nikne, jedno 5 dana me bolilo, zuljalo, svrbilo...izaslo malo zuba, odem dokotorici i dadne mi antibiotik, vitamin C, tablete protiv bolova i vodu za ispiranje usta.
Pa kad to sve potrosim idem na kontrolu, veli ako se nista ne poboljsa idem da mi osijeku meso u bolnicc, brrrrrrr....
Medjutim nakon 2 dana stanje se poboljsalo pravo, sad samo malo svrbi i vec je gotov pola zuba izislo, medjutim mene brine najvise to sto se haman zub ko podganaja, kad malo jezikom pritisnem meso oko zuba vidim ko bjelkastu tecnost okolo...Eh kolko je sad ova bjelkasta tecnost stetna??? da necu dobit gluho i daleko bilo kakav rak, ko sto me jedan tip nasjekira na jednoj temi!
Jel stetan gnoj, jer kontam direktno ide u stomak, da nec dobit zuticu??? joj kad me ova paranoja uhvati...
Ah jos me juce jaran nasikira jos vise veli cuje ti se iz usta od gnoja, jel mogu kako da sprijecim ovaj smrad, jer danas mi je dan D, idem na 1.sudar sa zeljenim okicama, pa me strah, ne znam sta da radim!!!! :roll: :shock: Ispascu kreten, pomagajte, imam fore jos 3.5 sata do polaska van!!! Hajmo brzo savjeti preporuke itd....
stella_sa

Post by stella_sa »

nista, drzi odstojanje od zeljenih okica :D puno orbita u usta :D krene li te poljubiti...kidaj :D
Bosanac sa dna kace

stella_sa wrote:nista, drzi odstojanje od zeljenih okica :D puno orbita u usta :D krene li te poljubiti...kidaj :D
HVALA, neg imal sta jos????imal kakva vodica i slicno????
hocel se osjetiti ako budem isperem usta onom vodicom, jer je jako jako ljuta, sav mi jezik bridi kad je koristim!
stella_sa

Post by stella_sa »

slabo sam ti upucena, meni jos nisu poceli nicati :D a kako ti to sve opisa nadam se i da nece :D mozda da probas limun pojesti? ili koji guc rakije da dezinfikujes? :D
Coco_Marocco

Post by Coco_Marocco »

Bosanac, dobro se napucaj cevapa i luka tako ces nadjacati "cujnost" bjele tekucine oko zuba, kad se namrgodi i kaze da ti se osjeti luk iz usta ti njoj po Hasinom odbrusis " luk osjetis, a 20 cevapa ne osjetis" JEL? Ako se ne nasmije i ne prihvati salu, onda pribjegnes starom dobrom hvatanju magle.....
Lace

#6 Re: Problemi sa nicanjem zuba!

Post by Lace »

Bosanac sa dna kace wrote:Heh nice mi zub, dvadesnjak (uh al sam omatorio :-) ), onaj nazad skroz, eh sad ima problom nikako da nikne, jedno 5 dana me bolilo, zuljalo, svrbilo...izaslo malo zuba, odem dokotorici i dadne mi antibiotik, vitamin C, tablete protiv bolova i vodu za ispiranje usta.
Pa kad to sve potrosim idem na kontrolu, veli ako se nista ne poboljsa idem da mi osijeku meso u bolnicc, brrrrrrr....
Medjutim nakon 2 dana stanje se poboljsalo pravo, sad samo malo svrbi i vec je gotov pola zuba izislo, medjutim mene brine najvise to sto se haman zub ko podganaja, kad malo jezikom pritisnem meso oko zuba vidim ko bjelkastu tecnost okolo...Eh kolko je sad ova bjelkasta tecnost stetna??? da necu dobit gluho i daleko bilo kakav rak, ko sto me jedan tip nasjekira na jednoj temi!
Jel stetan gnoj, jer kontam direktno ide u stomak, da nec dobit zuticu??? joj kad me ova paranoja uhvati...
Ah jos me juce jaran nasikira jos vise veli cuje ti se iz usta od gnoja, jel mogu kako da sprijecim ovaj smrad, jer danas mi je dan D, idem na 1.sudar sa zeljenim okicama, pa me strah, ne znam sta da radim!!!! :roll: :shock: Ispascu kreten, pomagajte, imam fore jos 3.5 sata do polaska van!!! Hajmo brzo savjeti preporuke itd....
kazu da osmice treba odmah vaditi ...cim pocnu nicati...meni nikad nisu izrasle...prije 10-ak godina jedna pocela...izrasla par milimetara i ostala tako..sada mi je 29...nego orbita puno...ublazit ce a u ponedjeljak zubaru da to rijesis
Bastet

#7 Re: Problemi sa nicanjem zuba!

Post by Bastet »

Bosanac sa dna kace wrote:Heh nice mi zub, dvadesnjak (uh al sam omatorio :-) ), onaj nazad skroz, eh sad ima problom nikako da nikne, jedno 5 dana me bolilo, zuljalo, svrbilo...izaslo malo zuba, odem dokotorici i dadne mi antibiotik, vitamin C, tablete protiv bolova i vodu za ispiranje usta.
ma to ti nije ništa... meni su krenula sva 4 odjednom pa sam dobila užasne migrene kod kojih ni jedan lijke nije pomogao pa mi je zadnja trajala mjesec dana... a nakon toga su me fino poslali da vadim fine umnjake operativnim putem... što nije ni najmanje zanimljivo malo te režu malo šiju i onda sedam dana jedva pričaš, fino si otečeni i imaš šljivetinu pa te ljudi onako sažalno gledaju jer misle da te neko tuče (pogotovo ak si žensko kao ja) no sve to brzo prođe pa se tako nemoj brinut...
hananah

Post by hananah »

Cucla stogod da te manje boli dok nice :D
merijem

Post by merijem »

Za tako kratko vrijeme ne moze se mnogo uciniti,ali pokusaj:
Nastavi uzimati odmah antibiotike
Energicno operi,ocisti oko umnjaka,cetkicom,stapicem za usi,ocisti sav gnoj(koji je proizvod borbe tvog odbranbenog sustava protiv "neprijatelja"i koji nije opasan,svi su mrtvi)i ako pocne malo krvariti to ne smeta.Za krvarenje desni je najboja pasta PARODONTAKS.
Ako imas Propolis kapi ili sprey,namazi svaki sat ,manje ce boliti i brze zacijeliti,mislim da neces morati vaditi umnjak jer dosta brzo izrasta ,jedino ako ne napravi pritisak na frontalne zube. a za to imas vremena ,nek ti ortodont pregleda nakon iznicanja.
Na sastanak obavezno izadji,mozda je to zena tvog zivota !

P.s.orbit je dobar ali nije pristojno da zvaces i razgovaras i ako je cool
danas

Post by danas »

joj bosanac, nije ti laHko u kaci... svako malo te nesto stegne, te zubici, te muda :D , te bubrezi, te temperatura... :-) :-) :-)

vrati se ti ziv bio svojoj majci... ona ce te paziti i maziti, i slusati grozomorne opise smradova i bijelih izlucevina i sta ja sve znam sta jos ne... :-? znam da ti treba brige i paznje, a li mi na forumu ti nismo mama, pa de nas postedi detalja ako boga znas... :-?

ili svrati kod hecima :D ali slabo ce ti on pomoci, jer lijeka za hipohondriju jos nema :-) :-) :-)
Bosanac sa dna kace

#11 Re: Problemi sa nicanjem zuba!

[/quote]
ma to ti nije ništa... meni su krenula sva 4 odjednom pa sam dobila užasne migrene kod kojih ni jedan lijke nije pomogao pa mi je zadnja trajala mjesec dana... a nakon toga su me fino poslali da vadim fine umnjake operativnim putem... što nije ni najmanje zanimljivo malo te režu malo šiju i onda sedam dana jedva pričaš, fino si otečeni i imaš šljivetinu pa te ljudi onako sažalno gledaju jer misle da te neko tuče (pogotovo ak si žensko kao ja) no sve to brzo prođe pa se tako nemoj brinut...[/quote]
heh ja sam haman dobio proljev da prosits, koji je trajo tri dana i iscrpio me jedva sam na noge mogo ustat, pa onda jako visoku temperaturu, pa galvobolja , glavu nisam mogo dignut, pa bol u bubrezima, pa onda herpezi po citavim usnama, jedno cetri dana nisam mog nista rahat da jedem, ma svasta nesta....
onda me boljelo ovo mso sto ispod njega zub nice, pa sad svrbi pa se haman podgnaja...ma svasta nesta...
ja vas pitam na forumu, reko da nemate kakav preci put....jel moramo stalno taspravljat o politici i koji tariguz koriste glumci...
heh sad za sad sam se naoruzo nakim Vivident zvakama i Delete bombonama za osvjezenje daha, usta sam dobro dobro ispro onom nekakom ljutom vodicom, vala je ljuca od rakije!
ostalo je jos nekih 20 minuta do sastanka, hanumica je je zagalvila negdje u saobracaju, a ja camim cucim cekajuci....
zlata

#12 Re: Problemi sa nicanjem zuba!

Post by zlata »

Najprije dobio proliv. Sad mu nicu zubi.
Maaaaaaammmmmaaaaa! Vazda pjaaaaaace d'ite nase! :D :-D
Bastet

#13 Re: Problemi sa nicanjem zuba!

Post by Bastet »

Bosanac sa dna kace wrote:
ma to ti nije ništa... meni su krenula sva 4 odjednom pa sam dobila užasne migrene kod kojih ni jedan lijke nije pomogao pa mi je zadnja trajala mjesec dana... a nakon toga su me fino poslali da vadim fine umnjake operativnim putem... što nije ni najmanje zanimljivo malo te režu malo šiju i onda sedam dana jedva pričaš, fino si otečeni i imaš šljivetinu pa te ljudi onako sažalno gledaju jer misle da te neko tuče (pogotovo ak si žensko kao ja) no sve to brzo prođe pa se tako nemoj brinut...[/quote]
heh ja sam haman dobio proljev da prosits, koji je trajo tri dana i iscrpio me jedva sam na noge mogo ustat, pa onda jako visoku temperaturu, pa galvobolja , glavu nisam mogo dignut, pa bol u bubrezima, pa onda herpezi po citavim usnama, jedno cetri dana nisam mog nista rahat da jedem, ma svasta nesta....
onda me boljelo ovo mso sto ispod njega zub nice, pa sad svrbi pa se haman podgnaja...ma svasta nesta...
ja vas pitam na forumu, reko da nemate kakav preci put....jel moramo stalno taspravljat o politici i koji tariguz koriste glumci...
heh sad za sad sam se naoruzo nakim Vivident zvakama i Delete bombonama za osvjezenje daha, usta sam dobro dobro ispro onom nekakom ljutom vodicom, vala je ljuca od rakije!
ostalo je jos nekih 20 minuta do sastanka, hanumica je je zagalvila negdje u saobracaju, a ja camim cucim cekajuci....[/quote]
kratko i jasno ODJEBI, ak nisi čuo za vađenje umnajka operativnim putem, odnosno ak toga nema u tvom selu, to ne znači da ne postoji...
Bosanac sa dna kace

#14 Re: Problemi sa nicanjem zuba!

Bastet wrote: kratko i jasno ODJEBI, ak nisi čuo za vađenje umnajka operativnim putem, odnosno ak toga nema u tvom selu, to ne znači da ne postoji...
ma ti lagano u troskoku razguli,niko te ne tjera da citas ovu temu! :x
stella_sa

Post by stella_sa »

pa sta bi na kraju? je li prezivjela hanumica? :D
Bosanac sa dna kace

stella_sa wrote:pa sta bi na kraju? je li prezivjela hanumica? :D
jes jes, hanumica prezivjela, heheee! :) ma ja se ubio onim zvakama, jezik bridi od njih, heheee ne osjetim sad nikakav okus :D ..brrrrr
Bastet

#17 Re: Problemi sa nicanjem zuba!

Post by Bastet »

Bastet wrote: kratko i jasno ODJEBI, ak nisi čuo za vađenje umnajka operativnim putem, odnosno ak toga nema u tvom selu, to ne znači da ne postoji...
imam pravo čitat što hoću i sito tako napisat što hoću a ak si ti tako fino zatucan tvoj problem...
stella_sa

Post by stella_sa »

Sta vam je ljudi? :roll: Ccccccc :roll: gdje je u vama ljubav prema bliznjem svom? :D
Bastet

Post by Bastet »

stella_sa wrote:Sta vam je ljudi? :roll: Ccccccc :roll: gdje je u vama ljubav prema bliznjem svom? :D
nestala... :D... ljubi bližnjeg svoga i zagini...
Bastet

Post by Bastet »

Minnela wrote:Molim vas ljudi ne zachatavajte :D vidite da covjek ima ozbiljnih problema :D
očigledno s mozgom...
Bastet

Post by Bastet »

Minnela wrote:Sacekaj Bastet dok i ti dodjes u njegove godine,pa onda pricaj :D
srce drago u tim godinama jesam... zbog umnjaka imala 2 operacije, jedan izvađen i čeka me još jedan... tako ššššššššššššš....
Bosanac sa dna kace

#22 Re: Problemi sa nicanjem zuba!

Bastet wrote:
imam pravo čitat što hoću i sito tako napisat što hoću a ak si ti tako fino zatucan tvoj problem...
isto kao sto ti imas pravo da baljezgas o cemu hoces imam i ja...al sve dok nas moderatori ne s''u! :D
PR80.

Post by PR80. »

Mir mir... :D
Bosanac, koliki je zubic nik`o? :D :D
Bosanac sa dna kace

PR80. wrote:Mir mir... :D
Bosanac, koliki je zubic nik`o? :D :D
Ma niko gotov do pola! :-D
Post Reply