Nakon 2 mjeseca cekanja dosao sam na red kod ortopeda. Dao mi je neku mast i rekao da radim neke vjezbe za koljena. Tacnije samo jednu vjezbu da ponavljam kad god stignem. Mast sam uzimao nekih 10ak dana dok nije proslo to sa koljenom , a vježbe sam stvarno malo radio.
Prestao sam trenirati košarku i nisam vise ni obracao pazna na koljena. Negdje prije godinu dvije sam primjetio u školi dok sam igrao fudbala veoma cudan osjecaj u koljenima
Prije neku godinu dana sam poceo raditi razne vježbe (p90x) nakon uzastopnih upala misica, poceli su cudni bolovi (konstantni) u nogama koji su se zadrzali par mjeseci. Zamislite samo kako je buditi se non stop sa bolovima u nogama. Nakon toga sam radio sve zive pretrage. Od elektromiografije nogu (3 mjeseca cekanja) , do magnetne rezonanse kicme ( 6 mjeseci cekao) . Ortopedima u drzavnoj bolnici sam rekao i u vezi problema sa koljenima međutim nisu puno paznju na to obracali. Poslali su me kod neurologa koji mi je rekao da su mi obje casice "prazne"(otišle ili šta već) , te me je on tad uputio za magnetnu rezonansu. Problem je u tome sto me je i kicma znala bolit , vjerovatno radi toga sto vecinu vremena provodim za kompjuterom. Sto se tice elektromiografije rekli su mi da cu imat neke probleme i kad ostarim
Preko ljeta kad sam se opet poceo redovno svakodnevno baviti fudbalom i kosarkom bolovi u nogama su prestali. (Hvala bogu) Jedino su me opet ta koljena zezala. ( i da prestao sam odavno p90x samo se sad tjeram bar da radim za trbusne
Nedavno sam se dogovorio sa drugovima termin jedan da opalimo... prije toga sam uradio vjezbe istezanja... i prvi put da istrcim tako su me koljena zabolila tj nije to neki jak bol, ali osjecaj fuj... znaci isto kao da ne mogu da stanem . Imao sam osjecaj da cu pasti
imaju li neke dobre vjezbe za jacanje koljena koje bi mogao da radim kod kuće ?
da ponovim dal je dobro da "vozim" to biciklo ?
citao sam da se cesto treba i operacija radit. Pošto mi mama poznaje neke doktore na koševskoj klinici , znaci mogao bi nesta i preko stele ganjat, dal se isplati ici na tu operaciju.. mislim imal kakav rizik il nešta slično.. kolko se ceka dok se dodje na red, kolko traje oporavak itd...
znam da je tekst dugacak, napisao sam se svega i svacega , pa eto ko je sve pročitao svaka mu cast
i da vjeruj te veoma sam mlad i skontaj te kako mi je što imam non stop nekakve zdravstvene probleme...