Problemi s vratom

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Lippenbekenntnis

#1 Problemi s vratom

Post by Lippenbekenntnis »

Eh ovako, sjedim ja pred racunarom, slusam muziku..onako ko fol plesem sjedeci, kada odjedanput uslijed naglog trzaja vrata..cujem kako je nesto puklo.. od tog momenta nisam mogla pomjeriti vrat bez bolova. Uglavnom ne mogu se pomaci cijeli dan, iako sam namazala vrat voltarenom. Da li je dovoljno da i dalje koristim voltaren i tablete protiv bolova ili da ipak odem do ljekara. Nadam se da nije nesto ozbiljno. Hvala svima.. :D

Pregledala sam sve omiljene serije..i pratila sta ste pisali u forumu. :D
travar

#2 Re: Problemi s vratom

Post by travar »

Proći će za dan dva, meni je isto tako prošle sedmice, ni kriv ni dužan 3 dana hod'o herav :D
A opet s druge strane imam komšinicu koju evo godinu dana drži, išla na terapije, vježbe i ništa :sad:
armin_tz

#3 Re: Problemi s vratom

Post by armin_tz »

ako te ne prodje sutra otidji ljekaru. mozda je samo reuma ili samo se onako... desilo
cHupjahalic@

#4 Re: Problemi s vratom

Post by cHupjahalic@ »

meni je usteklo vec oko 8 dana, vrat boli, slabije se mogu okrenuti na desnu stranu, ali ostalo fercera. :D
najbolje da masiras lagano, kasnije stavis hladniju oblogu... meni pomaze i postepeno se vraca vrat na normalu. nekad potraje duze, kao npr sad kod mene...
vidim ima nas jos, mashala :D ... da otvorimo klub za sve koji su heravi (ili se tako osjecaju). :D :D
Lippenbekenntnis

#5 Re: Problemi s vratom

nadam se da ce prestati do ponedeljka..

mozda je nesto na psihickoj bazi... :D :D
cHupjahalic@

#6 Re: Problemi s vratom

Post by cHupjahalic@ »

ne bi onda pucalo u vratu. :D

ps posto pises da ti je puklo (znaci bio/la si u pokretu), sasvim je normalno da nekad ustekne. meni je ovo (koliko se sjecam) 2. ili 3. put u zivotu. prvi put me uhvatilo kad sam imala negdje oko 12 godina, nisam mogla ustati iz kreveta. borila se dugo, dugo da ustanem... citav dan se nisam mogla okrenuti... taj dan se zadesim u igri sa ostalom djecom, srecom za mnom potrci jedan cuko :D (htio se samo igrati), podjem ja trcati, bjezati od njega i valjda to treckanje mi pomoglo da sam poslije toga mogla okrecati glavu na sve strane. :D :D
sad nema vise cuka, trcanja pa evo se borim sedmicu dana. :D
Lippenbekenntnis

#7 Re: Problemi s vratom

cHupjahalic@ wrote:ne bi onda pucalo u vratu. :D

ps posto pises da ti je puklo (znaci bio/la si u pokretu), sasvim je normalno da nekad ustekne. meni je ovo (koliko se sjecam) 2. ili 3. put u zivotu. prvi put me uhvatilo kad sam imala negdje oko 12 godina, nisam mogla ustati iz kreveta. borila se dugo, dugo da ustanem... citav dan se nisam mogla okrenuti... taj dan se zadesim u igri sa ostalom djecom, srecom za mnom potrci jedan cuko :D (htio se samo igrati), podjem ja trcati, bjezati od njega i valjda to treckanje mi pomoglo da sam poslije toga mogla okrecati glavu na sve strane. :D :D
sad nema vise cuka, trcanja pa evo se borim sedmicu dana. :D
a ..sada znam.. :D kaze se "ustekne"..da, bila sam u pokretu..pomazu znaci samo tablete... :(
fakat me nervira, stavila cam sal oko vrat i pomaze malo kada utoplim...sta mislis koliko to dugo otprilike traje?
cHupjahalic@

#8 Re: Problemi s vratom

Post by cHupjahalic@ »

kazem ti, mene evo sada drzi sedmicu dana ali je bolje kako je bilo prva 2-3 dana. zavisi kako i koliko je usteklo. ako si ti nesigurna da li je u pitanju to ili nesto drugo onda otidji na pregled.
moj ti je savjet da sad pokusas sa masazom, tako da cirkulacija bude bolja na tom mjestu. sutra bi vec trebalo da bude bolje.
Fahro84

#9 Re: Problemi s vratom

Post by Fahro84 »

Problem sa vratom se može uspješno riješiti masažom sa određenim kremama u apoteci.Međutim,kod težih oboljenja treba ipak da to uradi stručno lice određenim hiropraktičkim zahvatima.U roku od jedno minuta mogu se rasteretiti vratni pršljenovi u svoj normalan položaj.Pokušaj da glavu lagano okrećeš u lijevu a potom u desnu stranu zatim gore i dolje prema bradi.Ove vježbe treba češće raditi.Kad se duže vremena sjedi za računarom ili vozi auto dolazi do blokade cirkulacije u glavu i dollazi do trnjenja zadnjeg dijela glave i do velikih glavobolja.Ako nekoga imate u kući od muških neka vam izvuče malo vrat tako što ćete leći na pod na leđa sa opruženim rukama i nogama.Muškarac će jednu rukom uhvatiti za potiljak a drugom za bradu i lagano povući vrat tako da će se vratni pršljenovi rasteretiti i problemi će nestati.Nadam se da će ovo pomoći.
Lippenbekenntnis

#10 Re: Problemi s vratom

Fahro84 wrote:Problem sa vratom se može uspješno riješiti masažom sa određenim kremama u apoteci.Međutim,kod težih oboljenja treba ipak da to uradi stručno lice određenim hiropraktičkim zahvatima.U roku od jedno minuta mogu se rasteretiti vratni pršljenovi u svoj normalan položaj.Pokušaj da glavu lagano okrećeš u lijevu a potom u desnu stranu zatim gore i dolje prema bradi.Ove vježbe treba češće raditi.Kad se duže vremena sjedi za računarom ili vozi auto dolazi do blokade cirkulacije u glavu i dollazi do trnjenja zadnjeg dijela glave i do velikih glavobolja.Ako nekoga imate u kući od muških neka vam izvuče malo vrat tako što ćete leći na pod na leđa sa opruženim rukama i nogama.Muškarac će jednu rukom uhvatiti za potiljak a drugom za bradu i lagano povući vrat tako da će se vratni pršljenovi rasteretiti i problemi će nestati.Nadam se da će ovo pomoći.
Hvala Fahro, mada se problem vec rijesio. :)
d2

#11 Re: Problemi s vratom

Post by d2 »

Lippenbekenntnis wrote:Eh ovako, sjedim ja pred racunarom, slusam muziku..onako ko fol plesem sjedeci, kada odjedanput uslijed naglog trzaja vrata..cujem kako je nesto puklo.. od tog momenta nisam mogla pomjeriti vrat bez bolova. Uglavnom ne mogu se pomaci cijeli dan, iako sam namazala vrat voltarenom. Da li je dovoljno da i dalje koristim voltaren i tablete protiv bolova ili da ipak odem do ljekara. Nadam se da nije nesto ozbiljno. Hvala svima.. :D

to ti je dobar znak da se priblizavas tridesetoj godini, i meni je to bilo :lol:
Lippenbekenntnis

#12 Re: Problemi s vratom

d2 wrote:
Lippenbekenntnis wrote:Eh ovako, sjedim ja pred racunarom, slusam muziku..onako ko fol plesem sjedeci, kada odjedanput uslijed naglog trzaja vrata..cujem kako je nesto puklo.. od tog momenta nisam mogla pomjeriti vrat bez bolova. Uglavnom ne mogu se pomaci cijeli dan, iako sam namazala vrat voltarenom. Da li je dovoljno da i dalje koristim voltaren i tablete protiv bolova ili da ipak odem do ljekara. Nadam se da nije nesto ozbiljno. Hvala svima.. :D

to ti je dobar znak da se priblizavas tridesetoj godini, i meni je to bilo :lol:
imam jos pet godina do tridesete..ja se sve nadam nekoj renesansi u tridesetoj... :D
a kako stoje stvari..valja meni odma traziti kakvog kiroprakticara.. :D
Skyfox

#13 Re: Problemi s vratom

Post by Skyfox »

hm... ja sam se jednom tako usinuo u srednjoj, razbac'o se mali i isto mi nesto kvrcnulo u vratu, cijelu heftu glumio robota, nisam se moga okrenuti ni ljevo ni desno nego onako ko da su me izlili u komadu... strasno :D
i dan dans me zaboli kad se sjetim...
Lippenbekenntnis

#14 Re: Problemi s vratom

Skyfox wrote:hm... ja sam se jednom tako usinuo u srednjoj, razbac'o se mali i isto mi nesto kvrcnulo u vratu, cijelu heftu glumio robota, nisam se moga okrenuti ni ljevo ni desno nego onako ko da su me izlili u komadu... strasno :D

meni isto tako...tri dana..mislila sam da cu otici na zivcima.. :D
Skyfox

#15 Re: Problemi s vratom

Post by Skyfox »

Lippenbekenntnis wrote:
Skyfox wrote:hm... ja sam se jednom tako usinuo u srednjoj, razbac'o se mali i isto mi nesto kvrcnulo u vratu, cijelu heftu glumio robota, nisam se moga okrenuti ni ljevo ni desno nego onako ko da su me izlili u komadu... strasno :D

meni isto tako...tri dana..mislila sam da cu otici na zivcima.. :D
meni je proslo uz minimalne posljedice :D
cHupjahalic@

#16 Re: Problemi s vratom

Post by cHupjahalic@ »

samo da kazem da mene jos po malo vrat zeza, a ni zivci izgleda ne ferceraju bas najbolje. :D :D
Lippenbekenntnis

#17 Re: Problemi s vratom

cHupjahalic@ wrote:samo da kazem da mene jos po malo vrat zeza, a ni zivci izgleda ne ferceraju bas najbolje. :D :D

vadi se i ti kao i ja da je zbog vrata... :D
cHupjahalic@

#18 Re: Problemi s vratom

Post by cHupjahalic@ »

Lippenbekenntnis wrote:
cHupjahalic@ wrote:samo da kazem da mene jos po malo vrat zeza, a ni zivci izgleda ne ferceraju bas najbolje. :D :D

vadi se i ti kao i ja da je zbog vrata... :D
maH, da je samo vrat u pitanju. :sad:

:D :D
d2

#19 Re: Problemi s vratom

Post by d2 »

Lippenbekenntnis wrote: imam jos pet godina do tridesete..ja se sve nadam nekoj renesansi u tridesetoj... :D
ah mladost ludost, nije ti nista dijete, javi se za 6 godina :D
Lippenbekenntnis

#20 Re: Problemi s vratom

d2 wrote:
Lippenbekenntnis wrote: imam jos pet godina do tridesete..ja se sve nadam nekoj renesansi u tridesetoj... :D
ah mladost ludost, nije ti nista dijete, javi se za 6 godina :D

Sta li me ceka? :D
Post Reply