Problemi s vlagom na Golf 4
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Bijeli_sa
#1 Problemi s vlagom na Golf 4
Imam problem s vlagom u gepeku, tj, uvijek je mokro gotov sve
poslije najmanje kise, naravno da negdje pusta...
to sam shvatio, ali ako neko zna nesto vise o tome, da mi malo olaksa, da ne razvaljujem sve one plastike po gepeku, hvala...
-
LeKo
#2 Re: Problemi s vlagom na Golf 4
Tri su ti moguća problema:
1. Oko štopki
2. Keder
3. Fali ti zaštitna plastika s desne strane (ispod baglame)
Kako provjeriti gdje:
Za pod 1. i 2. uđeš u gepek i zatvoriš se, a nekog angažuješ da posipa vodom.
Za pod 3. odmah ćeš uočiti rupu ako fali plastika.
Štopke malo dotegni ako je do njih, samo pazi da ne pretjeraš da nebi pukli šarafi, ili ih skini i stavi ispod živu gumu kao dihtung ili onaj fleksibilni kit (sivi)
Ako je do kedera, njega moraš zamjeniti.
Ako fali zaštitna plastika, rupu začepi nečim (pluto čep ili silikon)
Najvjerovatnije je da pušta oko štopki.
Pozdrav i javi kako si riješio.
1. Oko štopki
2. Keder
Kako provjeriti gdje:
Štopke malo dotegni ako je do njih, samo pazi da ne pretjeraš da nebi pukli šarafi, ili ih skini i stavi ispod živu gumu kao dihtung ili onaj fleksibilni kit (sivi)
- mayab
#3 Re: Problemi s vlagom na Golf 4
Sve oko mogucih mjesta gdje bi ulazila voda naprašii puderom, lakse ces uociti ako preko pudera predje voda, a poslije se usisa!
I naravno najbolje udji u gepek i neka neko dobro zaljeva.Sretno!
-
Bijeli_sa
#4 Re: Problemi s vlagom na Golf 4
mjenjao sam stopke,i kada mi je levat stavljao nove, slomi mi onaj na koji se saraf zavrce, poslije smo je postavili ali nikad nije legla kako treba, viri i danas...LeKo wrote:Tri su ti moguća problema:
1. Oko štopki
2. Keder
Kako provjeriti gdje:
-
Bijeli_sa
#5 Re: Problemi s vlagom na Golf 4
mayab wrote:Sve oko mogucih mjesta gdje bi ulazila voda naprašii puderom, lakse ces uociti ako preko pudera predje voda, a poslije se usisa!
hvalaaaa
-
nookey
#6 Re: Problemi s vlagom na Golf 4
Mogu li oziviti temu da me otvaram novu?
Uglavnom jutros nakon one jake kise pun gepek vode i to s lijeve strane znaci sve pliva.
E sad digao sam sve tapacirunge i nigdje ne vidim da ulazi osim cini mi se lijeve stopke. Skinuo sam i nju. Jedan saraf ne postoji i to onaj koji ide prema vratima i tu je malo disala stopka, takodje ona spuzva dihtung je pukla na jednom mjestu. Moze li to biti razlog da je toliko vode uslo? Kako to sanirati? Onu spuzvu ne mogu lijepiti. Moze li se silikonom preci okolo hoce li to drzati?
Uglavnom jutros nakon one jake kise pun gepek vode i to s lijeve strane znaci sve pliva.
E sad digao sam sve tapacirunge i nigdje ne vidim da ulazi osim cini mi se lijeve stopke. Skinuo sam i nju. Jedan saraf ne postoji i to onaj koji ide prema vratima i tu je malo disala stopka, takodje ona spuzva dihtung je pukla na jednom mjestu. Moze li to biti razlog da je toliko vode uslo? Kako to sanirati? Onu spuzvu ne mogu lijepiti. Moze li se silikonom preci okolo hoce li to drzati?
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#7 Re: Problemi s vlagom na Golf 4
jeste tu je usla voda.kupi novu stopku, nije milja maraka...
-
nookey
#8 Re: Problemi s vlagom na Golf 4
Dodje li ovaj dihtung?bitanga_sa_otesa wrote:jeste tu je usla voda.kupi novu stopku, nije milja maraka...
- bitanga_sa_otesa
#9 Re: Problemi s vlagom na Golf 4
ima, sve novo

-
nookey
#10 Re: Problemi s vlagom na Golf 4
Hvala tibitanga_sa_otesa wrote:ima, sve novo
- bitanga_sa_otesa
#11 Re: Problemi s vlagom na Golf 4
nema na cemu .pogledaj i malo po piku,mozda nadjes jeftinije.iz mog iskustva mislim da je nova u radnji jeftinija nego na otpadima..
-
nookey
#12 Re: Problemi s vlagom na Golf 4
Nasao na piku isto hella zamijenio na obje dihtunge i ne pusta vise. Hvala na pomoci 
-
Zeleni12
#13 Re: Problemi s vlagom na Golf 4
Meni voda ulazila pored onih cetvrtastih kutija za odzracivanje kod blatobrana, jer su dihtunzi propali, i voda se slivala iza blatobrana, pa sam, skinuo blatobran i obje kutije, sa vanjske strane, oko ivica, zastitio diht ljepilom. Vidjecemo koliko ce drzati.
-
Soldier0209
#14 Re: Problemi s vlagom na Golf 4
Pozz svima, golf 4 karavan ispod vozaceve patosnice skuplja kao neka kondenzacija jer kada podignem patosnicu vidim da je mokra i malo kao vode, samo kada je kisovito ili ako se snijeg topi, ostale patosnice suhe( mozda neka kap samo), sta bi mogao biti uzrok, cistio sam odvode kod brisača tj sajbe i dalje imaj tog kondenza.
-
Tkanton
#15 Re: Problemi s vlagom na Golf 4
Ti odvodi od brisaca se zavrsavaju dole na rubu, pocetak vrata i blatobran, moras skinut plasticni blatobran pa ces vidit na vratima koja je prljastina, zapeklo, i voda ti se sliva niz prag unutra pod nogeSoldier0209 wrote: ↑31/01/2021 20:38 Pozz svima, golf 4 karavan ispod vozaceve patosnice skuplja kao neka kondenzacija jer kada podignem patosnicu vidim da je mokra i malo kao vode, samo kada je kisovito ili ako se snijeg topi, ostale patosnice suhe( mozda neka kap samo), sta bi mogao biti uzrok, cistio sam odvode kod brisača tj sajbe i dalje imaj tog kondenza.