Problemi s svekrvom
- sadie_forever
#1 Problemi s svekrvom
Nedvno sam se udala i trenutno zivimo s njegovom mamom koja je inace udovica i ima 3 djece,a moj muz je najmladji.Ne stvara neke probleme ali mi se cini da je ljubomorna,smeta joj kad se odbvojimo u posebnu sobu,ono kao smeta nam.Isto zeli da ima uvid u svaki dio naseg zivota,moj muz radi i ima svoju platu ,placa njoj sve sto njoj treba(ona ima 2 penzije i ne treba joj plaho nista od nas)..dominantna je i ne zeli shvatit da joj je sin ozenjen...mene ona nervira ali i njega.ja opet sutim jer nije moja mati,ali kako se postaviti? odselit cemo ako Bog da ali kako do tada?
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2 Re: Problemi s svekrvom
Ja na tvom mjestu ne bih ništa. Ne bih se svađala, ne bih ni muža nagovarala na svađu. Pretrpi se dok se ne odselite. Čisto pragmatično. Ti si se udala za čitav život, ona će uvijek biti njegova majka, a u životu vam samo i tebi i tvojoj djci ako Bog da kad ih budeš imala može pomoći. Sad radi nekog privremenog nerviranja, ne isplati se pokvariti odnos za čitav život nekom svađom.
-
Naslovnica
- avetinja
#4 Re: Problemi s svekrvom
U neku ruku razumijem takvo ponašanje majki. Dolaskom snahe - tebe ona ima brigu da će izgubiti sina, da će se on posvetiti tebi i da će nju zaboraviti. Svakavih majki sam vidio. Ima situacija gdje se ponašaju kao djeca. Haman što ne počnu da plaču što se on oženio i našao ženu i što neće da ostane sa majkom do kraja života. Ako ostane, a svekrva i snaha se ne slažu još je veći belaj. Ti se nemoj svađati, ako joj neko treba nešto reći to je on. Mada, ima i svakavih snaha. Ne mogu ni njih braniti. I one kao svekrve znaju biti ljubomorne, jer žele biti jedina žena u njegovom životu. Čudna je to komunikacija svekrva-snaha. Najviše ispašta sin/muž kojem obje trune kako treba ovo, kako treba ono.
- insomnia78
#5 Re: Problemi s svekrvom
Necu reci govorili smo ti, ali govorili smo ti
- sadie_forever
#6 Re: Problemi s svekrvom
u pravu si ali nije tema to,jbg ,mislila sam da je mnogo toga predrasude butinsomnia78 wrote:dugo si izdrzala
- insomnia78
#8 Re: Problemi s svekrvom
A nista, suti i trpi, u biti zena ti nista konkretno ni ne radisadie_forever wrote:u pravu si ali nije tema to,jbg ,mislila sam da je mnogo toga predrasude butinsomnia78 wrote:dugo si izdrzala
Nemoj se svadjati i jos vise zatezati
Muntaj ga da se selite, al ko da gledam da on nece htjeti
- sadie_forever
#9 Re: Problemi s svekrvom
Nije ni njemu lijepo,kida i on zivce,,sinoc mu ona rekla ako ne volis seli se ,kaze on da znas da hocu,,,s tim sto znam da bi ona crkla (podrzava jedino ako cemo da idemo dalje za poslom i sl,ali u istom mjestu da zivimo i odjelimo se ona smatra izdajom)insomnia78 wrote:A nista, suti i trpi, u biti zena ti nista konkretno ni ne radisadie_forever wrote:u pravu si ali nije tema to,jbg ,mislila sam da je mnogo toga predrasude butinsomnia78 wrote:dugo si izdrzala
Nemoj se svadjati i jos vise zatezati
Muntaj ga da se selite, al ko da gledam da on nece htjeti
- shmizlica
#10 Re: Problemi s svekrvom
insomnia78 wrote:dugo si izdrzala
m@gm@ wrote:zar opet
- Thorgerson
#11 Re: Problemi s svekrvom
Ja mislim da ovo jos samo kod nas ima.
Ok brate, majka voli svoje dijete ali prave invalide od njih.
Ma cim napuni 18-20 pripremaj ga za svijet. Pripremaj ga da odjebe od sise vise.
Imat ce onda vise vremena za sebe. Nije jednostavno biti majka kod nas. Bukvalno sve moras raditi - vecina.
I jos bi da te drzi do 45 i onda te pita pa sine sto se ne zenis ti.
Treba imati mjeru u svemu - pa i u ljubavi.
Zato su nasi ocevi kraljevi. Daj mu pivu. Daj mu utakmicu. Pusti ga da psuje i nervira se, daj mu da jede i moze tako citav zivot. Legende.
Ok brate, majka voli svoje dijete ali prave invalide od njih.
Ma cim napuni 18-20 pripremaj ga za svijet. Pripremaj ga da odjebe od sise vise.
Imat ce onda vise vremena za sebe. Nije jednostavno biti majka kod nas. Bukvalno sve moras raditi - vecina.
I jos bi da te drzi do 45 i onda te pita pa sine sto se ne zenis ti.
Treba imati mjeru u svemu - pa i u ljubavi.
Zato su nasi ocevi kraljevi. Daj mu pivu. Daj mu utakmicu. Pusti ga da psuje i nervira se, daj mu da jede i moze tako citav zivot. Legende.
- Thorgerson
#12 Re: Problemi s svekrvom
Sto je najgore u svemu snaha kad sutra postane svekrva bude ista! Kopija 100%.avetinja wrote:U neku ruku razumijem takvo ponašanje majki. Dolaskom snahe - tebe ona ima brigu da će izgubiti sina, da će se on posvetiti tebi i da će nju zaboraviti. Svakavih majki sam vidio. Ima situacija gdje se ponašaju kao djeca. Haman što ne počnu da plaču što se on oženio i našao ženu i što neće da ostane sa majkom do kraja života. Ako ostane, a svekrva i snaha se ne slažu još je veći belaj. Ti se nemoj svađati, ako joj neko treba nešto reći to je on. Mada, ima i svakavih snaha. Ne mogu ni njih braniti. I one kao svekrve znaju biti ljubomorne, jer žele biti jedina žena u njegovom životu. Čudna je to komunikacija svekrva-snaha. Najviše ispašta sin/muž kojem obje trune kako treba ovo, kako treba ono.
Nastavlja se lanac...
- avetinja
#13 Re: Problemi s svekrvom
Tačno tako. Čudne su te žene.Thorgerson wrote:Sto je najgore u svemu snaha kad sutra postane svekrva bude ista! Kopija 100%.avetinja wrote:U neku ruku razumijem takvo ponašanje majki. Dolaskom snahe - tebe ona ima brigu da će izgubiti sina, da će se on posvetiti tebi i da će nju zaboraviti. Svakavih majki sam vidio. Ima situacija gdje se ponašaju kao djeca. Haman što ne počnu da plaču što se on oženio i našao ženu i što neće da ostane sa majkom do kraja života. Ako ostane, a svekrva i snaha se ne slažu još je veći belaj. Ti se nemoj svađati, ako joj neko treba nešto reći to je on. Mada, ima i svakavih snaha. Ne mogu ni njih braniti. I one kao svekrve znaju biti ljubomorne, jer žele biti jedina žena u njegovom životu. Čudna je to komunikacija svekrva-snaha. Najviše ispašta sin/muž kojem obje trune kako treba ovo, kako treba ono.
Nastavlja se lanac...
-
bluesjunior
#14 Re: Problemi s svekrvom
bogami se udade....al ako nista ipak ono nije bilo cisto trolanjeinsomnia78 wrote:dugo si izdrzala
problem: ma proce to sve brze nego se nadas, malo optimizma i nek je sa srecom brak
- dobar osjecaj
#15 Re: Problemi s svekrvom
Nedavno mi je proslo kroz glavu kako ce moje dijete, nazalost, biti uskraceno za predivnu mogucnost da ima i baku i nenu koje ce da ga paze, razmaze i da mu obogate zivot na bezbroj nacina. Ranije sam samo mislila kako je super sto nemam svekrvu. Sad mi je iskreno zao.
Inace, ne bi upala ni u ciju kucu ako nisam spremna na razlicita odricanja koja ljudi nazivaju kompromisima. Svoja kuca, svoja pravila. Tudja kuca, tudja pravila, bezbroj prilagodjavanja i frustracija. Posteno je otici i zadrzati i graditi kvalitetniji odnos s roditeljima osobe koju volis i buducom nenom/bakom tvoje djece.
Inace, ne bi upala ni u ciju kucu ako nisam spremna na razlicita odricanja koja ljudi nazivaju kompromisima. Svoja kuca, svoja pravila. Tudja kuca, tudja pravila, bezbroj prilagodjavanja i frustracija. Posteno je otici i zadrzati i graditi kvalitetniji odnos s roditeljima osobe koju volis i buducom nenom/bakom tvoje djece.
- sunceKOtepsija
#16 Re: Problemi s svekrvom
ko da papu slusamKatarinaKosaca wrote:Ti si se udala za čitav život...
- Pasiflora
#17 Re: Problemi s svekrvom
Naglasak na boldirano + ima jako pouzdan lijek: uzmeš gutljaj vode u usta i mučakaš tako vazdan (POGOTOVO kad ti se ne sviđa što sveki govori).dobar osjecaj wrote:Nedavno mi je proslo kroz glavu kako ce moje dijete, nazalost, biti uskraceno za predivnu mogucnost da ima i baku i nenu koje ce da ga paze, razmaze i da mu obogate zivot na bezbroj nacina. Ranije sam samo mislila kako je super sto nemam svekrvu. Sad mi je iskreno zao.
Ako ti ta voda dosadi, ispljuneš pa uzmeš drugu i opet mučakaš....
A sada bez šale: selite se što prije u ime tvoje i njezine ljubavi prema muškom članu porodice i tvojoj (ABD) budućoj djeci
-
nikimostar
#18 Re: Problemi s svekrvom
KatarinaKosaca wrote:Ja na tvom mjestu ne bih ništa. Ne bih se svađala, ne bih ni muža nagovarala na svađu. Pretrpi se dok se ne odselite. Čisto pragmatično. Ti si se udala za čitav život, ona će uvijek biti njegova majka, a u životu vam samo i tebi i tvojoj djci ako Bog da kad ih budeš imala može pomoći. Sad radi nekog privremenog nerviranja, ne isplati se pokvariti odnos za čitav život nekom svađom.
Odlican,realan i iskren savjet
- vjesticanametli
#19 Re: Problemi s svekrvom
insomnia78 wrote:dugo si izdrzala
al oće ono da se uda hahahahahhaha
staru na ignore i selite se sto prije....sta cete s njom ako on radi
- insomnia78
#20 Re: Problemi s svekrvom
Jest, al sad ide onaj prakticni dio
Mlada ne radi a sa jednom platom pod kiriju, pored dzabaluka ovamo
Plus, sjetim se da je spominjala nekak'a ljetovanja, zimovanja...
Hajd, valjda ce se javiti one sto su te "sokolile" da se udad
Kako ono, sta te briga, ustanes izadjes s deugaricama, ovo, ono, ne moras ti biti sa svekrvom...
Mlada ne radi a sa jednom platom pod kiriju, pored dzabaluka ovamo
Plus, sjetim se da je spominjala nekak'a ljetovanja, zimovanja...
Hajd, valjda ce se javiti one sto su te "sokolile" da se udad
Kako ono, sta te briga, ustanes izadjes s deugaricama, ovo, ono, ne moras ti biti sa svekrvom...
- sadie_forever
#21 Re: Problemi s svekrvom
Nisam se pokajala Za udaju hvala Bogu
problem je samo ta situacija
- shmizlica
#22 Re: Problemi s svekrvom
pa tek si se udala, gdješ se ranije pokajati 
- spreca
#23 Re: Problemi s svekrvom
zenska logika............samo nek je guzici dobrovjesticanametli wrote:insomnia78 wrote:dugo si izdrzala
Necu reci govorili smo ti, ali govorili smo ti![]()
suti ba ne govori da smo joj rekli
al oće ono da se uda hahahahahhaha
staru na ignore i selite se sto prije....sta cete s njom ako on radi
- zeina
#24 Re: Problemi s svekrvom
A da probas da je gledas kao svoju majku, mozda bi i ona tebe gledala kao kcerku i mozda bi se tako i ponasala prema tebi, neko mora prvi pruziti ruku...moras nekako da joj se umilis i pridobijes njenu ljubav i povjerenje, da joj stavis do znanja da je tebi, bas kao i njoj, sreca tvoga muza i njenog sina najbitnija, neke stvari moras i da 'progutas' sto bi nas narod reko, a nisi ni ti savrsena sigurno jer niko nije, vjerovatno i ona predje preko mnogih stvari koje ne voli....najvaznije je pokusati izbjeci direktne svadje, a najgore sto mozes uciniti je da pred svojim muzem lose govoris o njegovoj majci, da je najgora na svijetu ona ce njemu uvijek biti majka i njegova duznost je da se brine o njoj, tvoja duznost je da je postujes...svadjama i losim govorom o njegovoj majci mozes izgubiti povjerenje i muza, zavisno kakav je karakter, a mozes i da ga okrenes protiv majke sto nikako nije pametno zbog mnogo razloga
- BHCluster
#25 Re: Problemi s svekrvom
A da sebi nadjete neki stanchic kad ti suprug radi? Pa kakav takav ali imacete svoj mir.sadie_forever wrote:Nedvno sam se udala i trenutno zivimo s njegovom mamom koja je inace udovica i ima 3 djece,a moj muz je najmladji.Ne stvara neke probleme ali mi se cini da je ljubomorna,smeta joj kad se odbvojimo u posebnu sobu,ono kao smeta nam.Isto zeli da ima uvid u svaki dio naseg zivota,moj muz radi i ima svoju platu ,placa njoj sve sto njoj treba(ona ima 2 penzije i ne treba joj plaho nista od nas)..dominantna je i ne zeli shvatit da joj je sin ozenjen...mene ona nervira ali i njega.ja opet sutim jer nije moja mati,ali kako se postaviti? odselit cemo ako Bog da ali kako do tada?