Problemi oko registracije vozila .

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
amarBa

#1 Problemi oko registracije vozila .

Post by amarBa »

Poz.
Eh ovako vec duze vremena otac mi ima problema sa registracijom vozila tj. ne moze da ga registruje .Vec 5 godina institucije u mupu nadlezne za to nisu u stanju da rjese problem .Navodno pojavila su se 3 vozila sa istim registracijskim tablicama .Auto je vodjeno na razmatratranje , pretrazil su svaki detalj i sve je ispalo u redu .Ustanovilo se da auto nije ukraden .Medjutim prijasnji vlasnik vozila je zivio u RSu i tamo je bio registrovan .Iz naseg Sarajevskog mupa dobio je priznanje da je sve u redu i da moze nastaviti sa registraciom ali da mora kontaktirati RS mup .Eh isao je u mup tamo i tamo mu ne priznaju to priznanje iz sarajevoskog .I tako niko nista ne odgovara evo 5 ta godina , samo je uspio da dobijhe neki papir da moze voziti auto u Sarajevu i to je to .Zbog toga je bio primoran i kupio je novo vozilo , zbog toga sto cesto ima posla u drugim gradovima .Samo me zanima jel iko imao slicnih problema i kako ih je rjesio ? Jeli treba neka veza ? jer sve ide preko toga danas , kolko sam shvatio i ne moze se nista preko legalnog puta .Za informaciju radi se o Mercedesu w124 E500 1991 god .
drndalo

#2 Re: Problemi oko registracije vozila .

Post by drndalo »

Posebno se ne moze nista nelegalnim putem... Meni se cini da tu tebi fali vise informacija...
Bakir1

#3 Re: Problemi oko registracije vozila .

Post by Bakir1 »

problem je u cipsu i u braci blizancima tvoga auta.
kako ce biti, vjerovatno, zato sto 500E ima puno vise od sentimentalne vrijednosti, taj i takav auto, posjeduje neko sa druge strane, sa istim rodnim listom, ali vjerovatno, zasticen miljeom vladajucih struktura, ne zeli dati auto na vjestacenje jer bi to povuklo za sobom oduzimanje istog.
nemas nekog pravog puta da istjeras pravdu na cistac, nazalost.
GaRGa

#4 Re: Problemi oko registracije vozila .

Post by GaRGa »

aferim, samo je oko 10 hiljada E500 proizvedeno :)
amarBa

#5 Re: Problemi oko registracije vozila .

Post by amarBa »

GaRGa wrote:aferim, samo je oko 10 hiljada E500 proizvedeno :)
auto je steta da stoji u garazi i stavarno ne znamo sta da radimo .Jer ne mozemo ni prodati i da hocemo ( prodaja ionako nebi nikad dosla u obzir ) .Sta kako izgleda da ostaje na nama , pokusat opet nesto na sudu , izganjati nesto nez .
Hvala na odgovorima , javim ako uspijemo sta :D
slucajni prolaznik

#6 Re: Problemi oko registracije vozila .

Post by slucajni prolaznik »

amarBa wrote:...vec duze vremena otac mi ima problema sa registracijom vozila tj. ne moze da ga registruje .Vec 5 godina institucije u mupu nadlezne za to nisu u stanju da rjese problem .Navodno pojavila su se 3 vozila sa istim registracijskim tablicama ....auto je steta da stoji u garazi i stavarno ne znamo sta da radimo .
Pokrenite upravni spor kod mjesno nadleznog suda. Angazirajte advokata, on ce najbolje znati sta treba traziti. Ako je sve ispravno, kako tvrdis, utrosen novac za angazman advokata i taksu, bice vam vracen.
Post Reply