to su prmjeri kad se osobe pokondireduminjo wrote:Da. Od jednog jarana, zena navalila da coek kupi kcerkici Klavir, Ali Nov neki.. Bruka para. Na pocetku je bila komunikacija, covjek Se odupiro ali dzaba. Moro kupiti.Connaisseur Karlin wrote:
zenski jezik zeli komunikaciju, a vi ne, to je problem
Drugi jarana hoce da mijenja auto, zeni Se svidio megan, njemu bas i ne. Pregovaraju, komuniciraju, ali ce uzeti megana.
Nego, što prije naucimo gutati, kasnije nam bude lakse
problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Connaisseur Karlin
#301 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
- HAVANA
#302 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
I moja je htjela klavir novi.Ja patiniro stari,smirglo,obojio u bijelo,stimera zvao...ko lutka.
A auto je davno prestalo zanimati,kad izadje iz zgrade samo pita u koje...? A ostalo me sve premunta. 
- cendlerbing
#303 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Ma i nije, ima dumijeva mjesta...postoje osobe s kojima jednostavno nema pregovaranja niti kompromisa. Ili ćeš se ti prilagoditi, ili vas neće ni biti. Pa ti odaberi.
Svi mi nekako naglašavamo potrebu za kompromisom i objašnjavamo kako smo kompromisni. U teoriji i po našim komentarima, izgleda svako od nas je spreman na kompromis a haman svi imamo problema sa kompromisom od strane druge osobe. Pa kako, majka mu stara, jesmol toliki sveci i svetice da nikad ništa nije do nas?
U tom svjetlu, imam jedno pitanje za sve...koliko često i koliko duboko analizirate sebe i svoje postupke prema drugima? Biste li rekli, bar ofrlje, da provodite više vremena u analiziranju vaših postupaka prema drugima ili više razmišljate o tuđim postupcima prema vama?
Šta je razlog, ako ga ima, zbog kojeg bi se u potpunosti prilagodili nekoj osobi?
Šta je razlog, zbog kojeg STE se u potpunosti prilagodili nekoj osobi? Dumi
Svi mi nekako naglašavamo potrebu za kompromisom i objašnjavamo kako smo kompromisni. U teoriji i po našim komentarima, izgleda svako od nas je spreman na kompromis a haman svi imamo problema sa kompromisom od strane druge osobe. Pa kako, majka mu stara, jesmol toliki sveci i svetice da nikad ništa nije do nas?
U tom svjetlu, imam jedno pitanje za sve...koliko često i koliko duboko analizirate sebe i svoje postupke prema drugima? Biste li rekli, bar ofrlje, da provodite više vremena u analiziranju vaših postupaka prema drugima ili više razmišljate o tuđim postupcima prema vama?
Šta je razlog, ako ga ima, zbog kojeg bi se u potpunosti prilagodili nekoj osobi?
- MarlboroGold
#304 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
U zadnje vrijeme provodim više vremena analizirajući svoje postupke prema drugima, jer to drugo je ipak relativno. Nismo svi isti, a ljudi prave najveću grešku kada druge ljude mjere po sebi, pa tako i očekivanja i često se razočaraju, a to upravo proizilazi iz razmišljanja o tuđim postupcima prema nama. Samokritičnost je važna, jer se iste stvari mogu sagledati iz više različitih uglova prije donošenja odluka.cendlerbing wrote: U tom svjetlu, imam jedno pitanje za sve...koliko često i koliko duboko analizirate sebe i svoje postupke prema drugima? Biste li rekli, bar ofrlje, da provodite više vremena u analiziranju vaših postupaka prema drugima ili više razmišljate o tuđim postupcima prema vama?
U potpunosti bi se prilagodio drugoj osobi ako je ono što govori ili čini dobronamjerno i dobro za oboje nas iako se to meni tako ne čini u prvom momentu.
- supercali
#305 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Onda je u takvim vezama brakovima ili cemu vec problem i u komunikaciji
Nekad ja iz svoje tacke gledista ne vidim da grijesim a ti se ljutis na mene bez da kazes respo grijesis u ovome ili onome
Tad bih mozda i razmislio i rekao ti candlerko ja tako radim zbog ovoga ili onoga nije to bas tako kako si zakljucila jer i ti mozes drugacije protumaciti moje postupke pa da vidimo na cemu smo
Je li do mene do tebe do oboje ili nesto peto pa onda ako mozemo traziti rjesenja i kompromise
Nekad ja iz svoje tacke gledista ne vidim da grijesim a ti se ljutis na mene bez da kazes respo grijesis u ovome ili onome
Tad bih mozda i razmislio i rekao ti candlerko ja tako radim zbog ovoga ili onoga nije to bas tako kako si zakljucila jer i ti mozes drugacije protumaciti moje postupke pa da vidimo na cemu smo
Je li do mene do tebe do oboje ili nesto peto pa onda ako mozemo traziti rjesenja i kompromise
- Connaisseur Karlin
#306 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
za ideju sa klaviromHAVANA wrote:I moja je htjela klavir novi.Ja patiniro stari,smirglo,obojio u bijelo,stimera zvao...ko lutka.A auto je davno prestalo zanimati,kad izadje iz zgrade samo pita u koje...? A ostalo me sve premunta.
ma skontala supruga da je najbitnije da ide n da radi motor
ma premunta, pff, ma vidm kako ti je
- Connaisseur Karlin
#307 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Cigreto, js' ti riba u horoskopuMarlboroGold wrote:U zadnje vrijeme provodim više vremena analizirajući svoje postupke prema drugima, jer to drugo je ipak relativno. Nismo svi isti, a ljudi prave najveću grešku kada druge ljude mjere po sebi, pa tako i očekivanja i često se razočaraju, a to upravo proizilazi iz razmišljanja o tuđim postupcima prema nama. Samokritičnost je važna, jer se iste stvari mogu sagledati iz više različitih uglova prije donošenja odluka.cendlerbing wrote: U tom svjetlu, imam jedno pitanje za sve...koliko često i koliko duboko analizirate sebe i svoje postupke prema drugima? Biste li rekli, bar ofrlje, da provodite više vremena u analiziranju vaših postupaka prema drugima ili više razmišljate o tuđim postupcima prema vama?
U potpunosti bi se prilagodio drugoj osobi ako je ono što govori ili čini dobronamjerno i dobro za oboje nas iako se to meni tako ne čini u prvom momentu.
ok se prilagoditi necijem misljnju, ali treba imati povjerenje i dobro znati o osbinma osobe n koju se osjecas da se mozes osloniti
imas osobe u vezama, najcesce su istina muskraci, koji se oslanjanjaem na drugu osobu previse opuste ili, na neki nacin, oslobode odgovrnosti i ne zele se nervirati ako ne moraju
- duminjo
#308 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Niciji nisu isti. Neko iz straha, neko mahinalno, vremenom. Popustis Nesto bezveze na pocetku, kasnije skontas da uopste nisi ista osoba. Naveo sam primjer dvojice a, vjeruj Mi cendrle, nema ga kojeg poznajem da Se nije promijenio. Neko manje, neko vise. Neko zbog zene, neko zbog sazrijevanja. Ipak je ovo tema zä Malo teze razlike. Tu cu navesti vlastiti primjer. Zena godinama balila zä njemackom i na kraju, sta cu nego progutam, Hajde jebote njemacka. Promijenim drzavu i Sada ni tamo ni vamo a malte ne ni zene. NEKIMA nikada dosta, sta god uradis zä njih. Zato, najbolje ako Se moze što ranije otkriti ta razlikea pa odma svako sebi a ne kasnije poslije braka i sa djecom. I tu, inace, nastaje greska. Na pocetku kontas Promijenice Se, dovescu ga/je u Red, Bice to ok. E Bice vragacendlerbing wrote:
Joj cendrle, Imam osjećaj da sam svasta reko a nista nisam reko
- MarlboroGold
#309 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
LavConnaisseur Karlin wrote:Cigreto, js' ti riba u horoskopuMarlboroGold wrote:U zadnje vrijeme provodim više vremena analizirajući svoje postupke prema drugima, jer to drugo je ipak relativno. Nismo svi isti, a ljudi prave najveću grešku kada druge ljude mjere po sebi, pa tako i očekivanja i često se razočaraju, a to upravo proizilazi iz razmišljanja o tuđim postupcima prema nama. Samokritičnost je važna, jer se iste stvari mogu sagledati iz više različitih uglova prije donošenja odluka.cendlerbing wrote: U tom svjetlu, imam jedno pitanje za sve...koliko često i koliko duboko analizirate sebe i svoje postupke prema drugima? Biste li rekli, bar ofrlje, da provodite više vremena u analiziranju vaših postupaka prema drugima ili više razmišljate o tuđim postupcima prema vama?
U potpunosti bi se prilagodio drugoj osobi ako je ono što govori ili čini dobronamjerno i dobro za oboje nas iako se to meni tako ne čini u prvom momentu.![]()
ok se prilagoditi necijem misljnju, ali treba imati povjerenje i dobro znati o osbinma osobe n koju se osjecas da se mozes osloniti![]()
imas osobe u vezama, najcesce su istina muskraci, koji se oslanjanjaem na drugu osobu previse opuste ili, na neki nacin, oslobode odgovrnosti i ne zele se nervirati ako ne moraju
To su neki moji principi do kojih držim i do sad su se pokazali kao pozitivni. Dok sam bio mlađi donosio sam razne brzoplete i neracionalne odluke iz razloga što sam imao ogromna očekivanja od drugih osoba, što sam mislio da ljudi gledaju ili bi trebali gledati na iste stvari kako i ja, što sam mislio da ljude mogu/trebam promijeniti itd. Sad sam puno mirniji u svakodnevnom životu, jer sam naučio da gradim svoje povjerenje u druge, što mi se jednako vraća.
Osobe ne treba mijenjati... ako sa tom namjerom uđeš u brak, onda to neće funkcionisati na duže staze. Nađemo se negdje na sredini...
- cendlerbing
#310 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Na-a. Sve sam skontala, za razliku od nekih detalja od prije par dana.
Ja sam nekako mislila da si ti otišao za njom tamo... Al eto, moja greška.
Vidiš, znači ne maštaju samo žene o tome kako će se neko njihov promijeniti u budućnosti.
Vidiš, znači ne maštaju samo žene o tome kako će se neko njihov promijeniti u budućnosti.
- cendlerbing
#311 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Lave, ne moramo ići daleko od teme al me ipak zanima, zbog svega što sam o tebi upila iz tvojih komentara dosad...vjeruješ li u te oznake horoskopske? Karakterne crte lava imašMarlboroGold wrote: Lav![]()
...
Misliš li da imaju veze ona međuhoroskopska (ne)slaganja? Bil to mogao bit nerješiv problem u vezama
- MarlboroGold
#312 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Ne vjerujem u horoskopske znakove, a što se naravno odnosi i na međuhoroskopska (ne)slaganja, ma da se u nekim osobinama za lavove mogu prepoznaticendlerbing wrote:Lave, ne moramo ići daleko od teme al me ipak zanima, zbog svega što sam o tebi upila iz tvojih komentara dosad...vjeruješ li u te oznake horoskopske? Karakterne crte lava imašMarlboroGold wrote: Lav![]()
...![]()
Misliš li da imaju veze ona međuhoroskopska (ne)slaganja? Bil to mogao bit nerješiv problem u vezama
- Connaisseur Karlin
#313 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
meni lavovi muskraci tako odgovarajuMarlboroGold wrote:
Lav![]()
To su neki moji principi do kojih držim i do sad su se pokazali kao pozitivni. Dok sam bio mlađi donosio sam razne brzoplete i neracionalne odluke iz razloga što sam imao ogromna očekivanja od drugih osoba, što sam mislio da ljudi gledaju ili bi trebali gledati na iste stvari kako i ja, što sam mislio da ljude mogu/trebam promijeniti itd. Sad sam puno mirniji u svakodnevnom životu, jer sam naučio da gradim svoje povjerenje u druge, što mi se jednako vraća.
Osobe ne treba mijenjati... ako sa tom namjerom uđeš u brak, onda to neće funkcionisati na duže staze. Nađemo se negdje na sredini...
ja nikad,a ni sad, nisam ockeivala da se netko promjeni radi mene ili da ja nekog mijenjam, jer i j volim da me niko ne gnjavi sa takvim nonsense gnjavazama
graditi povjrenje je nesto drugo i to se treba prakticirati
- duminjo
#314 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Niko nije ni zä Kim doso, nego je to bila "zajednicka" odlukacendlerbing wrote:Na-a. Sve sam skontala, za razliku od nekih detalja od prije par dana.![]()
Što Se tice detalja Od prije, znas da sam bio ozbiljan
- cendlerbing
#315 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Ja kad se smislim, najviše bi mi odgovarao muškarac koji ima osobine ko ja.Connaisseur Karlin wrote:
meni lavovi muskraci tako odgovaraju![]()
- duminjo
#316 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Meni je taj horoskop smijesan. Zä ovnove kazu da su tvrdoglavi i tako to a ja bas nisam
- cendlerbing
#317 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Znam da si ozbiljan i nisu mi smiješni tvoji problemi al nekad se baš tako smiješno izražavaš....grguram nekakav čaj u ustima i kad sve od smijeha ne isprosipahduminjo wrote:Niko nije ni zä Kim doso, nego je to bila "zajednicka" odlukacendlerbing wrote:Na-a. Sve sam skontala, za razliku od nekih detalja od prije par dana.![]()
Vidiš, znači ne maštaju samo žene o tome kako će se neko njihov promijeniti u budućnosti.i nisam ja masto nista da mijenjam. Što Se mene tice, moglo je ostati Sve Isto. Ali je problem nasto kada Se ona povampirila, daj joj, daj Jos...e pa jebemu majku, dosta je
ima tu stvari i detalja bruka Ali je to vise zä uz kafu
![]()
Što Se tice detalja Od prije, znas da sam bio ozbiljan
I ja sam bila ozbiljna kad sam ti rekla da mi se ne sviđa kako razmišljaš, al eto, nako si mi simpatičan opet.
- cendlerbing
#318 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Pa, to kad ti ne pašu neke karakteristike se objasni pojmom podznaka.duminjo wrote:Meni je taj horoskop smijesan. Zä ovnove kazu da su tvrdoglavi i tako to a ja bas nisam
- MarlboroGold
#319 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Po kojem horoskopskom znaku?cendlerbing wrote:Ja kad se smislim, najviše bi mi odgovarao muškarac koji ima osobine ko ja.Connaisseur Karlin wrote:
- HAVANA
#320 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Meni kazu da sam djevica a nisam.
- cendlerbing
#321 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Pa, lav.MarlboroGold wrote:Po kojem horoskopskom znaku?cendlerbing wrote:Ja kad se smislim, najviše bi mi odgovarao muškarac koji ima osobine ko ja.Connaisseur Karlin wrote:
Ako pitaš koji sam ja znak...a nisam, iskreno, baš toliko upoznata sa svim osobinama horoskopskih znakova da bih probrala po tome.
- duminjo
#322 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Zivot uvijek ide dalje. Sva sranja Koja su Se desila, desila su Se i to je to. Zato Se O njima moze pricati u suzama a moze i sa osmjehom. Meni ne pada na pamet da Se sjebavam. Nego glava Göre i gledati naprijed. Odredis sebi prioritete u zivotu i drzis Se toga. Ostalo, ako naleti. Trenutno mi zene/a nije prioritet pa Se nekad grubo izrazim i zato ti Se Mozda nije svidjelo moje razmišljanje. Jebiga, ima bitnijih stvaricendlerbing wrote:[
Znam da si ozbiljan i nisu mi smiješni tvoji problemi al nekad se baš tako smiješno izražavaš....grguram nekakav čaj u ustima i kad sve od smijeha ne isprosipah![]()
I ja sam bila ozbiljna kad sam ti rekla da mi se ne sviđa kako razmišljaš, al eto, nako si mi simpatičan opet.
- MarlboroGold
#323 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Od svega po nešto. Veoma kompatibilnacendlerbing wrote: Pa, lav.![]()
Ako pitaš koji sam ja znak...a nisam, iskreno, baš toliko upoznata sa svim osobinama horoskopskih znakova da bih probrala po tome.
- Connaisseur Karlin
#324 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
djevica jesi, iako djevac vise nisiHAVANA wrote:Meni kazu da sam djevica a nisam.
- cendlerbing
#325 Re: problemi, dileme u vezama, a koje je NEMOGUCE rijesiti
Naravno dumi, nemoj misliti da dajem sebi za pravo da te osuđujem. To je bio trenutni utisak na isječak tvog načina izražavanja, ništa drugu. U teškom si periodu i tvoja se ogorčenost primijeti s vremena na vrijeme...u punom "sjaju".
Biće bolje...ako ne bolje onda gore, u svakom slučaju.
Biće bolje...ako ne bolje onda gore, u svakom slučaju.