Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
PROBLEM-VODA U AUTU
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- valter.ba
#1 PROBLEM-VODA U AUTU
Golf IV voda naprijed i lijevo i desno (vise lijevo) :-(. Uopste ne kontam kako i odakle pa bi savjeti dobrodosli. Procistio sam u praonici i one odvode koje lisce cesto zacepi, gledao sam i one cepove na podu i cini se da su svi na broju. Sajba nekada davno mjenjana, kod mene auto 4 god i sve za 10 ali ovo, misterija
. Savjeti sta pregledati? Hvalas:mrgreen:
-
citroen xm
#2 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
Dobro ti pregledaj te čepove na podu. Ne mora značiti da fale, mogu biti stari i puštati vodu unutra.
- Nabucco
#3 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
Ipak ti probaj opet te kanale(odvode) da ocistis. Možda ima neki odvod koji nisi dobro pročepio
. Najbolje bi ti bilo u neki servis(ništa praonica i rucni rad).Ja mislim da nije do čepova.
- Norm
#4 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
Vrata vozaca i suvozaca, na dnu imaju gumeni dihtung/brtvu cijelom duzinom ivice vrata, koji su izbuseni na par mjesta tako da propuste vodu iz vrata...Provjeri te rupice i procackaj necim...
Druga stvar, ako ti je polen filter ispod poklopca motora, s lijeve strane odmah do sajbe,kada mijenjaju taj filter znaju da "zaborave" mali plasticni odbojnik (hepek) koji vodu usmjerava u kanale...Ako ga nema voda ulazi u kabinu...
Sretno...
Druga stvar, ako ti je polen filter ispod poklopca motora, s lijeve strane odmah do sajbe,kada mijenjaju taj filter znaju da "zaborave" mali plasticni odbojnik (hepek) koji vodu usmjerava u kanale...Ako ga nema voda ulazi u kabinu...
Sretno...
- iceman ze
#5 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
Kada sam imao Golfa, meni se desavalo da prokisnjava, jer su odvodi na krovu bili zacepljeni od lisca i necistoca. Uglavnom, sa zicama smo odvode cistili i nakon toga nisam imao problema. Bio sam ubjedjen da mi siber pusta, medjutim nije bilo do njega. Evo sad mi i na drugom autu, negdje se sliva niz sajbu iznad glave vozaca, ili je sajba negdje popustila ili je nekad mijenjana ranije.
-
rookfash
#6 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
jesi li kad cackao sta oko vrata skidajuci tapacirunge s vrata (bilo kojih), npr mijenjao staklo bocno ili lakirao nesto ili ispravljao limove na vratima? ja sam imao isti problem (samo sto kod mene nije golf). naime ispod tapacirunga na vratima ima preko cijelih vrata prelijepljena folija i kod mene se ta folija ostetila i voda kako se slijeva niz bocne prozore ulazi u vrata i slijeva se prema onim rupicama na dnu vrata sto neko ranije pomenu, a ta najlonska folija sprecava da voda ulazi u kabinu i da dira tapacirung. pa eto probaj i to, skini s vrata tapacirunge i pregledaj da nije i to.
- valter.ba
#7 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
Zahvaljujem se svima
. Ocigledno cu morati krenuti redom. Mislim da nije od vrata jer nije mokro sa strana vec je najgore cini mi se kod pedala tj. mislim da sprijeda dolazi belaj. Ponovo cu provjeriti cepove na kanalu detaljno a onda opet pregledati te odvode ispod resetke koja se nalazi ispod sajbe... Hvala jos jednom 
-
goran16v
#8 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
Gubi li vodu u exp. posudi, da nije mali hladnjak?valter.ba wrote:Zahvaljujem se svima. Ocigledno cu morati krenuti redom. Mislim da nije od vrata jer nije mokro sa strana vec je najgore cini mi se kod pedala tj. mislim da sprijeda dolazi belaj. Ponovo cu provjeriti cepove na kanalu detaljno a onda opet pregledati te odvode ispod resetke koja se nalazi ispod sajbe... Hvala jos jednom
-
sLLayer
#9 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
pogledaj ti je li ti to voda ili antifriz
- valter.ba
#10 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
Pogledacu ali mislim da nije! Kod mene je ona crvena tecnost G nesto tako da bih primjetio a i boca je s desne strane a mokro je vise lijevo.
-
goran16v
#11 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
Nema veze gdje je boca ispod haube nego gdje je mali hladnjak u kabini i kuda crijeva dolaze, a on je obicno negdje oko sredine.valter.ba wrote:Pogledacu ali mislim da nije! Kod mene je ona crvena tecnost G nesto tako da bih primjetio a i boca je s desne strane a mokro je vise lijevo.
- valter.ba
#12 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
Sad ga gledao lijeva strana pliva u vodi, desno suho. Tecnost za hladjenje je OK. Cini mi se da iz lijevog ugla voda nadire ispod one plastike na kojoj odmaras lijevu nogu
. Da li se slijeva niz shtok ili iza table ne mogu da provalim. Definitivno je zacepljen neki odvod ili je keder sheban a na kraju mozda i shajba, ne znam 
-
goran16v
#13 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
Mozda negdje oko sajbe pusta (nema kedera jer je ljepljena) ili nisi dobro ocistio odvod u lijevom uglu haube. Probaj ili kompresorom progurati kanal ili masinom za pranje.valter.ba wrote:Sad ga gledao lijeva strana pliva u vodi, desno suho. Tecnost za hladjenje je OK. Cini mi se da iz lijevog ugla voda nadire ispod one plastike na kojoj odmaras lijevu nogu. Da li se slijeva niz shtok ili iza table ne mogu da provalim. Definitivno je zacepljen neki odvod ili je keder sheban a na kraju mozda i shajba, ne znam
- valter.ba
#14 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
Radio vec u praonici i cini se da je pomoglo s desne strane, moracu ponoviti lijevu. Hvala
- zli_hordas
#15 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
Imas li šiber,ako imaš provjeri da crijevo nije negdje spalo u štoku.
- valter.ba
#16 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
Ma nemam hebem ga, valjda cu nadoci na problem. Cudno mi je i da sajba odjednim moze popustiti. Nemam vremena iduce sedmice, neka kisne osusice se sta da radim.
- valter.ba
#17 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
Isao danas u jos jednu praonicu, isprali su odvode ispod haube i na blatobranima izasla tona mulja. Poslije toga usisao itison max i nakon dva sata OPET ISTO
. Ustvari jos je gore jer sada pliva sve i iza vozackog sjedista. Sta da radim??? Sve sam pregledao, sve ivice itisona su suhe, skidao i onu plastiku do kvacila (suha), gledao kedere svi cini se citavi... Isto kao da ravno s krova pada na pod jer nema tragova sa strane, ustvari vjerovatno ne znamo naci trag koji postoji. Znate li u SA nekog majstora koji zna tacno gdje su odvodi na cetvorki jer nisam sigurno prvi kojem se ovo desava. Hvala 
-
goran16v
#18 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
Vjerovatno je prosla voda od silnog ispiranja mulja unutra. Nemam neki konkretan prijedlog... 
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#19 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
Ima li auto antenu? Da ne pusta negdje oko nje. A voda je cudo,naci ce put gdje se najmanje nadas.
- valter.ba
#20 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
Ma ima antenu ali pozicionirana je iznad zadnjih sjedista tako da bi bilo tragova. Ovako isto kao da u lavor sipas vodu tacno odozgo. Treba mi definitivno neko ko zna tacno bolne tacke na Golfu! Neko iskusan ce skontati za 5 min odakle se uvlaci.
-
midhat6
#21 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
Kod mene isti problem golf IV.
Voda ispod vozačeva sjedišta i sjedišta iza.Primijetio sam prije nekih 20-tak dana.Odvezo kod majstora, ustanovljeno da voda dolazi u intervalima po nekoliko kapi.To se vidi tek kada se odstrani tapicirung i spužvasti materijal ispod.
Majstor je nanio neku suvu smjesupa zatim crnu ispod šoferšajbe (po cijelom kanalu gdje su pričvrščeni brisači.
Prije par dana ( kada je bilo sunšano) sam otvarao vrata i pod ispod zadnjeg sjedišta je izgledao potpuno suh, dok se ispod vozačevih jedva mogla primijetiti vlažnost.Mislio sam da je sve OK.
Danas mi je cio dad auto bio na kiši. Kada sam se vratio u garažu pogledao sam ispod zadnjeg sjedišta bilo je suho , ali ispod vozačevog ponovo mokro skoro kao prije 20 dana.
Voda ispod vozačeva sjedišta i sjedišta iza.Primijetio sam prije nekih 20-tak dana.Odvezo kod majstora, ustanovljeno da voda dolazi u intervalima po nekoliko kapi.To se vidi tek kada se odstrani tapicirung i spužvasti materijal ispod.
Majstor je nanio neku suvu smjesupa zatim crnu ispod šoferšajbe (po cijelom kanalu gdje su pričvrščeni brisači.
Prije par dana ( kada je bilo sunšano) sam otvarao vrata i pod ispod zadnjeg sjedišta je izgledao potpuno suh, dok se ispod vozačevih jedva mogla primijetiti vlažnost.Mislio sam da je sve OK.
Danas mi je cio dad auto bio na kiši. Kada sam se vratio u garažu pogledao sam ispod zadnjeg sjedišta bilo je suho , ali ispod vozačevog ponovo mokro skoro kao prije 20 dana.
- respo
#22 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
vidi je li ociscen prostor gdje stoji polen filter
i radi li ti zadnja prskalica za staklo?
i radi li ti zadnja prskalica za staklo?
-
Zlajs
#23 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
imam isti problem na seat leonu, vozaceva i nazad obje strane pune vode:/ gledajuci po nekim forumima, navodno voda ulazi na vratima odnosno na dihtungu ispod tapacirunga, znaci kad se skine tapacirung pa ispod ima metalna ploca koja pokriva bravu ostale djidje.
- karanana
#24 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
ima li jos koji proizvodjac ove probleme ili je u pitanju samo vw grupacija? imao sam isti problem. i da, bio je vw.
- respo
#25 Re: PROBLEM-VODA U AUTU
mislim da ovako extremne nije al sam cuo recimo za reno da im se zacepilo ono s liscem (znas na sta mislim) pa je voda isla unutra a to pretpostavljam se u svakom autu desilo
a ovo s vw-om se desava u vise prilika
pomenuta situacija pa onda neki cepovi dihtunzi crfijevo za brisace itd
a ovo s vw-om se desava u vise prilika
pomenuta situacija pa onda neki cepovi dihtunzi crfijevo za brisace itd