PROBLEM - VES MASINA

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
radenska

#1 PROBLEM - VES MASINA

Post by radenska »

Veceras poslije opranog vesa nisam mogla da pronadjem jednu tanku krpu ( mozda duzine nekih 12 cm sirine 5). Elem, zaglavila se ali mi nikako nije jasno u prostoru ispod onog limenog bubnja. Kako je moga dole da ode i kako da je izvadim. Kad pokrecem rukom bubanj zapinje kad dodje do nje. Moze li se zaglaviti ne daj Boze na motor pa da skroz prestane raditi. KAko da je izvadim odatle, moram li zvati majstora.
malena7

#2 Re: PROBLEM - VES MASINA

Post by malena7 »

radenska wrote:Veceras poslije opranog vesa nisam mogla da pronadjem jednu tanku krpu ( mozda duzine nekih 12 cm sirine 5). Elem, zaglavila se ali mi nikako nije jasno u prostoru ispod onog limenog bubnja. Kako je moga dole da ode i kako da je izvadim. Kad pokrecem rukom bubanj zapinje kad dodje do nje. Moze li se zaglaviti ne daj Boze na motor pa da skroz prestane raditi. KAko da je izvadim odatle, moram li zvati majstora.
Ja ti mogu pomoći samo ukoliko mi napišeš tačne mjere te krpe.
MajcinaDusica

#3 Re: PROBLEM - VES MASINA

Post by MajcinaDusica »

To je isti problem kao u onom postu gdje mašina kida stvari, jedan se kraj uhvati između gume i bubnja, a ostatak zapetljan s ostalom robom pa se podere u prejakoj centrifugi. Kod tebe je ta krpica valjda dovoljno mala da proleti sva. Kako znaš da je tamo? Je li se vidi ili je možeš nekako dohvatiti? Ako se ne može izvući vjerovatno će ostati na dnu sanduka od mašine i neće praviti probleme.
Post Reply