Forumashi,
imam sljedeći problem.
Naime, prije 6 godina, kupio sam ultra karticu (kartica na kojoj je moguce spasiti samo 150 brojeva) i do danas mi je ta kartica u mobitelu. Eh sada imam jedan problem, zelio bih da se prebacim na preplatu tj. novi paket mini15 (mislim da se tako zove), ali sam prije 3 ili 4 godine izgubio certifikat koji sam dobio uz mobitel, pa je to kako kazu, nemoguce. Sada me intesuje dali je neko od vas imao slican problem i dali je moguce nesto "izmajmunisati" da mi ostane isti broj, a da predjem na preplatu?
Vrlo je vazno da mi ovaj broj ostane!!!
Danke!!
Problem, Ultra kartica
- Tesssa
Sjecam se da je moja mama greskom ukucala PIN tri puta, a za PUK joj je bio potreban certifikat. U posti joj nisu htjeli upisati PUK bez certifikata
Tu su se cak i stele povlacile, ali uzalud
I nakon 16.345 odlazaka u postu, zena se prebaci na Eronet...
Ne znam u tom slucaju koliko su popustljivi...
sretno u svakom slucaju
Ne znam u tom slucaju koliko su popustljivi...
sretno u svakom slucaju
- selena84
Pa vjerovatno moze, ne vjerujem da te zbog toga mogu 'eliminisati', vec kontam da ces morati proci jednu od onih njihovih mukotrpnih procedura, gdje ces skupiti 148 nekih papira i sacekati 30 dana neki odgovor, da bi ti na kraju ipak izdali duplikat tog certifikata...
A sve ces doznati na jednom od njhovih saltera
A sve ces doznati na jednom od njhovih saltera
-
eeeeeee
#5 Re: Problem, Ultra kartica
Sajo certifikat si trebao cuvati jer je on jedini validni dokumet da je broj stvarno tvoj, ja svoj broj imam vec pa 6-7 godina pa ga i dan danas imam. Zasto zato kao sto rekoh kako moze neko znati da ti nisi ukrao karticu i sad zelis da je koristis...nebitno...Sajo---: wrote:Forumashi,
imam sljedeći problem.
Naime, prije 6 godina, kupio sam ultra karticu (kartica na kojoj je moguce spasiti samo 150 brojeva) i do danas mi je ta kartica u mobitelu. Eh sada imam jedan problem, zelio bih da se prebacim na preplatu tj. novi paket mini15 (mislim da se tako zove), ali sam prije 3 ili 4 godine izgubio certifikat koji sam dobio uz mobitel, pa je to kako kazu, nemoguce. Sada me intesuje dali je neko od vas imao slican problem i dali je moguce nesto "izmajmunisati" da mi ostane isti broj, a da predjem na preplatu?
Danke!!
Al ima rjesenje, vidim da ti je broj veoma bitan pa ti ovo onda neci biti mrsko...
Rjesenje ti je da ces morati otici u opstinu i da ti ovjere potvrdu koji ces prvo uzeti na salteru, da ti stojis iza te kartice, mislim da ti na lijepe oci niko nece dati sto je i razumljivo...
- Sajo---:
#6 Re: Problem, Ultra kartica
hvala velika na odgovoru, naravno da mi nece biti mrsko, posebno ako je to moguce, sutra cu ja to odmah pokusati, hvala velika!!eeeeeee wrote:Sajo certifikat si trebao cuvati jer je on jedini validni dokumet da je broj stvarno tvoj, ja svoj broj imam vec pa 6-7 godina pa ga i dan danas imam. Zasto zato kao sto rekoh kako moze neko znati da ti nisi ukrao karticu i sad zelis da je koristis...nebitno...Sajo---: wrote:Forumashi,
imam sljedeći problem.
Danke!!
Al ima rjesenje, vidim da ti je broj veoma bitan pa ti ovo onda neci biti mrsko...
Rjesenje ti je da ces morati otici u opstinu i da ti ovjere potvrdu koji ces prvo uzeti na salteru, da ti stojis iza te kartice, mislim da ti na lijepe oci niko nece dati sto je i razumljivo...