Problem, Ultra kartica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Sajo---:

#1 Problem, Ultra kartica

Post by Sajo---: »

Forumashi,
imam sljedeći problem.
Naime, prije 6 godina, kupio sam ultra karticu (kartica na kojoj je moguce spasiti samo 150 brojeva) i do danas mi je ta kartica u mobitelu. Eh sada imam jedan problem, zelio bih da se prebacim na preplatu tj. novi paket mini15 (mislim da se tako zove), ali sam prije 3 ili 4 godine izgubio certifikat koji sam dobio uz mobitel, pa je to kako kazu, nemoguce. Sada me intesuje dali je neko od vas imao slican problem i dali je moguce nesto "izmajmunisati" da mi ostane isti broj, a da predjem na preplatu?
Vrlo je vazno da mi ovaj broj ostane!!!

Danke!!
Tesssa

Post by Tesssa »

Sjecam se da je moja mama greskom ukucala PIN tri puta, a za PUK joj je bio potreban certifikat. U posti joj nisu htjeli upisati PUK bez certifikata :roll: Tu su se cak i stele povlacile, ali uzalud :lol: I nakon 16.345 odlazaka u postu, zena se prebaci na Eronet...

Ne znam u tom slucaju koliko su popustljivi...

sretno u svakom slucaju :)
selena84

Post by selena84 »

Pa vjerovatno moze, ne vjerujem da te zbog toga mogu 'eliminisati', vec kontam da ces morati proci jednu od onih njihovih mukotrpnih procedura, gdje ces skupiti 148 nekih papira i sacekati 30 dana neki odgovor, da bi ti na kraju ipak izdali duplikat tog certifikata... :-)
A sve ces doznati na jednom od njhovih saltera :-D
Sajo---:

hvala velika 84-vorke :D
bio sam i na salteru, i svasta nesto ali kazu ne mouze, pa reko da ko ne zna kakvu caku,...

vjerujem da cu ja to veoma tesko uraditi,...
eeeeeee

#5 Re: Problem, Ultra kartica

Post by eeeeeee »

Sajo---: wrote:Forumashi,
imam sljedeći problem.
Naime, prije 6 godina, kupio sam ultra karticu (kartica na kojoj je moguce spasiti samo 150 brojeva) i do danas mi je ta kartica u mobitelu. Eh sada imam jedan problem, zelio bih da se prebacim na preplatu tj. novi paket mini15 (mislim da se tako zove), ali sam prije 3 ili 4 godine izgubio certifikat koji sam dobio uz mobitel, pa je to kako kazu, nemoguce. Sada me intesuje dali je neko od vas imao slican problem i dali je moguce nesto "izmajmunisati" da mi ostane isti broj, a da predjem na preplatu?

Danke!!
Sajo certifikat si trebao cuvati jer je on jedini validni dokumet da je broj stvarno tvoj, ja svoj broj imam vec pa 6-7 godina pa ga i dan danas imam. Zasto zato kao sto rekoh kako moze neko znati da ti nisi ukrao karticu i sad zelis da je koristis...nebitno...

Al ima rjesenje, vidim da ti je broj veoma bitan pa ti ovo onda neci biti mrsko...
Rjesenje ti je da ces morati otici u opstinu i da ti ovjere potvrdu koji ces prvo uzeti na salteru, da ti stojis iza te kartice, mislim da ti na lijepe oci niko nece dati sto je i razumljivo...
Sajo---:

#6 Re: Problem, Ultra kartica

eeeeeee wrote:
Sajo---: wrote:Forumashi,
imam sljedeći problem.

Danke!!
Sajo certifikat si trebao cuvati jer je on jedini validni dokumet da je broj stvarno tvoj, ja svoj broj imam vec pa 6-7 godina pa ga i dan danas imam. Zasto zato kao sto rekoh kako moze neko znati da ti nisi ukrao karticu i sad zelis da je koristis...nebitno...

Al ima rjesenje, vidim da ti je broj veoma bitan pa ti ovo onda neci biti mrsko...
Rjesenje ti je da ces morati otici u opstinu i da ti ovjere potvrdu koji ces prvo uzeti na salteru, da ti stojis iza te kartice, mislim da ti na lijepe oci niko nece dati sto je i razumljivo...
hvala velika na odgovoru, naravno da mi nece biti mrsko, posebno ako je to moguce, sutra cu ja to odmah pokusati, hvala velika!!
JohnnyS

Post by JohnnyS »

Ali to mi je za pretplatu nigdje veze, pa tko bi ukrao nekome karticu i onda potpisao ugovor o pretplati na svoje ime :roll: Za PIN i ima nekog smisla to, ali ovo za pretplatu je fakat nigdje veze
Post Reply