problem u domu zdravlja

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
lara b.

#1 problem u domu zdravlja

Post by lara b. »

moja mama je prije par mjeseci slomila ruku, nosila gips i zaraslo je nesto ukrivo, ali doktori su rekli da tako ostane. sada osjeca neke bolove u dubini, malo joj nateklo i doktorica je poslala jutros da slika ruku. dosle mi na rentgen i tamo je ne prime jer nije HItan slucaj, nego dobila termin tek za kraj septembra. :shock:
prodjemo iza da zamolimo da uslikaju i vidimo svi sjede slusaju radio i piju kaficu, nemaju posla. kaze onaj radiolog uslikat ce ako ce je ortoped primiti da napise misljenje. ode ona da pita i ON SJEDI, NEMA POSLA, ali nece je primiti tj.napisati misljenje :roll:
sve u svemu...nju ruka boli, do termina ima jos 4 mjeseca da ceka :shock:
ja ne mogu sebi doci, kaze sestra ona nista tu ne moze, sve je do doktora...jos me svi gledaju kao neku cudakinju sto smo dosle uopste pitati... kontam mozda treba dati MITO...ili ni to ne pali :roll:
uglavnom zanima me jel se moze po ovom novom sporazumu osiguranja na nekoj privatnoj klinici to uslikati...
ako ne jel zna neko gdje se moze platiti i uslikati i koliko bi to kostalo...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#2 Re: problem u domu zdravlja

Post by ladyblue18 »

Tako ti to ide sa rentgenom kod nas. Ne daj Boze da ti se sta desi u gluha doba pa odes u Hitnu, vrate te jer eto ne radi im rentgen ili nemaju tehnicara u ta doba. :oops: Pa onda moras se vozati od bolnice do bolnice dok se neko ne smiluje da slika i to ko preko neke stvari, nema veze to sto ti umires od bolova. :roll:

Ukratko, nece da rade.

Jel joj doktorica dala uputnicu? Ako jest onda ne mogu odbiti da urade, ako nije nek se vrati po uputnicu.

Inace mozes kod privatnika slikati. Imas u Hrasnom radioloski centar.
lara b.

#3 Re: problem u domu zdravlja

Post by lara b. »

ima uputnicu od doktorice, ali nije hitan slucaj. kazu stara povreda treba cekati termin.
a gdje tacno to dodje u hrasnom... vodila bih je odmah...
metar_drva

#4 Re: problem u domu zdravlja

Post by metar_drva »

ne daji mito, nego odvedi majku privatno da joj uslikaju ruku. imaš radiološki centar u onoj zgradi kod robota u hrasnom, doći će te jeftinije da tako uradiš, nego da govnarima daješ mito.
Tranquilizer

#5 Re: problem u domu zdravlja

Post by Tranquilizer »

Ne znam kako si se ti iskulirala, ali ja bih takvu frku napravio da bi ih sve trenutno zabolila glava :roll:
Brus Lee

#6 Re: problem u domu zdravlja

Post by Brus Lee »

lara b. wrote:moja mama je prije par mjeseci slomila ruku, nosila gips i zaraslo je nesto ukrivo, ali doktori su rekli da tako ostane. sada osjeca neke bolove u dubini, malo joj nateklo i doktorica je poslala jutros da slika ruku. dosle mi na rentgen i tamo je ne prime jer nije HItan slucaj, nego dobila termin tek za kraj septembra. :shock:
prodjemo iza da zamolimo da uslikaju i vidimo svi sjede slusaju radio i piju kaficu, nemaju posla. kaze onaj radiolog uslikat ce ako ce je ortoped primiti da napise misljenje. ode ona da pita i ON SJEDI, NEMA POSLA, ali nece je primiti tj.napisati misljenje :roll:
sve u svemu...nju ruka boli, do termina ima jos 4 mjeseca da ceka :shock:
ja ne mogu sebi doci, kaze sestra ona nista tu ne moze, sve je do doktora...jos me svi gledaju kao neku cudakinju sto smo dosle uopste pitati... kontam mozda treba dati MITO...ili ni to ne pali :roll:
uglavnom zanima me jel se moze po ovom novom sporazumu osiguranja na nekoj privatnoj klinici to uslikati...
ako ne jel zna neko gdje se moze platiti i uslikati i koliko bi to kostalo...
Pa, zar ima ortoped u DZ? :-?
Post Reply