Problem - struja ili elektronika?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
p0ltergeist

#1 Problem - struja ili elektronika?

Post by p0ltergeist »

Pozdrav Klixovci,

Molim za pomoć. Prije nekoliko dana mi se desilo da mi radio u autu samo zaledi. Na displeju pokazuje samo ime radio stanice koju sam zadnju slušao, ali se zvuk ne čuje. Također, ne mogu da skeniram radio stanice niti da prebacim na bilo koju drugu koju već imam snimljenu. Kada ubacim CD sve radi normalno, sve komande su u funkciji, samo radio je totalno stuck. Zna li neko u čemu može biti problem i/ili neki kontakt broj dobrog majstora koji bi isti mogao riješiti? Vozilo je Volvo S60, a oznaka radio uređaja je Volvo hu-603.

Hvala i lijep pozdrav.
condy

#2 Re: Problem - struja ili elektronika?

Post by condy »

Vidi na netu da li ima neka opcija kombinacija tipki za resetovanje radija. Prije toga, vidi u knjizici koji ti je kod za radio. Mislim da resetovanje radija moze pomoci samo treba vidjet kako da se to uradi, kombinacijom tipki, dijagnostikom ili klasicnim iskljucivanjem iz struje i ponovnim pokretanjem.
taureg71

#3 Re: Problem - struja ili elektronika?

Post by taureg71 »

condy wrote:Vidi na netu da li ima neka opcija kombinacija tipki za resetovanje radija. Prije toga, vidi u knjizici koji ti je kod za radio. Mislim da resetovanje radija moze pomoci samo treba vidjet kako da se to uradi, kombinacijom tipki, dijagnostikom ili klasicnim iskljucivanjem iz struje i ponovnim pokretanjem.
a da skine kleme sa akumulatora ??? kud ces bolji reset ...probaj !!! :izet: :izet: :izet:
p0ltergeist

#4 Re: Problem - struja ili elektronika?

Post by p0ltergeist »

Hello :) Probao skidati akumulator, nije pomoglo :) Ne znam da li dijagnostika može očitati ovaj problem i pokazati do čega je.
taureg71

#5 Re: Problem - struja ili elektronika?

Post by taureg71 »

p0ltergeist wrote:Hello :) Probao skidati akumulator, nije pomoglo :) Ne znam da li dijagnostika može očitati ovaj problem i pokazati do čega je.

tesko da moze
p0ltergeist

#6 Re: Problem - struja ili elektronika?

Post by p0ltergeist »

KvaziExpert wrote:Jesi li citao ovo? Ima i neki pdf sa skrivenim menijem, samo se treba registrovati. Mozda mozes probati kakav reset. A spominju i volvo dijagnostiku da moze mijenjati frekvencije, znaci da ima pristup.

http://www.volvo-forums.com/t6361-hidde ... -menus.htm
Bio sam na istom forumu, ali ovo nisam pročitao. Evo idem da probam pa se javim. Hvala buraz! :)
Post Reply