Problem sa WEB stranicom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Blizanac

#1 Problem sa WEB stranicom

Post by Blizanac »

Imam mali problem, pa ako neko zna rješenje neka napiše:
Napravio sam WEB site i sve je OK na mom računaru tj. sve radi u Preview-u i Preview in browser-u. Problem je kad stranicu prebacim na server, tj. nema slika ni navigacije a umjesto njih prikazani su pravugaonici sa znakom 'X' u gornjem lijevom uglu.Site je rađen u Front Page-u.
Zna li neko u čemu je problem?
car-x

#2 Re: Problem sa WEB stranicom

Post by car-x »

Blizanac wrote:Imam mali problem, pa ako neko zna rješenje neka napiše:
Napravio sam WEB site i sve je OK na mom računaru tj. sve radi u Preview-u i Preview in browser-u. Problem je kad stranicu prebacim na server, tj. nema slika ni navigacije a umjesto njih prikazani su pravugaonici sa znakom 'X' u gornjem lijevom uglu.Site je rađen u Front Page-u.
vjerovatno bi i slike koje si koristio trebo prebacit na server..
Saian

#3 Re: Problem sa WEB stranicom

Post by Saian »

car-x wrote:
Blizanac wrote:Imam mali problem, pa ako neko zna rješenje neka napiše:
vjerovatno bi i slike koje si koristio trebo prebacit na server..
nimalo losh prijedlog :D
neko iz mase

Post by neko iz mase »

pored toga pazi da src za slike ne sadrzi lokalnu referencu na slike sa tvog hard drive-a vec da pokazuje prema slikama smjestenim na serveru
La_Forge

Post by La_Forge »

dobra tri prijedloga, svaki valja :-D
takodje možeš provjeriti da ti u postavkama slučajno negdje nije upaljena opcija neprikazivanja slike ... mada sumnjam.. slijedi prve savjete i proradit će, posebno ovaj posljednji, vezan za path..

može li meni neko objasniti na koji način funkcioniše CuteNews servis i kako se ubacuje t.j. koristi na stranici ... im ali negdj eneki turoial da pročitam na brzaka npr. ...
Blizanac

Post by Blizanac »

Zahvaljujem na odgovorima i savjetima!
Slike su također prebačene na server (u formetu JPEG), ali ih i dalje ne prikazuje.Provjerit ću još i path, mada mislim da je OK. Međutim, zašto ne prikazuje navigaciju? I tu se umjesto dugmadi prikazuju oni pravougaonici! Navigation ne bi ga trebalo posebno prebacivati!?
Post Reply