Problem sa volanom u automobila?!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
sretnica25
#1 Problem sa volanom u automobila?!
Imam auto fiat-bravo. Jucer sam vozila i sve je bilo ok sa volanom, bio je ko i uvijek. Ali sam odjednom primjetila da mi je volan nekako postao labaviji, nije bio cvrst ko prije. To mi se desilo u blizini kuce, pa kad sam stigla nisam vise ni pokusavala vozit. Ne znam do cega je, ako neko zna bilo sta molim vas da mi pomognete. Hvala
- Altsa
#2 Re: Problem sa volanom u automobila?!
da nisi upalila city mod 
- Qler
#3 Re: Problem sa volanom u automobila?!
Ima li on ono CITY dugme?
- johntra
#4 Re: Problem sa volanom u automobila?!
Ako je novi Bravo, onda ima City mode, ako je stari, onda nema...možda ti se samo čini? na koji način labav? da se lakše okreće ili da ti nije dobro pričvršćen volan?
-
sretnica25
#5 Re: Problem sa volanom u automobila?!
Stariji je Bravo, nema City mode, imam osjecaj da se lakse okrece. Misila sam da mi nije pukao koji remen, jer ne znam na cemu se moze primjetiti kada remen pukne.johntra wrote:Ako je novi Bravo, onda ima City mode, ako je stari, onda nema...možda ti se samo čini? na koji način labav? da se lakše okreće ili da ti nije dobro pričvršćen volan?
Last edited by sretnica25 on 18/12/2013 13:10, edited 1 time in total.
- johntra
#6 Re: Problem sa volanom u automobila?!
možda su ti samo gume previše napuhane? ili to ili si vozila po snijegu?
a pošto snijega nema...
-
sretnica25
#7 Re: Problem sa volanom u automobila?!
Moguce da su gume malo vise napuhane, al nisam nikad osjetila do jucer to s volanom. A gume su vec mjesec postavljene.johntra wrote:možda su ti samo gume previše napuhane? ili to ili si vozila po snijegu?a pošto snijega nema...
-
SportLux
#8 Re: Problem sa volanom u automobila?!
Mozda si ti jednostavno jaka pa ti je lagano 
-
sretnica25
#9 Re: Problem sa volanom u automobila?!
Hahahahah, e to sigurno nisamSportLux wrote:Mozda si ti jednostavno jaka pa ti je lagano
- makkaj
#10 Re: Problem sa volanom u automobila?!
Da sam bezobrazan, kao što nisam, sad bih rekao: ''I labavi može da zabavi''sretnica25 wrote:Imam auto fiat-bravo. Jucer sam vozila i sve je bilo ok sa volanom, bio je ko i uvijek. Ali sam odjednom primjetila da mi je volan nekako postao labaviji, nije bio cvrst ko prije. To mi se desilo u blizini kuce, pa kad sam stigla nisam vise ni pokusavala vozit. Ne znam do cega je, ako neko zna bilo sta molim vas da mi pomognete. Hvala
- sema911s
#11 Re: Problem sa volanom u automobila?!
moze bit i hladna cesta asfalt zaledjen,., pa gume izgube ono malo gripa,.,
ili jednostavno nemas ulja u servu pa daje zadnje atome snage
ili jednostavno nemas ulja u servu pa daje zadnje atome snage
- johntra
#12 Re: Problem sa volanom u automobila?!
da ti je pukao remen serva, ne bi ga nikako imala, to jeste bio bi ti jako težak volan...moguće da ti se samo čini, a i variranje temperatura je sada u toku, pa možda ti se i ulje od serva zgusne od zime, čime je okretanje volana nepto teže...kad otopli onda popusti, pa je volan onda i lakši...sretnica25 wrote: Stariji je Bravo, nema City mode, imam osjecaj da se lakse okrece. Misila sam da mi nije pukao koji remen, jer ne znam na cemu se moze primjetiti kada remen pukne.
-
sretnica25
#13 Re: Problem sa volanom u automobila?!
Dobro, hvala mnogo na pomoci. S tim da sam nedavno polozila, pa nemam bas iskustva za takve stvari tako da i ne znam mnogo. Inace otac to sve provjerava, ovih dana nije kod kuce pa me bilo strah negdje krenut da ne bi stradalo jos nesto. Hvala mnogo jos jednomjohntra wrote:da ti je pukao remen serva, ne bi ga nikako imala, to jeste bio bi ti jako težak volan...moguće da ti se samo čini, a i variranje temperatura je sada u toku, pa možda ti se i ulje od serva zgusne od zime, čime je okretanje volana nepto teže...kad otopli onda popusti, pa je volan onda i lakši...sretnica25 wrote: Stariji je Bravo, nema City mode, imam osjecaj da se lakse okrece. Misila sam da mi nije pukao koji remen, jer ne znam na cemu se moze primjetiti kada remen pukne.
- O'zone
- Globalni moderator
#14 Re: Problem sa volanom u automobila?!
Malo leda na asfaltu i odmah se volan lakše okreće a ovih dana sve je sklizavo do vraga, vidi se čak i po borju udesa.
-
pakica_
#15 Re: Problem sa volanom u automobila?!
ovo mene izludjuje.. parkiraju mi se 5 cm ispred i iza auta i onda ja sa tako "tvrdim" volanom moram da cicam da izadjem.. taman sto se ja ispatim, volan se "opusti"johntra wrote:da ti je pukao remen serva, ne bi ga nikako imala, to jeste bio bi ti jako težak volan...moguće da ti se samo čini, a i variranje temperatura je sada u toku, pa možda ti se i ulje od serva zgusne od zime, čime je okretanje volana nepto teže...kad otopli onda popusti, pa je volan onda i lakši...sretnica25 wrote: Stariji je Bravo, nema City mode, imam osjecaj da se lakse okrece. Misila sam da mi nije pukao koji remen, jer ne znam na cemu se moze primjetiti kada remen pukne.