Problem sa virusima

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sting47

#1 Problem sa virusima

Post by Sting47 »

Pozdrav. Imam problem, kao što vidite u naslovu teme. Koristim Avast. On registruje viruse, ja kliknem na delete i problem je riješen. Međutim, sada je problem to što su virusi pronađeni u osnovnim fajlovima za normalan rad Windowsa, pa me interesuje da li će to uticati na rad računara, u slučaju da izbrišem te zaražene fajlove?
Praetorious

#2 Re: Problem sa virusima

Post by Praetorious »

Ako su fajlovi knjučni za rad Windowsa zaraženi, onda ih ne možeš pobrisati. Ili će ih sistem zaštiti od brisanja ili ćeš krahirati Windowse. U slučaju takve zaraze jedino što se može uraditi jeste spašavanje bitnih podataka sa sistemske particije, format i reinstalacija.
Sve ostalo (online skeniranje, traženje sistemskih dll fajlova na netu i sl.) je višesatna patnja bez rezultata.
triconja

#3 Re: Problem sa virusima

Post by triconja »

Mislim da je ovo jedini realni odgovor koji ti mogu dati.

Kod 99.99% poznanika sav software je piratizovan a stvar koju vecina ne zna ili nece da zna je da antivirus koji je piratizovan opasan za upotrebu. Zamisli situaciju da od nekoga ko te mrzi dobijes kondom na poklon a treba da imas sex. To ti je slicno :D. Jedino rjesenje je da sacuvas sve sta je bitno i ponovo podigni piratizovan OS, pa sve ostalo sto je potrebno (a piratizovano garant).

Proces je potrebno ponavljati svako malo.
triconja

#4 Re: Problem sa virusima

Post by triconja »

smart phone wrote:Jesul te to natjerali da kupis os?
kakvi ja sam pirat u dusi, pocetna strana mi je the pirate bay. Ovo su samo cinjenice koje trebas prihvatit kad se upuscas u svakakve poslove.
Post Reply