Problem sa verifikacijom Debit Visa Card

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
sndelija

#1 Problem sa verifikacijom Debit Visa Card

Post by sndelija »

Imam problem sa verifikacijom debit kartice.
Kartica je kupljena u Razvojnoj banci ima već godina dana.

Pokušao sam desetine puta i nisam uspjeo, tako da su me blokirali i sada ne mogu ni pokušavati.
Morao sam poslati kopiju licne karte na Paypal i e-mail da bih mogao pokusati otkljucati karticu.

Pa bih volio da ako je neko imao slične probleme da piše.

Hvala
Image
Image
Image
Image
Last edited by sndelija on 30/11/2013 22:20, edited 4 times in total.
newlevel

#2 Re: AW: Problem sa verifikacijom Debit Visa Card

Post by newlevel »

Imas li ti 1.95$ na toj kartici, koliko je potrebno za verifikaciju kartice na paypal.

Sent from my nokia 3310
sndelija

#3 Re: Problem sa verifikacijom Debit Visa Card

Post by sndelija »

Imam 50 km
Janjicar

#4 Re: Problem sa verifikacijom Debit Visa Card

Post by Janjicar »

Pa u cemu je problem ?

Ides na Link my credit/debit card , ukucas broj kartice i ostale podatke i onda nazoves banku i kazes da hoces na paypal i da ti treba tacan iznos koji su skinuli, reci ce ti da jos ne vide, nazoves za dva/tri dana ponovo ili odes u banku i oni ti daju ili CODE ili tacan iznos...
newlevel

#5 Re: AW: Problem sa verifikacijom Debit Visa Card

Post by newlevel »

Janjicar wrote:Pa u cemu je problem ?

Ides na Link my credit/debit card , ukucas broj kartice i ostale podatke i onda nazoves banku i kazes da hoces na paypal i da ti treba tacan iznos koji su skinuli, reci ce ti da jos ne vide, nazoves za dva/tri dana ponovo ili odes u banku i oni ti daju ili CODE ili tacan iznos...
Bas to, cudi me sto mu nece, iako ima petobu na kartici.

Sent from my nokia 3310
Nikolini

#6 Re: Problem sa verifikacijom Debit Visa Card

Post by Nikolini »

Provjeri ti sa bankom jel je mozes koristiti za PayPal. Ne mogu se sve kartice koristiti. Znam da rade Unicreditove i Raiffeisenove na Paypalu,
sndelija

#7 Re: Problem sa verifikacijom Debit Visa Card

Post by sndelija »

Bio sam dva puta u banci i pricao sa nekom zenom ona mi reče da ne razumije šta je problem i da ona koristi tu Visa karticu iz Razvojne banke.
Rekao da mi ona udje u Paypal i da vidi,ali ona kaže da nemaju vanjsku konekciju tj. nemogu na internet,a čini mi se da i ona se ne razumije nešto posebno.
Ne znam ima li ko Visa karticu Razvojne da li radi ona na Paypal ?
Poslao sam e-mail na Paypal pa čekam da mi oni odgovore da vidim šta će reći.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#8 Re: Problem sa verifikacijom Debit Visa Card

Post by crysis »

jednostavno , banka neda .
licno iskustvo.
ja imam debitnu u hipo banci i kad sam im trazio verifikacioni kod nisu mi dali jer nedozvoljava politika banke.
imaju nekakve kupone koje uvaljuju za kupovinu preko neta a kostaju od 50KM-ova pa vise.
kreditnu karticu nedaju jer invalidnina nije stalno primanje kao penzija ili plata.
Amko80

#9 Re: Problem sa verifikacijom Debit Visa Card

Post by Amko80 »

Koliko vidim iz slika, pogrešno ti to radiš. Ne ideš na ''verify my bank account'' jer to kod nas ne radi, nego ispod na ''link and confirm my credit card'' i tu upišeš broj koji ti se pojavi na izvodu uz paypal transakciju...
eeeeeee

#10 Re: Problem sa verifikacijom Debit Visa Card

Post by eeeeeee »

crysis wrote:jednostavno , banka neda .
licno iskustvo.
ja imam debitnu u hipo banci i kad sam im trazio verifikacioni kod nisu mi dali jer nedozvoljava politika banke.
imaju nekakve kupone koje uvaljuju za kupovinu preko neta a kostaju od 50KM-ova pa vise.
kreditnu karticu nedaju jer invalidnina nije stalno primanje kao penzija ili plata.

koliko se ja sjecam verfikacioni kod mozes dobiti na izvodu samo moras cekati ako ti oni vec ne daju... ili ako imas uvid u online transakcije.
Hemera

#11 Re: Problem sa verifikacijom Debit Visa Card

Post by Hemera »

radis ba pogresno
vidis da ti na zadnjem pise oko linkanja čeka u Americi

na ovoj trećoj slici odozgo idi na drugu opciju nemoj na prvu
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#12 Re: Problem sa verifikacijom Debit Visa Card

Post by crysis »

eeeeeee wrote:
crysis wrote:jednostavno , banka neda .
licno iskustvo.

koliko se ja sjecam verfikacioni kod mozes dobiti na izvodu samo moras cekati ako ti oni vec ne daju... ili ako imas uvid u online transakcije.

imam uvid u online transakcije al nema verifikacionog koda, samo broj tekuceg racuna. isao sam dva puta u banku i trazio cetveroznamenkasti verifikacioni kod i oni su mi licno rekli da nemoze.
sad radi paypala moram otvorit racun u unicredit banci.
salgija

#13 Re: Problem sa verifikacijom Debit Visa Card

Post by salgija »

Imas u razvojnoj internet karticu,kosta 5 km,nije ti vezana za tekuci racun i dopunjavas je koliko ti treba. Ja takvu istu koristim bez problema. Kad je registrujes na paypal stigne ti kod u poruci,upises i kupuj.

Sent from my LG-P700 using Tapatalk
Melo15

#14 Re: Problem sa verifikacijom Debit Visa Card

Post by Melo15 »

salgija wrote:Imas u razvojnoj internet karticu,kosta 5 km,nije ti vezana za tekuci racun i dopunjavas je koliko ti treba. Ja takvu istu koristim bez problema. Kad je registrujes na paypal stigne ti kod u poruci,upises i kupuj.

Sta je potrebno za vadjenje te kartice?? I je li samo za paypal ili je mozemo koristiti i za direktnu kupovinu s recimo kineskih sajtova?
salgija

#15 Re: Problem sa verifikacijom Debit Visa Card

Post by salgija »

Samo licna karta. Ja sam kupovao preko paypala sa ebay-a i dx-a,a pretpostavljam da moze i direktno jer ima na poledjini onaj trocifreni broj koji neki sajtovi traze.

sndelija

#16 Re: Problem sa verifikacijom Debit Visa Card

Post by sndelija »

Amko80 wrote:Koliko vidim iz slika, pogrešno ti to radiš. Ne ideš na ''verify my bank account'' jer to kod nas ne radi, nego ispod na ''link and confirm my credit card'' i tu upišeš broj koji ti se pojavi na izvodu uz paypal transakciju...
Čekiram ja ovaj drugi link i pokušavam registrovati karticu,ali bezuspješno.

Evo sada sam pokušao poslati e-mail i kada trebam ukucati zadnja 4 broja (Please enter valid last 4 digits) kao da nije vazeca ova kartica ili mozda treba biti registrovana kartica da bih mogao im poslati e-mail.
Bas sam razocaran u Razvojnu Banku da sam znao ne bih ni kupio karticu kod njih kada nece da pomognu.
Kontao sam kada budem isao u Banja Luka da svratim do centrale da vidim ima li ko da mi pomogne, u Prijedoru su bas totalno nezainteresovani da pomognu,zalosno.

Ako ko ima kakvu ideju neka piše
vješalica

#17 Re: Problem sa verifikacijom Debit Visa Card

Post by vješalica »

Promjeni banku.
newlevel

#18 Re: AW: Problem sa verifikacijom Debit Visa Card

Post by newlevel »

Mlakonja wrote:Ovde cijela nauka :) Jarane moj ti je savjet pocni se drogirat. mani se kartica i paypala. Isto da firmu registrujes pa odes do svoje banke i pitas moze ne moze registrovat se paypal na ovu karticu ako kazu da moze registrujes se ako kazu ne moze ides u trecu banku jer nemoj u drugu i ona zeza i tramo odma kazes napravite mi debitnu visa elektron karticu da se moze kupovat preko interneta i da mogu registrovat paypal. i eto sva mudrolija. Ako i to ne moze onda se udaj za nekakvu pa promjeni prezime pa napravi u petoj banci sa novim prezimenom hahaha.
Ovaj algoritam ce sigurno upalit. Samo slijedi upute :-D

Sent from my Nokia 3310
Post Reply