Problem sa TV-om

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
i_ja_na_forumu

#1 Problem sa TV-om

Post by i_ja_na_forumu »

Dobila sam tv koji ima ove neke "mrlje"..
Da li neko zna kako ovo popraviti ??

Image

Image
mayab

#2 Re: Problem sa TV-om

Post by mayab »

Ne vidim bas dobro preko moba,ali moze biti da je usla prasina izmedju panela i vanjskog stakla
i_ja_na_forumu

#3 Re: Problem sa TV-om

Post by i_ja_na_forumu »

jel rade to u servisu ili mogu i sama ?
wraagh

#4 Re: Problem sa TV-om

Post by wraagh »

Posjedujem philipsov televizor, i imam problem sa strujnim kablom. Prosli put kad mi se kompletno iskljucio televizor, jeste bilo nakon nestanka struje. Prilikom povratka, nije davao nikakve znake zivota, i tako jedno dva sata, ponovo isprobam, upali se crvena lampica i radi sasvim okej. Danas prebacujem televizor u drugu sobu, i isti problem. Cijeli dan nema nista od televizora, ne pali se crvena lampica nikako.
Jel strujni kabal ili kondenzator ? Jel neko imao slucajno slican problem
_thedude

#5 Re: Problem sa TV-om

Post by _thedude »

wraagh wrote: 12/01/2020 18:32 Posjedujem philipsov televizor, i imam problem sa strujnim kablom. Prosli put kad mi se kompletno iskljucio televizor, jeste bilo nakon nestanka struje. Prilikom povratka, nije davao nikakve znake zivota, i tako jedno dva sata, ponovo isprobam, upali se crvena lampica i radi sasvim okej. Danas prebacujem televizor u drugu sobu, i isti problem. Cijeli dan nema nista od televizora, ne pali se crvena lampica nikako.
Vrati TV u istu sobu, mozda mu je toplije....
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#6 Re: Problem sa TV-om

Post by plain vanilla »

wraagh wrote: 12/01/2020 18:32 Posjedujem philipsov televizor, i imam problem sa strujnim kablom. Prosli put kad mi se kompletno iskljucio televizor, jeste bilo nakon nestanka struje. Prilikom povratka, nije davao nikakve znake zivota, i tako jedno dva sata, ponovo isprobam, upali se crvena lampica i radi sasvim okej. Danas prebacujem televizor u drugu sobu, i isti problem. Cijeli dan nema nista od televizora, ne pali se crvena lampica nikako.
Kod mene je los kontakt str.kabla koji ide u tv. Malo ga pomjeris i ugasi se crvena lampica. Poslije moram ustimat da se opet ukljuci. Neko gleda imal lampice, a ja iza stimam i vicem imalll :mrgreen:
wraagh

#7 Re: Problem sa TV-om

Post by wraagh »

plain vanilla wrote: 12/01/2020 19:21
Kod mene je los kontakt str.kabla koji ide u tv. Malo ga pomjeris i ugasi se crvena lampica. Poslije moram ustimat da se opet ukljuci. Neko gleda imal lampice, a ja iza stimam i vicem imalll :mrgreen:
ma davaput bismilu prouci i evo radi :D
Post Reply