Problem sa tastaturom laptopa
Moderator: Benq
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1 Problem sa tastaturom laptopa
Ljudstvo upomoc. Pospricao sam tastaturu laptopa nekim sredstvom za staklo i sad je havarija.
kad pritisnem jednu tipku, aktivira se vise njih. npr. pritisnem slovo d, ono otkuca ddsa...pokusao sam sa wd 40 i kontakt sprejem, nista
help 
-
R A V E N
#2 Re: Problem sa tastaturom laptopa
_BataZiv_0809 wrote:pokusao sam sa wd 40

Šta je kontakt-sprej?_BataZiv_0809 wrote:kontakt sprejem
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#3 Re: Problem sa tastaturom laptopa
R A V E N wrote:_BataZiv_0809 wrote:pokusao sam sa wd 40
Šta je kontakt-sprej?_BataZiv_0809 wrote:kontakt sprejem

-
ano_
#4 Re: Problem sa tastaturom laptopa
Mislim da ćeš morati kupiti novu, rastavljao sam ih nekoliko komada i čistio, ali nije bilo efekta. Mislim da ti je
najisplativije kupiti preko ebay-a.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#5 Re: Problem sa tastaturom laptopa
Da, i ja sam cistio, i nije bilo efekta. Evo upravo sam pogledao preko ebaya, srecom nisu skupe. Hvala u svakom slucajuano_ wrote:Mislim da ćeš morati kupiti novu, rastavljao sam ih nekoliko komada i čistio, ali nije bilo efekta. Mislim da ti je
A drugima upozorenje da paze cime ciste laptope. U pitanju je sredstvo za staklo, pro magic kupljeno u Konzumu (a na deklaraciji fino pise da se mogu cistiti ekrani, pa sam mislio da nema opasnosti ni za tastaturu).
- O'zone
- Globalni moderator
#6 Re: Problem sa tastaturom laptopa
Prije koliko si je poprskao?
Ukoliko si danas pusti da se osuši pa probaj. Mada je meni tu veći problem što si prskao WD-om on slabo isparava.
Tekućina za staklo bi trebala da ispari kao i obična voda jer se većinom u njih dodaje alkohol ili ocat kontakt sprej također nakon nekog vremena.
Moj je klinjo prosu čašu soka od narandže u desktop tastaturu i trebalo mi je pravo puno da odlijepim tipke i dan danas znaju da zapinju
ali radi
Ukoliko si danas pusti da se osuši pa probaj. Mada je meni tu veći problem što si prskao WD-om on slabo isparava.
Tekućina za staklo bi trebala da ispari kao i obična voda jer se većinom u njih dodaje alkohol ili ocat kontakt sprej također nakon nekog vremena.
Moj je klinjo prosu čašu soka od narandže u desktop tastaturu i trebalo mi je pravo puno da odlijepim tipke i dan danas znaju da zapinju
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#7 Re: Problem sa tastaturom laptopa
Ma i ja to nesto kontam, jebiga nije solna kiselina u pitanju. Juce poprskao, par sati pokusavao rijesiti problem. Elem skidao sam tipke i pokupio svu prasinu koja se sakupljala ispod godinamaO'zone wrote:Prije koliko si je poprskao?
Moj je klinjo prosu čašu soka od narandže u desktop tastaturu i trebalo mi je pravo puno da odlijepim tipke i dan danas znaju da zapinjuali radi
A fakat sam kontao da dobri stari wd moze biti samo od pomoci
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#8 Re: Problem sa tastaturom laptopa
EDIT: Bice da sam imao srece
Naime ekran je cijelu noc i dan ostao upaljen iako je laptop bio zaklopljen. Razlog: kucao je do besvijesti slovo b na viberu
Elem tastatura je bila dobro zagrijana, pa je garant to pomoglo u isparavanju.
Malo pojedina slova moram jace udarat,ali sve u svemu dobro je
Naime ekran je cijelu noc i dan ostao upaljen iako je laptop bio zaklopljen. Razlog: kucao je do besvijesti slovo b na viberu
- O'zone
- Globalni moderator
#9 Re: Problem sa tastaturom laptopa
Sad klikni send_BataZiv_0809 wrote:EDIT: Bice da sam imao srece![]()
Naime ekran je cijelu noc i dan ostao upaljen iako je laptop bio zaklopljen. Razlog: kucao je do besvijesti slovo b na viberuElem tastatura je bila dobro zagrijana, pa je garant to pomoglo u isparavanju.
![]()
- muha_sa
#10 Re: Problem sa tastaturom laptopa
pa F14 i na kraju dva puta Enter
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#11 Re: Problem sa tastaturom laptopa
muha_sa wrote:pa F14 i na kraju dva puta Enter
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#12 Re: Problem sa tastaturom laptopa
Svakako se ta zenska naljutila na mene, mislila da je zajebavam sinoc, zbog nacina na koji sam kucaoO'zone wrote:
Sad klikni send
- muha_sa
#13 Re: Problem sa tastaturom laptopa
_BataZiv_0809 wrote:muha_sa wrote:pa F14 i na kraju dva puta Enterako je neka spačka, nemoj me zahebavat
napravicu ti rusvaj u kafani
ukljuci fen i suši to--kad osušiš dodji u kafanu i zovni raji turu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#14 Re: Problem sa tastaturom laptopa
Eto mene u kafanu, hebo laptop prodacu ga da zovnem turumuha_sa wrote:![]()
![]()
![]()
ukljuci fen i suši to--kad osušiš dodji u kafanu i zovni raji turu
- O'zone
- Globalni moderator
#15 Re: Problem sa tastaturom laptopa
Jel te bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbblokirala_BataZiv_0809 wrote:Svakako se ta zenska naljutila na mene, mislila da je zajebavam sinoc, zbog nacina na koji sam kucaoO'zone wrote:
Sad klikni send
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#16 Re: Problem sa tastaturom laptopa
Hahahaha nijeO'zone wrote: Jel te bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbblokirala
Kao lafo nije mi se pricalo pa sam izvodio.Ko ce zeni nesto izbit iz glave,kad utuvi
haj kod muhe u kafanu
-
moke_31
#17 Re: Problem sa tastaturom laptopa
Da ne otvaram novu temu.
Imam problem sa tastaturom. Problem su šđčćž, lijevi šift i lijevi alt, ; i., koji i rade i ne rade. Nekad ih moram jako pritisnuti da bi otipkao slovo. ŠIft i alt ponekad nikako ne rade. Ponekad poludi pa sva slova na tastaturi kuca duplo. Mislio da je prethodna tastatura bila pokvarena, ono djeca je zalila sokom i sl. Sad kupio novu i opet ne radi. Mijenjao postavke za tastaturu, prebacivao na englesku, hrvatsku i opet isto. Mijenjao USB portove, stavljao adapter za PS2, nije pomoglo.
Problem je vjerovatno softverski, da li do nekih kodova za tastaturu (ASCI), BIOS-a ili nešto treće. Ovo se pojavilo prije godinu dana i više, od tada par puta reinstalirao Win7 i problem i dalje postoji.
Da li je neko imao slično iskustvo i ima li ideju kako ovo riješiti?
Imam problem sa tastaturom. Problem su šđčćž, lijevi šift i lijevi alt, ; i., koji i rade i ne rade. Nekad ih moram jako pritisnuti da bi otipkao slovo. ŠIft i alt ponekad nikako ne rade. Ponekad poludi pa sva slova na tastaturi kuca duplo. Mislio da je prethodna tastatura bila pokvarena, ono djeca je zalila sokom i sl. Sad kupio novu i opet ne radi. Mijenjao postavke za tastaturu, prebacivao na englesku, hrvatsku i opet isto. Mijenjao USB portove, stavljao adapter za PS2, nije pomoglo.
Problem je vjerovatno softverski, da li do nekih kodova za tastaturu (ASCI), BIOS-a ili nešto treće. Ovo se pojavilo prije godinu dana i više, od tada par puta reinstalirao Win7 i problem i dalje postoji.
Da li je neko imao slično iskustvo i ima li ideju kako ovo riješiti?
- AstorH
#18 Re: Problem sa tastaturom laptopa
Mislim da ti nije problem softverski nego hardverski cim kazes da trebas jace pritisnuti botun da bi prihvatilo slovo
-
moke_31
#19 Re: Problem sa tastaturom laptopa
Nije hardverski, kupio novu tastaturu i opet isti problem. Ponekad kuca slova normalno ali ne rade lijevi šift i alt, a nekad moram jako pritiskati pomenute tipke, dok nekad sva slova na tastaturi piše duplo prilikom tipkanja. Pokrenuo sam optimizirane postavke u BIOS-u, vadio bateriju sa matične ploče i opet sve isto. Jedan jaran mi reče da je moguće da je kvar na matičnoj. Kao što sam napisao reinstalacija windowsa ne pomaže. Možda je virus u BIOS-u!?AstorH wrote:Mislim da ti nije problem softverski nego hardverski cim kazes da trebas jace pritisnuti botun da bi prihvatilo slovo
Možda da probam reinstalirati Win sa novom tastaturom??? Čisto sumnjam...
-
kakavdanakneiskustvu
-
cable_stayed_bridge
#21 Re: Problem sa tastaturom laptopa
Da li je neko imao problem sa tastaturom usljed dodira se tekućinom, poput kafe. Naime, na Toshiba laptopu L50-B mi se prolila kafa neki dan, mala količina skroz, čak sam uspio većinu i obrisati jer je ostalo izvan tastaturE, poliven je dio sa brojevima. Odmah sam to očistio, ali nisam odmah ugasio računar već je ostao da radi jedno vrijeme. Sada imam problem da mi ne rade tipke poput brojeva 1,2,4,5,6 tamo gdje je i poliveno te lijevi dio tastature caps lock, A,S i sl. Obzirom da i ova slova, zapravo, povremeno rade, povremeno ne rade, povremeno stalno ispisuje tipa 1111111111111 kada proradi i sl. Da li postoji šansa da potpunim isušivanjem dođe do toga da proradi cijela tastatura. Jasno se vidi da su brojevi što ne rade 1,2,4,6 ljepljivi, čudan je osjećaj na sam kontakt na njih. Kada priključim vanjsku tastaturu preko USB-a sve radi perfektno
LP
LP