Htjela sam zamijeniti sijalicu u kupatilu, onu iznad ogledala (40 W). Sijalica je eksplodirala
Elektricara mogu zvati tek sljedece sedmice. Moze li mi neko dati savjet.
Tenks
Ako već nemaš nikoga blizu da ti pomogne , pregledaj po YT , ima tu svega, npr.ljubicasti limun wrote: ↑03/12/2024 21:44 Ne znam gdje da postavim temu.
Htjela sam zamijeniti sijalicu u kupatilu, onu iznad ogledala (40 W). Sijalica je eksplodirala, tj. pukla je i cuo se prasak. Sad nema struje u kupatilu i hodniku, tj. rasvjeta ne radi, bojler i masina rade uredno. Osiguraci su stari, oni na odvrtanje, pokusala sam ih zamijeniti osiguracima koji su bili u kutiji ali, iskreno, nemam pojma, sta radim
Rasvjete nema, ne znam jesu ti osiguraci koje sam umetala uopce ispravni.
Elektricara mogu zvati tek sljedece sedmice. Moze li mi neko dati savjet.
Tenks
E upravo sam i stavila LED bilatoska wrote: ↑03/12/2024 22:05 Ako je vrh osigurača ušao u predviđeno mjesto, a svjetla i dalje nema onda su i ti rezervni neispravni.
Kupi ujutru odgovarajuči. Postoji i alternativno rješenje ali očito nije za tebe.
Poenta: izbaci sve te sijalice na žarnu nit i stavi LED sijalice, 6W je tih sadašnjih 40, 3 do 4000 Kelvina temperatura boje.

U ratu na seoskom trafou nonstop izbacivalo osigurac......valjdna svi grilaice palili jbga struja dzaba bila....i lik umjesto osiguraca, jer ih nije imao stavi okasti 20