Problem sa strujom golf 2!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
nestokaocovjek
#1 Problem sa strujom golf 2!
Drugari pomozite mi.. Imam golfa 2 1988 god. 1.6. benzin-plin. Auto je u extra stanju, očuvano je maksimalno! Ja sam ga kupio prošle godine u decembru i sve do sada nisam imao sa njim nikakvih problema! Stvar je sledeća: Prije jedno mjesec dana desilo mi se da sam slučajno ključevima, onim prijvjeskom zakačio za ručicu žmigavaca. Kada sam upalio auto i počeo da vozim tada sam po prvi put skontao da kada vozim svjetla kao da blicaju. Međutim nije bilo nikakvih problema sem toga do prije par dana! Desilo mi se da stavim ključ u bravu i okrećem a ono nikakve znakove života ne pokazuje, znači ni jedna lampica se ne pali. Ponovo pokušam i tada je bilo struje. Sledeći put mi se desilo kada sam dosipao plin, kada sam pokušao ponovo upalit nikakvih znakova života tu nije bilo. Pokušavao sam par puta i odem otvorim haubu i čačkam kleme, nakon toga vidim struja u autu došla sjednem i upalim! E od tada mi se stalno pokazuje i svjetlo blica, kada dodajem gas i pali se lapmica od ulja, tj. kako dodajem gas lampica od ulja se kako dodajem gas tako se i ona pali a svjetllo slabije radi, a kada pustim gas ponekad ono se pojača a i smanji. Uglavnom sinoć sam skontao da kada krećeš, auto gubi snagu jer svjetlo je slabije. Kad je auto hladno, tada radi normalno! Interesuje me da li je to razlog zato što sam pre mjesec ugradio woofer u auto od 100w ali ga nisam spajao direktno preko kleme, nego preko kablova za radio? Da li je moguće da je to u pitanju, jer se sinoć i radio poćeo restartovat, znači ugasi se pa upali! Ako imate ikakav savjet ili neki predlog, samo da ne idem kod ovih lopova od majstora svaki ima svoju teoriju i svaki oće pare! Hvala unaprijed i veliki pozdrav!
- Bakir1
#2 Re: Problem sa strujom golf 2!
jesi platio racun 
-
nestokaocovjek
#3 Re: Problem sa strujom golf 2!
hahahahahahaha
Jesam jesam, ne brini! 
- Bakir1
#4 Re: Problem sa strujom golf 2!
da ne bude
- Altsa
#5 Re: Problem sa strujom golf 2!
Pa najjednostavnije ti je da iskopcas woofer i vidis hoce li ti se to desavatinestokaocovjek wrote:Drugari pomozite mi.. Imam golfa 2 1988 god. 1.6. benzin-plin. Auto je u extra stanju, očuvano je maksimalno! Ja sam ga kupio prošle godine u decembru i sve do sada nisam imao sa njim nikakvih problema! Stvar je sledeća: Prije jedno mjesec dana desilo mi se da sam slučajno ključevima, onim prijvjeskom zakačio za ručicu žmigavaca. Kada sam upalio auto i počeo da vozim tada sam po prvi put skontao da kada vozim svjetla kao da blicaju. Međutim nije bilo nikakvih problema sem toga do prije par dana! Desilo mi se da stavim ključ u bravu i okrećem a ono nikakve znakove života ne pokazuje, znači ni jedna lampica se ne pali. Ponovo pokušam i tada je bilo struje. Sledeći put mi se desilo kada sam dosipao plin, kada sam pokušao ponovo upalit nikakvih znakova života tu nije bilo. Pokušavao sam par puta i odem otvorim haubu i čačkam kleme, nakon toga vidim struja u autu došla sjednem i upalim! E od tada mi se stalno pokazuje i svjetlo blica, kada dodajem gas i pali se lapmica od ulja, tj. kako dodajem gas lampica od ulja se kako dodajem gas tako se i ona pali a svjetllo slabije radi, a kada pustim gas ponekad ono se pojača a i smanji. Uglavnom sinoć sam skontao da kada krećeš, auto gubi snagu jer svjetlo je slabije. Kad je auto hladno, tada radi normalno! Interesuje me da li je to razlog zato što sam pre mjesec ugradio woofer u auto od 100w ali ga nisam spajao direktno preko kleme, nego preko kablova za radio? Da li je moguće da je to u pitanju, jer se sinoć i radio poćeo restartovat, znači ugasi se pa upali! Ako imate ikakav savjet ili neki predlog, samo da ne idem kod ovih lopova od majstora svaki ima svoju teoriju i svaki oće pare! Hvala unaprijed i veliki pozdrav!
-
nestokaocovjek
#6 Re: Problem sa strujom golf 2!
Brate ne radi mi se to jer je komplikovano da iskopčam cijelu instalaciju. Problem je što mi se to pojavilo da treperi svjetlo prije nego sam woofer ugradio! Pozz
- respo
#7 Re: Problem sa strujom golf 2!
svjetlo treperi vjerovatno jer su sijalice pri kraju pokusaj promijeniti sijalice
a taj vufer izbaci iz auta
a taj vufer izbaci iz auta
- Optimist
#8 Re: Problem sa strujom golf 2!
Ako izbaci woofer nece niko u mahali cuti: krimi rad. 
-
nestokaocovjek
#9 Re: Problem sa strujom golf 2!
hahahaha, nije to u pitanju a i ne slušam ja te cajke! Ja sam ti brat roker 
-
sema911
#10 Re: Problem sa strujom golf 2!
prvi elektricar ce ti to rijesit za cvaju nosikiriki rokeruuu da si narodnjak mozda i manje paraa
- sorcerer
#11 Re: Problem sa strujom golf 2!
cuj majstori hoce pare...bas su djubrad sto ti dzabe to ne naprave....
-
preludezalude
#12 Re: Problem sa strujom golf 2!
Tu kao da nesto nije u redu sa naponom u autu. Provjeri punjenje akumulatora dok ga nisi ispraznio.
- dadoka84
#13 Re: Problem sa strujom golf 2!
Ja vjerujem da je do alternatora. Moguce je da ne puni dobro bateriju.
-
staradis
#14 Re: Problem sa strujom golf 2!
najbolje rijesenje bi ti bilo da ga prodas sto prije, u tome mozes samo poginuti, zivio taban fijaker
-
SportLux
#15 Re: Problem sa strujom golf 2!
Najbolje bi ti bilo da imas golfa V i da ti se ovo desilo,dali bi ti savjeta bruku a nebi te zajebavali,al posto vozas dvicu...prodaj ga i pisaj ga.
Mislim da trebas kleme skinuti i ocistiti,negdje ti gubi kontakt,to mozes sam uraditi,a sa tim vuferom sto ti treperi radio to je zato sto ti vuce puno struje.
Mislim da trebas kleme skinuti i ocistiti,negdje ti gubi kontakt,to mozes sam uraditi,a sa tim vuferom sto ti treperi radio to je zato sto ti vuce puno struje.
-
staradis
#16 Re: Problem sa strujom golf 2!
znam da zvuci kretenski ali mislim da se igra sa zivotom kada vozi takvo auto, svojim i tudjim.SportLux wrote:Najbolje bi ti bilo da imas golfa V i da ti se ovo desilo,dali bi ti savjeta bruku a nebi te zajebavali,al posto vozas dvicu...prodaj ga i pisaj ga.
-
nestokaocovjek
#17 Re: Problem sa strujom golf 2!
Pa brate dragi da si mi živ i zdrav ali mislim da znaš na šta sam mislio, niko od njih nema realnu cijenu, zato se i jesam javio ovdje da podijelim mišljenje sa vama, a iskreno našao sam u čemu je kvar, kabal od svjećica je trenjem došao do bloka motora i kabal se istrošio i tu je gubio struju... inače ja sam tu nešto čačkao kao uređivao kablove i s*ebao stvar, što znači da je do mene! I da sad da sam ja otjerao majstoru auto uzeo bi mi brat bratu 50 KM zbog kabla kojeg treba zamijenit a on košta 5 KM. I hvala svima koji su barem pokušali da mi objasne u čemu je problem a vi braćo hejteri šta da vam kažem, auto je kod mene cijeli život, tačnije od mog djeda (mada kada sam pisao o čemu se radi napisao sam da sam ga kupio prošle godine, nisam htio da se ispovijedam ali me vučete za jezik) i za jednog golfa 2 koji je prešao 87 000 msm da je odličan i da će vjerovatno naživit te golf V koje spominjete! Pozdrav i svako dobro!sorcerer wrote:cuj majstori hoce pare...bas su djubrad sto ti dzabe to ne naprave....
- sorcerer
#18 Re: Problem sa strujom golf 2!
bez uvrede ali samo ako si totalno glupan neko ti moze naplatit 50 maraka za taj kvar...kakvim ti to majstorima ides majketi?
-
citroen xm
#19 Re: Problem sa strujom golf 2!
staradis wrote:
znam da zvuci kretenski ali mislim da se igra sa zivotom kada vozi takvo auto, svojim i tudjim.
A kako se to igra životom? Ajd nam molim te objasni pošto ja nisam shvatio.
-
nestokaocovjek
#20 Re: Problem sa strujom golf 2!
sorcerer wrote:bez uvrede ali samo ako si totalno glupan neko ti moze naplatit 50 maraka za taj kvar...kakvim ti to majstorima ides majketi?
čovječe sinoć sam gledao šta je u pitanju i vidim kabal varniči koji ti je, da nisam gledao po mraku nebi ni skontao... Brate kod nas su majstori lopovi naplate ti kvar i ako nemaš kvara.
- sorcerer
#21 Re: Problem sa strujom golf 2!
nestokaocovjek wrote: Brate kod nas su majstori lopovi naplate ti kvar i ako nemaš kvara.
nisam ti ja brat...lijepo sam te pitao kojim to majstorima ides? ko su ti lopovi? neko te prevario? ukrao ti nesto? ili samo pricas klasicnu supljaru koju svi prosipaju.svi bi se vozali a da ne odrzavate aute i ne dajete pare za kvarove,i ja bi to isto volio ali ne moze....ako nije supljara molim te napisi ih i ovde imenom i gdje su im radnje, pa da raja zna da ne ide njima.