Problem sa stampacom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
Bosanac sa dna kace
Posts: 8632
Joined: 27/06/2005 20:21
Location: ponutrače

Problem sa stampacom

Post by Bosanac sa dna kace » 15/11/2006 09:40

Imam problem sa stampacem, kad god nesto hocu da odstampam iz Worda, ako je samo jedan papir onda izbaci 2; jedan sto i treba da ga izabci i jos jedan prazan u cemu je problem? :? :roll:
Dok se kolegici ne dogadja isto, njejzin kompijuter je spojen na isti stampac i kod nje sve normala!
:shock: :roll:


User avatar
ahmed&nedzad
Posts: 871
Joined: 03/06/2006 00:54

Re: Problem sa stampacom

Post by ahmed&nedzad » 15/11/2006 09:48

Bosanac sa dna kace wrote:Imam problem sa stampacem, kad god nesto hocu da odstampam iz Worda, ako je samo jedan papir onda izbaci 2; jedan sto i treba da ga izabci i jos jedan prazan u cemu je problem? :? :roll:
Dok se kolegici ne dogadja isto, njejzin kompijuter je spojen na isti stampac i kod nje sve normala!
:shock: :roll:


Otiđi na kraj prvog lista, i pritisni i drži 'delete'. Iako nema ništa napisano, uskoro će ti 'ukinuti' drugi list tako da nećeš moći skrolati na njeg. Probaj onda isprintati. ;)

User avatar
Bosanac sa dna kace
Posts: 8632
Joined: 27/06/2005 20:21
Location: ponutrače

Re: Problem sa stampacom

Post by Bosanac sa dna kace » 15/11/2006 09:50

Gargamel wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:Imam problem sa stampacem, kad god nesto hocu da odstampam iz Worda, ako je samo jedan papir onda izbaci 2; jedan sto i treba da ga izabci i jos jedan prazan u cemu je problem? :? :roll:
Dok se kolegici ne dogadja isto, njejzin kompijuter je spojen na isti stampac i kod nje sve normala!
:shock: :roll:


Otiđi na kraj prvog lista, i pritisni i drži 'delete'. Iako nema ništa napisano, uskoro će ti 'ukinuti' drugi list tako da nećeš moći skrolati na njeg. Probaj onda isprintati. ;)

ali uvijek mi pokazuje samo jedan list, nema drugog lista,kad gos trebam nesto ostampat bude samo pola jednog lista, nema puno!

User avatar
Bosanac sa dna kace
Posts: 8632
Joined: 27/06/2005 20:21
Location: ponutrače

Re: Problem sa stampacom

Post by Bosanac sa dna kace » 15/11/2006 09:55

Gargamel wrote:
Otiđi na kraj prvog lista, i pritisni i drži 'delete'. Iako nema ništa napisano, uskoro će ti 'ukinuti' drugi list tako da nećeš moći skrolati na njeg. Probaj onda isprintati. ;)

probo sam, ne radi, ope izbaci jedan prazan list.... :sad: :roll: :shock:

User avatar
ahmed&nedzad
Posts: 871
Joined: 03/06/2006 00:54

Re: Problem sa stampacom

Post by ahmed&nedzad » 15/11/2006 09:56

Bosanac sa dna kace wrote:
Gargamel wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:Imam problem sa stampacem, kad god nesto hocu da odstampam iz Worda, ako je samo jedan papir onda izbaci 2; jedan sto i treba da ga izabci i jos jedan prazan u cemu je problem? :? :roll:
Dok se kolegici ne dogadja isto, njejzin kompijuter je spojen na isti stampac i kod nje sve normala!
:shock: :roll:


Otiđi na kraj prvog lista, i pritisni i drži 'delete'. Iako nema ništa napisano, uskoro će ti 'ukinuti' drugi list tako da nećeš moći skrolati na njeg. Probaj onda isprintati. ;)

ali uvijek mi pokazuje samo jedan list, nema drugog lista,kad gos trebam nesto ostampat bude samo pola jednog lista, nema puno!


Svejedno, otiđi na preview pa ćeš vidjeti da imaju dva, jedan na kojem je tekst (bez obzira da li je čitav ispisan) i drugi prazan.

Nisam vidio da si napisao. U tom slučaju ne znam. Meni se dešavalo ovako kako sam ti opisao. Možeš još probati navesti da ti printa samo prvu stranicu.

User avatar
Bosanac sa dna kace
Posts: 8632
Joined: 27/06/2005 20:21
Location: ponutrače

Post by Bosanac sa dna kace » 15/11/2006 10:02

na print preview ima samo jedna strana! :shock:
kako cu navest da mi printa samo jednu stranicu????

User avatar
chuchumbamayumbe
Posts: 11050
Joined: 20/10/2006 22:02

Post by chuchumbamayumbe » 15/11/2006 10:58

U properties mu naglasi da stampa samo jednu stranicu (first page).

User avatar
Bosanac sa dna kace
Posts: 8632
Joined: 27/06/2005 20:21
Location: ponutrače

Post by Bosanac sa dna kace » 15/11/2006 11:05

Ope isto sranje!!! :sad:
Sad stampo nesto iz excela, trebo ostampat 4 strane, medjutim izisle su 2, plus 4 prazne, opet ponovo one 2 stampo onda 2 ostampo i 2 prazne!
koji mu je! :?

[email protected]@
Posts: 251
Joined: 06/11/2005 23:13

Post by [email protected]@ » 15/11/2006 11:42

Mozeli meni neko pomoci imam i ja jedan problem koji se desio bas kad mi je istekla garancija :x .
Imam Canon MPC200 i nece da mi izbaci papir nikako i pise mi jos Wrong cartridge mada imam nove patrone u njemu.
Imali neko da zna sta je problem???

shin
Posts: 7011
Joined: 19/09/2005 10:52

Post by shin » 15/11/2006 11:44

Puno si stavio papira, odvadi pola islozi taj fino, kucni ga od hastal da se poravna i vrati u printer.

car-x
Posts: 3484
Joined: 14/06/2002 00:00
Location: Dunaj
Contact:

Post by car-x » 15/11/2006 11:45

Bosanac sa dna kace wrote:Ope isto sranje!!! :sad:
Sad stampo nesto iz excela, trebo ostampat 4 strane, medjutim izisle su 2, plus 4 prazne, opet ponovo one 2 stampo onda 2 ostampo i 2 prazne!
koji mu je! :?


ukini stampac s racunara, pa poonovo instaliraj drivere..

User avatar
Bosanac sa dna kace
Posts: 8632
Joined: 27/06/2005 20:21
Location: ponutrače

Post by Bosanac sa dna kace » 15/11/2006 11:50

car-x wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:Ope isto sranje!!! :sad:
Sad stampo nesto iz excela, trebo ostampat 4 strane, medjutim izisle su 2, plus 4 prazne, opet ponovo one 2 stampo onda 2 ostampo i 2 prazne!
koji mu je! :?


ukini stampac s racunara, pa poonovo instaliraj drivere..

ha ok, sta kako? jel more malo detaljnije da him objasnim.... :D :-D :-)

User avatar
video
Posts: 3531
Joined: 26/06/2006 12:13
Location: Teheran
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Post by video » 17/11/2006 08:33

odeš na start(donji lijevi ugao),pa onda na settings,printers and faxes te onda desnim clickom miša na iconu printera na properties,pa onda na advanced pa na new driver pa onda next, have disk ,browse,cd drive,drivers. ili na instalacionom cd-u od printera instaliraš odmah drivers sa aplikacijom setap(nalazi se negdje u folderu drivers).To ti je to !!

Post Reply