bull21 wrote:Idi kod Geže on ti je najbolji. Može biti da, ako si slušao glasno muziku ili bio u glasnom okruženju da ti zvoni. Ukoliko ne prestane nakon 3-4 dana podhitno idi doktoru. Ako ne prestane, onda si oštetio one dlačice u uhu i imaš tinitus. Moja ti je preporuka da, naravno prvo vidiš sa doktorom. Ukoliko se ispostavi da imaš tinitus, nemoj se prepadati jer to nije ništa strašno. Morati češ se naučiti da živiš sa tom zvonjavom koja će ti ponekada smetati a ponekada ne (uvijek će ti smetati ali češ vremenom naučiti!). Ja živim sa tinitusom na oba uha već 7 godina (kao manji sam bio bolestan i imao česte upale ušiju, kasnije je i glasna muzika kumovala...) i sa vremenom sam jednostavno naučio - nema glasne muzike, nema in-ear slušalica (ako već moraju biti slušalice neka budu tute), nema boravljenja u glasnim kafićima (ovo će ti vjerovatno teško pasti ali... bolje je izbjegavati takve objekte nego da dođeš kući i ustanoviš kako ti zvoni i u drugom uhu).
Ugl, sretno. Nadam se da nije tinitus, no čak i ako jeste, nije ništa toliko strašno.
p.s. zujanje si vjerovatno osjetio tek kada si legao spavati jer prije toga se nisi 'osluškivao' niti si boravio u tihom okruženju.
Samo nešto. Ne može imati tinitus kao dijagnozu. Tinitus je simptom (tinitus je ustvari zujanje, a može biti i neki drugi šum) i kao takav nam samo govori o nekom drugom problemu.
Meni njegovi simptomi više vuku na cerumen obutrans (tj. preveliko nakupljanje voska, kako se voli reći), jer se naglo pojavilo, slabije čuje na to uho, ima zujanje, još treba vidjeti da li čuje jače sebe, nego što je to inače. Zato sam i pitao za kupanje, ili pranje kose, jer se to desi obično tada, pošto cerumen bubri u kontaktu sa vodom.
Doduše, ako ga nije prošlo, vjerovatno je momak već bio kod ljekara i oktrili o čemu se radi.
Nažalost, nezahvalno je davati dijagnoze preko interneta (ustvari, to se NE SMIJE RADITI), ali samo kažem na šta vuče ovako na prvu, ali ljekara MORA posjetiti.
@bull21, a da ti provjeriš još negdje šta je u tvom slučaju i da vidiš da tu nema nekog drugog načina da se tvoj problem riješi (ako je moguće, jer nažalost to i nije uvijek moguće).