Volim sam da čačkam, nikada za ovih 15- ak godina svoje računare nisam nosio majstorima tako da bi i ovo volio sam riješiti. Čisto radi osjećaja.
Problem sa slikom.
Moderator: Benq
-
citroen xm
#1 Problem sa slikom.
Javio mi se čudan problem pa prije nego ga počnem rješavati da pitam stručnije. Naime, kada upalim računar slika mi se ponaša kao žmigavac. Čas je ima, čas je nema.
Nekada brže, nekada sporije, intervali gašenja i paljenja nisu isti. Vremenom, kao na starim lampašima
sve se smiri i više nema problema do sledećeg gašenja. Odakle krenuti: monitor ili grafička, mada meni više liči na grafiku. Napominjem da nije do virusa, čak sam i sistem obarao, mjenjao drajvere, provjeravao kontakte.... sve djeluje uredno.
Volim sam da čačkam, nikada za ovih 15- ak godina svoje računare nisam nosio majstorima tako da bi i ovo volio sam riješiti. Čisto radi osjećaja.
Majstor je uvijek najlakše rješenje.
-
samo pozitiva
#2 Re: Problem sa slikom.
koja je graficka?
-
SHTEVELEC
#3 Re: Problem sa slikom.
Da ti se ne gasi backlight na monitoru? Moze bit' da je crk'o inverter ili lampe. Koliko je star monitor?
-
citroen xm
#4 Re: Problem sa slikom.
Grafička je GF 8500GT 512 mb RAM-a. Monitor je Filips 190cw.
Prilično sam siguran da nije monitor jer se ne ugasi samo osvjetljenje. Dakle kada potamni ne nazire se slika uopšte.
Sve skupa je staro nekih 7-8 godina.
Prilično sam siguran da nije monitor jer se ne ugasi samo osvjetljenje. Dakle kada potamni ne nazire se slika uopšte.
Sve skupa je staro nekih 7-8 godina.
- Arslan_11
#5 Re: Problem sa slikom.
Izvadi graficku karticu i prikopcaj na integrisanu Vga/dvi izlaz na maticnoj. Vadjenje graficke je samo za svaki slucaj.
-
citroen xm
#6 Re: Problem sa slikom.
Mislim da neće moći jer su kontra pinovi. Nemam takav kabal.Arslan_11 wrote:Izvadi graficku karticu i prikopcaj na integrisanu Vga/dvi izlaz na maticnoj. Vadjenje graficke je samo za svaki slucaj.
- Arslan_11
#7 Re: Problem sa slikom.
nemas ni ovaj plavi, a ni bijeli port na maticnoj? Ako nemas ne mozes provjeriti. Imas li laptop u kuci?

-
citroen xm
#8 Re: Problem sa slikom.
Ne, imam onaj rozi dugi i imam plavi sa iglicama. Dakle kontra od ovoga plavog. Isto kao ovaj na kablu što ide u video kartu.
Ništa, jebaji ga, sutra ću čačkati.
Imam ovo:

Ništa, jebaji ga, sutra ću čačkati.
Imam ovo:

- Arslan_11
#9 Re: Problem sa slikom.
Nemas integrisanu grafiku. Ako imas laptop prikopcaj monitor na njega i vidi da li ce se isto desavati. Ako nemas, treba ti druga graficka.
Posto si stari forumas mozes do mene doci pa cemo vidjeti gdje je zapelo.
Posto si stari forumas mozes do mene doci pa cemo vidjeti gdje je zapelo.
-
citroen xm
#10 Re: Problem sa slikom.
Nema veze, hvala ti u svakom slučaju. Uzeću od jarana, samo mi se mrsko sada cimati, kasno već, a nije mi ni hitno. Ako baš zapne, javim ti se. Hvala u svakom slučaju.