Vec 7-8 godina koristim neki samsung lcd od 32". Zadnje dvije godine ga koristim kao monitor za racunar jer gledam dosta filmova preko njega..
Problem je sljedeci: naime, u nocnim satima kada nema vanjskog svjetla crna boja na ekranu je dosta blijeda i postoje neke jako uocljive svijetle linije nedefinisanog oblika i dimenzija.. Preko dana to nije uocljivo i slika je zadovoljavajuca. Da ne bih slikao svoj panel nasao sam fotku koja opisuje njegov izgled.

Crna izgleda kao na ovom panelu samo sto su kod mene ove "sjene" koje su prisutne na desnoj strani na fotografiji puno izrazenije i zauzimaju vecu povrsinu panela.. Te "sjene" gotovo da cine negledljivim bilo kakav mracan video sadrzaj u nocnim satima. Pod dnevnim svjetlom je sasvim OK. Mogu se primjetiti ali su skoro pa nevidljive.. Sjene nisu prisutne kada je tv ugasen ili kada je u stand by.. Pored toga panel se dosta grije i zrak na ventilacijskim otvorima tv-a je poprilicno zagrijan pogotovo ako ga uporedim sa drugim lcd-om koji posjedujem a koji je skoro pa hladan.
I jos nesto. Kada spustim prozor od necega sto koristim na racunaru na ekranu ostanu konture tog prozora koje budu vidljive i po sat vremena..
Interesuje me u cemu je problem sa ovim ekranom i moze li se to praviti ili se tu radi jednostavno o mrtvim pixelima? Opet ponavljam slika je defektna samo u nocnim satima kada nema uticaja dnevnog svjetla..
Hvala..