Problem sa slikama u mobitelu...
Moderator: Benq
- arzuhal
#1 Problem sa slikama u mobitelu...
Pozdrav.
Imam problemčić koji mi nije jasan: imam slika u starom mobitelu (Kina, ZTE) koje vidim u galeriji ali koje ne mogu sacuvati nigdje drugo: ako pokušam da ih prebacim na Google Drive ili bilo gdje, ili ih pokušam USB kablom prebaciti na PC, nigdje slika, nikako ih ne može očitati. Ne bih se zafrkavao s tim da nemam nekih dragih fotki koje bih volio sačuvati.
Imali tome rješenja ili je kaputt?
Imam problemčić koji mi nije jasan: imam slika u starom mobitelu (Kina, ZTE) koje vidim u galeriji ali koje ne mogu sacuvati nigdje drugo: ako pokušam da ih prebacim na Google Drive ili bilo gdje, ili ih pokušam USB kablom prebaciti na PC, nigdje slika, nikako ih ne može očitati. Ne bih se zafrkavao s tim da nemam nekih dragih fotki koje bih volio sačuvati.
- Sanjarko
#2 Re: Problem sa slikama u mobitelu...
Nemoze mozda na Gugl jer je promjenio nesto. Odvojio je Gugl fotke od Gugl diska. Zar i vama se @Arzo moze ovo desiti.
- arzuhal
#3 Re: Problem sa slikama u mobitelu...
Nije samo na Google, ne prepoznaje ih PC na koji spojim mobitel, ne vidi nista, a slike su u galeriji mobitela, vidim ih.
- crnivrag
#4 Re: Problem sa slikama u mobitelu...
Vidi da nisu spašene ovdje: https://photos.google.comarzuhal wrote:Nije samo na Google, ne prepoznaje ih PC na koji spojim mobitel, ne vidi nista, a slike su u galeriji mobitela, vidim ih.
Potrebno se logovati sa google accountom koji je unesen na mobitelu.
- Sanjarko
#5 Re: Problem sa slikama u mobitelu...
Ja sam jednom izgubio 280 txt dokumenata na SD mikro kartici. Stavio je u mobitel i kad sam ga izgasio, puf nestali. Nikad para nisam skupio da ih pokusam povratiti, a karticu tu odmah izvadio i nikad je vise nisam upotrijebio. Ne znam da li ce se ikad moci i povratiti ti dokumenti. 5 godina odtad proslo. Nedavno i sa kompjuterom imao incident. Ugasio se jer je se pregrijao vjerovatno i dokument izgubio. Sreca prije toga sam ga direktno na Gugl disk snimio i uspio sam ga preko brauzera povratiti, vecinu dokumenta. Da sam Gugl upalio sinhroniziralo bi se i ne bi ga uspio povratiti. A pokusao sam i to poslije. Sta je greska bila, ne znam.
Jb-no. Ko da dio zivota izgubis. Nadam se da uspijes povratit sve.
- valjuga
#6 Re: Problem sa slikama u mobitelu...
Ja skoro uvijek povratim kad prepijem.Vizionar 1985 wrote:Ja sam jednom izgubio 280 txt dokumenata na SD mikro kartici. Stavio je u mobitel i kad sam ga izgasio, puf nestali. Nikad para nisam skupio da ih pokusam povratiti, a karticu tu odmah izvadio i nikad je vise nisam upotrijebio. Ne znam da li ce se ikad moci i povratiti ti dokumenti. 5 godina odtad proslo. Nedavno i sa kompjuterom imao incident. Ugasio se jer je se pregrijao vjerovatno i dokument izgubio. Sreca prije toga sam ga direktno na Gugl disk snimio i uspio sam ga preko brauzera povratiti, vecinu dokumenta. Da sam Gugl upalio sinhroniziralo bi se i ne bi ga uspio povratiti. A pokusao sam i to poslije. Sta je greska bila, ne znam.
A glede ovog problema sa slikama... pogledaj rezoluciju slika da ti ih nije telefon smanjio na neku malu rezoluciju, meni se to jednom desilo. Ono kao Thumbnails fazon.I kad sam na kraju slike prebacio na PC bile su male i neupotrebljive.
-
apokalipso2
#7 Re: Problem sa slikama u mobitelu...
Probaj instalirati na mobitel program AirDroid pa se na istoj mreži sa računarom spoji preko web-a na mobitel i probaj tako prebaciti slike
-
Cookie85
-
allem_77
#9 Re: Problem sa slikama u mobitelu...
Ja taj Google Disk, OneDrive... kada kupim novi mobitel, odmah onemogućim ili deinstaliram, što se da deinstalirati. Fotografije spremam na microSD.arzuhal wrote:Pozdrav.
A ne znam jesi li pokušao ovako prebaciti?
Uključite Bluetooth na mobitelu i odaberite fotografiju koju želite prebaciti. Kliknite na opcije; pošalji putem Bluetootha. Slijedi skeniranje svih uređaja. Nakon što mobitel pronađe prijenosnik odaberite ga. Kod prvog prijenosa postoji mogućnost da će vas sustav tražiti lozinku, ona je po tvorničkim postavkama 0000 (četiri nule). Nakon što ste unijeli lozinku kreće slanje fotografije na prijenosnik.
- Qler
#10 Re: Problem sa slikama u mobitelu...
Ja sve na google photos... i ono sto mi je bitno na google photos i OneDrive. Na google imam 100GB na OneDrive 50GB storage space, s time da photos su unlimited na high resolution... tako da ovih 100GB imam za dokumente. Backup na vise mjesta je najsigurnija varijanta. I naravno imam i lokalno slike, jer se to sve synca sa desktopom kuci 
- arzuhal
#11 Re: Problem sa slikama u mobitelu...
Hvala svima na savjetima i javljanju!
Format im se promijenio, zato ih ništa ne očitava...
- Sanjarko
#12 Re: Problem sa slikama u mobitelu...
Bitno je da si ih vratio. To je najbitnije.arzuhal wrote:Hvala svima na savjetima i javljanju!