problem sa sjedistima
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
sLLayer
#1 problem sa sjedistima
Kupio auto prije 3 dana, imam problem sa sjedistima, desno je previse zavaljeno i ne radi ono podesavanje niti se moze preklopiti, a lijevo se moze preklopiti ali takodje ne radi podesavanje nagiba i to. Ima li neki majstor koji bi to mogao da mi pogleda da li je to rijesiv problem? u pitanju je pug 206cc
-
Aqua_S
#2 Re: problem sa sjedistima
uh, imaju samo dvije opcije..il su se u tom peugeotu redovno posjećivali "fukodromi"sLLayer wrote:Kupio auto prije 3 dana, imam problem sa sjedistima, desno je previse zavaljeno i ne radi ono podesavanje niti se moze preklopiti, a lijevo se moze preklopiti ali takodje ne radi podesavanje nagiba i to. Ima li neki majstor koji bi to mogao da mi pogleda da li je to rijesiv problem? u pitanju je pug 206cc
- drndalo
#3 Re: problem sa sjedistima
E *ebi ga, pa kako nisi to gledao prije nego ga kupi...?
- respo
#4 Re: problem sa sjedistima
da si isto auto kupio od mene ne bi imao tih problemasLLayer wrote:Kupio auto prije 3 dana, imam problem sa sjedistima, desno je previse zavaljeno i ne radi ono podesavanje niti se moze preklopiti, a lijevo se moze preklopiti ali takodje ne radi podesavanje nagiba i to. Ima li neki majstor koji bi to mogao da mi pogleda da li je to rijesiv problem? u pitanju je pug 206cc
-
Seyfo
#5 Re: problem sa sjedistima
Auuuuuuu...
Ako je mehanizam ispravan a sjedište neravno, tj"ispuhano",i zbog toga krivo i krive s eleđa, mogu ti iznijeti svoje iskustvo:
Raspitivao se.. u peugeota se ne može sjedište "puniti"ako je "ispuhano",kao što može u nekim drugim autima. Može se eventualno ubaciti na ispuhano mjesto neka tkanina isl. Ja sam to rješio tako što sam u Autoexu Pazarić dogovorio presvlačenje sjedišta u kožu, a oni su se ponudili da mi to "srede" gratis.
I jesu, sredili su tako da se sjedište izravnalo, a presvlake su za 10!!!! (malo reklame ako je dozvoljeno)

Ako je mehanizam ispravan a sjedište neravno, tj"ispuhano",i zbog toga krivo i krive s eleđa, mogu ti iznijeti svoje iskustvo:
Raspitivao se.. u peugeota se ne može sjedište "puniti"ako je "ispuhano",kao što može u nekim drugim autima. Može se eventualno ubaciti na ispuhano mjesto neka tkanina isl. Ja sam to rješio tako što sam u Autoexu Pazarić dogovorio presvlačenje sjedišta u kožu, a oni su se ponudili da mi to "srede" gratis.
I jesu, sredili su tako da se sjedište izravnalo, a presvlake su za 10!!!! (malo reklame ako je dozvoljeno)
-
Pustinjski_Vjetar
#6 Re: problem sa sjedistima
ma opasno se
taj pezo "koristio"
kabriolet zenke ljeto - pa tu je bilo krhacine i stojeci na sjedistima

kabriolet zenke ljeto - pa tu je bilo krhacine i stojeci na sjedistima
-
sLLayer
#7 Re: problem sa sjedistima
hoce li ko dati konkretan savjet moze li se to popraviti ili ne i ko radi sa tim, seyfo nisi me razumio nije sjediste ispuhano nego mehanizam preklapanja ne radi, i prije nego sam ga uzeo vidio sam to ali nisam smatrao kao neki veliki problem ipak kupujem auto polovno a ne novo
-
_ado_
#8 Re: problem sa sjedistima
Tesko da ce ti to iko uzeti da popravlja. ili ako uzme, onda ce masno da naplati. najbolje ti je da sam izvadis sjedista i provjeris sve sajle, zupcanike i ostalo.
-
citroen xm
#9 Re: problem sa sjedistima
Jesu li na tom cc-u ista sjedišta kao na običnom 206 sa troja vrata? Ako jesu(a mislim da ne bi trebalo biti razlike) najlakše i najjeftinije ti je zamjeniti sjedišta.
-
sLLayer
#10 Re: problem sa sjedistima
gdje cu naci kozna sjedista sa grijacimacitroen xm wrote:Jesu li na tom cc-u ista sjedišta kao na običnom 206 sa troja vrata? Ako jesu(a mislim da ne bi trebalo biti razlike) najlakše i najjeftinije ti je zamjeniti sjedišta.
-
citroen xm
#11 Re: problem sa sjedistima
Mislim da čovjeku koji se bavi presvlačenjem sjedišta ne bi bio nikakav problem da ti na zdrav kostur sjedišta sa mehanizmom prebaci i kožu i grijače sa tvog sjedišta.
- respo
#12 Re: problem sa sjedistima
sve se moze uraditi samo je pitanje koliko ce ti majstor uzeti za to
jebo pos'o ako te dodje cijena ko vrijednost pola auta (karikiram)
jebo pos'o ako te dodje cijena ko vrijednost pola auta (karikiram)
- testovi3
#13 Re: problem sa sjedistima
znate kad kod golfa 2 sjediste ne moze da se preklopi pa ima ona fora kad u samom preklopu pomaknete one dvije zakacke i onda se sjediste moze preklopit
da li tako nesto postoji i kod pezoa ?
ako i postoji moro bi skinut plastike i probat pa ako ih na taj nacin uspijes preklopit onda je do sajli
ima li ikakvog otpora rucica za preklapanje sjedista ili prazan hod
ako i postoji moro bi skinut plastike i probat pa ako ih na taj nacin uspijes preklopit onda je do sajli
-
sLLayer
#14 Re: problem sa sjedistima
prazan hod, izgleda da je sajla pukla, rastavicu pa vidjetitestovi3 wrote:znate kad kod golfa 2 sjediste ne moze da se preklopi pa ima ona fora kad u samom preklopu pomaknete one dvije zakacke i onda se sjediste moze preklopit
- testovi3
#15 Re: problem sa sjedistima
ima li 206 zracne jastuke u sjedistima ako ima a budes htio vadit sjediste prvo se raspitaj kako iskopcat zracni jasruk i ima li posljedica na to sto ces ih iskopcavat
http://www.pik.ba/artikal/3166631/peuge ... 3-462-659/
mozda i ovo pomogne
http://www.peugeot206cc.co.uk/repair-20 ... gg2kf3.htm
http://www.pik.ba/artikal/3166631/peuge ... 3-462-659/
mozda i ovo pomogne
http://www.peugeot206cc.co.uk/repair-20 ... gg2kf3.htm
-
LeKo
#16 Re: problem sa sjedistima
Kontaktiraj Tahira u kiseljaku, radi presvlake (rastavlja sjedišta prilikom "prve ugradnje"), možda bi mogao srediti ta sjedišta.