problem sa sjedistima

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
sLLayer

#1 problem sa sjedistima

Post by sLLayer »

Kupio auto prije 3 dana, imam problem sa sjedistima, desno je previse zavaljeno i ne radi ono podesavanje niti se moze preklopiti, a lijevo se moze preklopiti ali takodje ne radi podesavanje nagiba i to. Ima li neki majstor koji bi to mogao da mi pogleda da li je to rijesiv problem? u pitanju je pug 206cc
Aqua_S

#2 Re: problem sa sjedistima

Post by Aqua_S »

sLLayer wrote:Kupio auto prije 3 dana, imam problem sa sjedistima, desno je previse zavaljeno i ne radi ono podesavanje niti se moze preklopiti, a lijevo se moze preklopiti ali takodje ne radi podesavanje nagiba i to. Ima li neki majstor koji bi to mogao da mi pogleda da li je to rijesiv problem? u pitanju je pug 206cc
uh, imaju samo dvije opcije..il su se u tom peugeotu redovno posjećivali "fukodromi" :lol: :lol: :lol: ili je isti preživio opasne frontalne sudare pri kojima su se sjedišta deformisala...tj, popucali zubci i sl..
drndalo

#3 Re: problem sa sjedistima

Post by drndalo »

E *ebi ga, pa kako nisi to gledao prije nego ga kupi...?
respo

#4 Re: problem sa sjedistima

Post by respo »

sLLayer wrote:Kupio auto prije 3 dana, imam problem sa sjedistima, desno je previse zavaljeno i ne radi ono podesavanje niti se moze preklopiti, a lijevo se moze preklopiti ali takodje ne radi podesavanje nagiba i to. Ima li neki majstor koji bi to mogao da mi pogleda da li je to rijesiv problem? u pitanju je pug 206cc
da si isto auto kupio od mene ne bi imao tih problema :)
Seyfo

#5 Re: problem sa sjedistima

Post by Seyfo »

Auuuuuuu...
Ako je mehanizam ispravan a sjedište neravno, tj"ispuhano",i zbog toga krivo i krive s eleđa, mogu ti iznijeti svoje iskustvo:
Raspitivao se.. u peugeota se ne može sjedište "puniti"ako je "ispuhano",kao što može u nekim drugim autima. Može se eventualno ubaciti na ispuhano mjesto neka tkanina isl. Ja sam to rješio tako što sam u Autoexu Pazarić dogovorio presvlačenje sjedišta u kožu, a oni su se ponudili da mi to "srede" gratis.
I jesu, sredili su tako da se sjedište izravnalo, a presvlake su za 10!!!! (malo reklame ako je dozvoljeno)
:-)
Pustinjski_Vjetar

#6 Re: problem sa sjedistima

Post by Pustinjski_Vjetar »

ma opasno se :dance: taj pezo "koristio" :wink:

kabriolet zenke ljeto - pa tu je bilo krhacine i stojeci na sjedistima :zjev: :wink:
sLLayer

#7 Re: problem sa sjedistima

Post by sLLayer »

hoce li ko dati konkretan savjet moze li se to popraviti ili ne i ko radi sa tim, seyfo nisi me razumio nije sjediste ispuhano nego mehanizam preklapanja ne radi, i prije nego sam ga uzeo vidio sam to ali nisam smatrao kao neki veliki problem ipak kupujem auto polovno a ne novo
_ado_

#8 Re: problem sa sjedistima

Post by _ado_ »

Tesko da ce ti to iko uzeti da popravlja. ili ako uzme, onda ce masno da naplati. najbolje ti je da sam izvadis sjedista i provjeris sve sajle, zupcanike i ostalo.
citroen xm

#9 Re: problem sa sjedistima

Post by citroen xm »

Jesu li na tom cc-u ista sjedišta kao na običnom 206 sa troja vrata? Ako jesu(a mislim da ne bi trebalo biti razlike) najlakše i najjeftinije ti je zamjeniti sjedišta.
sLLayer

#10 Re: problem sa sjedistima

Post by sLLayer »

citroen xm wrote:Jesu li na tom cc-u ista sjedišta kao na običnom 206 sa troja vrata? Ako jesu(a mislim da ne bi trebalo biti razlike) najlakše i najjeftinije ti je zamjeniti sjedišta.
gdje cu naci kozna sjedista sa grijacima :sad: moze li se taj mehanizam prebaciti sa jednih na druga sjedista
citroen xm

#11 Re: problem sa sjedistima

Post by citroen xm »

Mislim da čovjeku koji se bavi presvlačenjem sjedišta ne bi bio nikakav problem da ti na zdrav kostur sjedišta sa mehanizmom prebaci i kožu i grijače sa tvog sjedišta.
respo

#12 Re: problem sa sjedistima

Post by respo »

sve se moze uraditi samo je pitanje koliko ce ti majstor uzeti za to
jebo pos'o ako te dodje cijena ko vrijednost pola auta (karikiram)
testovi3

#13 Re: problem sa sjedistima

Post by testovi3 »

znate kad kod golfa 2 sjediste ne moze da se preklopi pa ima ona fora kad u samom preklopu pomaknete one dvije zakacke i onda se sjediste moze preklopit
da li tako nesto postoji i kod pezoa ?
ako i postoji moro bi skinut plastike i probat pa ako ih na taj nacin uspijes preklopit onda je do sajli
ima li ikakvog otpora rucica za preklapanje sjedista ili prazan hod
sLLayer

#14 Re: problem sa sjedistima

Post by sLLayer »

testovi3 wrote:znate kad kod golfa 2 sjediste ne moze da se preklopi pa ima ona fora kad u samom preklopu pomaknete one dvije zakacke i onda se sjediste moze preklopit
da li tako nesto postoji i kod pezoa ?
ako i postoji moro bi skinut plastike i probat pa ako ih na taj nacin uspijes preklopit onda je do sajli
ima li ikakvog otpora rucica za preklapanje sjedista ili prazan hod
prazan hod, izgleda da je sajla pukla, rastavicu pa vidjeti
testovi3

#15 Re: problem sa sjedistima

Post by testovi3 »

ima li 206 zracne jastuke u sjedistima ako ima a budes htio vadit sjediste prvo se raspitaj kako iskopcat zracni jasruk i ima li posljedica na to sto ces ih iskopcavat

http://www.pik.ba/artikal/3166631/peuge ... 3-462-659/

mozda i ovo pomogne
http://www.peugeot206cc.co.uk/repair-20 ... gg2kf3.htm
LeKo

#16 Re: problem sa sjedistima

Post by LeKo »

Kontaktiraj Tahira u kiseljaku, radi presvlake (rastavlja sjedišta prilikom "prve ugradnje"), možda bi mogao srediti ta sjedišta.
Post Reply