Problem sa RCD 300

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderator: Bobi

Post Reply
Mikihusqvarna
Posts: 39
Joined: 26/09/2014 21:36

Problem sa RCD 300

Post by Mikihusqvarna » 09/08/2016 21:51

Pozdrav, imam RCD 300 u golf 5, sa mp3-jem, obicne cd-ove ocitava normalno, a za mp3 mi izbacuje error, da li ne przim kako treba ili je problem u necemu drugom ?


User avatar
doktor_seha
Posts: 86
Joined: 06/04/2011 10:13

Re: Problem sa RCD 300

Post by doktor_seha » 10/08/2016 07:24

Probaj sprziti jedan pri sporijem pisanju, moze biti do cd-a

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

mad_world
Posts: 75
Joined: 10/02/2012 21:44

Re: Problem sa RCD 300

Post by mad_world » 10/08/2016 08:32

Pozdrav,
E ovako da pitam da li neko od forumasa ima iskustava sa RCD 510 mp3/cd playerom, vidim ima ih dosta po pik-u, nesto mi je sumljiv kvalitet istih :D

condy
Posts: 7816
Joined: 22/09/2011 14:34

Re: Problem sa RCD 300

Post by condy » 10/08/2016 08:51

mad_world wrote:Pozdrav,
E ovako da pitam da li neko od forumasa ima iskustava sa RCD 510 mp3/cd playerom, vidim ima ih dosta po pik-u, nesto mi je sumljiv kvalitet istih :D

Mislis na ove zamjenske a nove- kopije koji se na piku kreću oko 300 KM?

Ovaj mi se čini dobar.
http://www.olx.ba/artikal/22062211/rcd- ... /#detaljno

To ti je jedna opcija.

Druga na otpadima kupit orginalni polovni. Isto košta.

Samo pazi da imaš kod uz njega.

Sad u koje auto planiraš ga stavit ? Ako je Golf V, onda kod ovih zamjenskih se mora promjeniti gateway, a mislim i kod orginalnog RCD-a. Samo kod Golfova V proizvedenih polije druge polovice 2007 godine ne treba. Kod drugih novijih VW vozila ništa ne treba mijenjati.

Ja bi se prije odlučio za polovnu a orginalnu verziju na autootpadu. Par puta sam se vozio o Octaviji koji je imala taj radio, i stvarno je super. Isplati se to kupiti.

mad_world
Posts: 75
Joined: 10/02/2012 21:44

Re: Problem sa RCD 300

Post by mad_world » 10/08/2016 09:07

condy wrote:
mad_world wrote:Pozdrav,
E ovako da pitam da li neko od forumasa ima iskustava sa RCD 510 mp3/cd playerom, vidim ima ih dosta po pik-u, nesto mi je sumljiv kvalitet istih :D

Mislis na ove zamjenske a nove- kopije koji se na piku kreću oko 300 KM?

Ovaj mi se čini dobar.
http://www.olx.ba/artikal/22062211/rcd- ... /#detaljno

To ti je jedna opcija.

Druga na otpadima kupit orginalni polovni. Isto košta.

Samo pazi da imaš kod uz njega.

Sad u koje auto planiraš ga stavit ? Ako je Golf V, onda kod ovih zamjenskih se mora promjeniti gateway, a mislim i kod orginalnog RCD-a. Samo kod Golfova V proizvedenih polije druge polovice 2007 godine ne treba. Kod drugih novijih VW vozila ništa ne treba mijenjati.

Ja bi se prije odlučio za polovnu a orginalnu verziju na autootpadu. Par puta sam se vozio o Octaviji koji je imala taj radio, i stvarno je super. Isplati se to kupiti.


Ma ja, mislim na te kopije od 300-400 KM, imam ovaj RCD300 bez mp3-a(Passat B6 2006 g.p.), a dosadilo mi svaki drugi dan przit CD-e :D.
Samo ne znam da se necu zeznut, jer na ovom orginalnom je sasvim pristojan zvuk, a sta je taj geteway ustvari, kako sam skontao bez toga brzo isprazni bateriju i da li se moze neko to softwerski zaobici :D

condy
Posts: 7816
Joined: 22/09/2011 14:34

Re: Problem sa RCD 300

Post by condy » 10/08/2016 09:23

mad_world wrote:
condy wrote:
mad_world wrote:Pozdrav,
E ovako da pitam da li neko od forumasa ima iskustava sa RCD 510 mp3/cd playerom, vidim ima ih dosta po pik-u, nesto mi je sumljiv kvalitet istih :D

Mislis na ove zamjenske a nove- kopije koji se na piku kreću oko 300 KM?

Ovaj mi se čini dobar.
http://www.olx.ba/artikal/22062211/rcd- ... /#detaljno

To ti je jedna opcija.

Druga na otpadima kupit orginalni polovni. Isto košta.

Samo pazi da imaš kod uz njega.

Sad u koje auto planiraš ga stavit ? Ako je Golf V, onda kod ovih zamjenskih se mora promjeniti gateway, a mislim i kod orginalnog RCD-a. Samo kod Golfova V proizvedenih polije druge polovice 2007 godine ne treba. Kod drugih novijih VW vozila ništa ne treba mijenjati.

Ja bi se prije odlučio za polovnu a orginalnu verziju na autootpadu. Par puta sam se vozio o Octaviji koji je imala taj radio, i stvarno je super. Isplati se to kupiti.


Ma ja, mislim na te kopije od 300-400 KM, imam ovaj RCD300 bez mp3-a(Passat B6 2006 g.p.), a dosadilo mi svaki drugi dan przit CD-e :D.
Samo ne znam da se necu zeznut, jer na ovom orginalnom je sasvim pristojan zvuk, a sta je taj geteway ustvari, kako sam skontao bez toga brzo isprazni bateriju i da li se moze neko to softwerski zaobici :D

Gateway je dodatni uređaj u obliku manje pločice, koji ima svoj utor za priključak na postojeću instalaciju radi prilagođavanja elektronike kod tih modela novom radio uređaju. Tačno je to za pražnjenje akumulatora bez ovog gatewaya. On se mora zamjeniti i nije to neki trošak...

Baš zbog toga sam ti predložio orginalni a polovni. Ja nemam iskustva sa zamjenskim, pogledaj malo na youtube recenzije ovih zamjenskih pa ćeš vidjeti.

mad_world
Posts: 75
Joined: 10/02/2012 21:44

Re: Problem sa RCD 300

Post by mad_world » 10/08/2016 09:46

Hvala ti na objasnjenju :thumbup: , trazit cu orginalni polovan RCD510 , sigurno je puno kvalitetniji od ovih kopija.

ado-šampion
Posts: 6006
Joined: 13/07/2004 20:02
Location: Sarajevo

Re: Problem sa RCD 300

Post by ado-šampion » 10/08/2016 09:52

Zasto ne RCD 300 s MP3? Isti uredjaj samo sto cita MP3. Imas i RCD 500 MP3 sve isto kao na RCD 300 plus CD changer integrisan. Oba bi bez problema trebala ici na Passat 2006.

Condy je u pravu, nekad od polovine 2007. ili kraja 2007. Golf pa stoga i Passat su poceli uvoditi ove novije sisteme medju kojim je i taj RCD 510 s touchscreenom i prema tome cisto sumnjam da se moze tek tako integrisati u starije auto, tako da vjerujem da ti treba taj gateway.

Takodjer, sto se tice zvuka, ako ti je onaj osnovni sistem s 4 zvucnika sto ide uz RCD 300, zaboravi da ces dobiti na kvaliteti zvuka s RCD 510.

Ako ti je prvenstvena namjena da mozes MP3, ja bih potrazio na otpadu RCD 300 s MP3. Prepoznaces ih tako sto iznad utora za CD pise ""MP3".

mad_world
Posts: 75
Joined: 10/02/2012 21:44

Re: Problem sa RCD 300

Post by mad_world » 10/08/2016 10:52

ado-šampion wrote:Zasto ne RCD 300 s MP3? Isti uredjaj samo sto cita MP3. Imas i RCD 500 MP3 sve isto kao na RCD 300 plus CD changer integrisan. Oba bi bez problema trebala ici na Passat 2006.

Condy je u pravu, nekad od polovine 2007. ili kraja 2007. Golf pa stoga i Passat su poceli uvoditi ove novije sisteme medju kojim je i taj RCD 510 s touchscreenom i prema tome cisto sumnjam da se moze tek tako integrisati u starije auto, tako da vjerujem da ti treba taj gateway.

Takodjer, sto se tice zvuka, ako ti je onaj osnovni sistem s 4 zvucnika sto ide uz RCD 300, zaboravi da ces dobiti na kvaliteti zvuka s RCD 510.

Ako ti je prvenstvena namjena da mozes MP3, ja bih potrazio na otpadu RCD 300 s MP3. Prepoznaces ih tako sto iznad utora za CD pise ""MP3".


A vidis i to bih mogao, vidim da su do 200KM na PIK-u, a ne bih morao ni taj gateway stavljati

Mikihusqvarna
Posts: 39
Joined: 26/09/2014 21:36

Re: Problem sa RCD 300

Post by Mikihusqvarna » 10/08/2016 12:12

Uspio sam sprziti MP3 koji radi u RCD, koristeci iTunes, malo me zeza sto ne mogu foldere napraviti, ali otom potom, mana ovog RCD 300 je sto nema podrsku za PDC, temperaturu i vrijeme, dok se na Skodinom uredjaju iste generacije to nalazi, taj Delphi RCD 510 se cini solidan :-D :-D

IcedFlame
Posts: 1200
Joined: 06/11/2003 00:00
Location: Sarajevo

Re: Problem sa RCD 300

Post by IcedFlame » 10/08/2016 12:57

Mikihusqvarna wrote:Uspio sam sprziti MP3 koji radi u RCD, koristeci iTunes, malo me zeza sto ne mogu foldere napraviti, ali otom potom, mana ovog RCD 300 je sto nema podrsku za PDC, temperaturu i vrijeme, dok se na Skodinom uredjaju iste generacije to nalazi, taj Delphi RCD 510 se cini solidan :-D :-D


Przi kao ISO+Joliet, Disk-At-Once, na najnizoj brzini koju pisac podrzava, i pazi da imas do 32 karaktera u nazivu fajlova i foldera, izbaci sve znakove
koji mogu praviti problem sa ucitavanjem/prepoznavanjem...

T-pain
Posts: 420
Joined: 20/05/2008 16:39

Re: Problem sa RCD 300

Post by T-pain » 02/09/2017 22:49

Pozz imam isti ovaj RCD 300 golf V. Kad se pusti cd cuje se neki sum pri slusanju cda. Kad se prebaci na radio sve normalno. Pojavilo mi se prije par dana, prije nine bilo. Zna li neko do cega bi moglo biti.

User avatar
Nadzornik
Posts: 10804
Joined: 30/05/2011 12:25

Re: Problem sa RCD 300

Post by Nadzornik » 02/09/2017 22:56

Prebaci sa CD-a na USB utikac i neces vise imati tih problema... :-D

T-pain
Posts: 420
Joined: 20/05/2008 16:39

Re: Problem sa RCD 300

Post by T-pain » 02/09/2017 22:58

Nadzornik wrote:Prebaci sa CD-a na USB utikac i neces vise imati tih problema... :-D
Jel mislis na onaj fm transmiter ? Ili

User avatar
Nadzornik
Posts: 10804
Joined: 30/05/2011 12:25

Re: Problem sa RCD 300

Post by Nadzornik » 02/09/2017 23:07

T-pain wrote:
Nadzornik wrote:Prebaci sa CD-a na USB utikac i neces vise imati tih problema... :-D
Jel mislis na onaj fm transmiter ? Ili
Ne,nego na ovo:

Image

T-pain
Posts: 420
Joined: 20/05/2008 16:39

Re: Problem sa RCD 300

Post by T-pain » 02/09/2017 23:09

Nadzornik wrote:
T-pain wrote:
Nadzornik wrote:Prebaci sa CD-a na USB utikac i neces vise imati tih problema... :-D
Jel mislis na onaj fm transmiter ? Ili
Ne,nego na ovo:

Image
Sultane gdje da ga ustekam, kad nema usb port na sebi. Kako to da izvedem?

User avatar
Nadzornik
Posts: 10804
Joined: 30/05/2011 12:25

Re: Problem sa RCD 300

Post by Nadzornik » 02/09/2017 23:17

T-pain wrote:
Sultane gdje da ga ustekam, kad nema usb port na sebi. Kako to da izvedem?
Image

T-pain
Posts: 420
Joined: 20/05/2008 16:39

Re: Problem sa RCD 300

Post by T-pain » 02/09/2017 23:20

Nadzornik wrote:
T-pain wrote:
Sultane gdje da ga ustekam, kad nema usb port na sebi. Kako to da izvedem?
Image
Znaci moram to cudo kupiti.

User avatar
Nadzornik
Posts: 10804
Joined: 30/05/2011 12:25

Re: Problem sa RCD 300

Post by Nadzornik » 02/09/2017 23:26

T-pain wrote: Znaci moram to cudo kupiti.
Da,nije skupo a ugradnja je brza i jednostavna.

https://www.ebay.de/sch/sis.html?_itemI ... 4099.l9146

T-pain
Posts: 420
Joined: 20/05/2008 16:39

Re: Problem sa RCD 300

Post by T-pain » 02/09/2017 23:36

Nadzornik wrote:
T-pain wrote: Znaci moram to cudo kupiti.
Da,nije skupo a ugradnja je brza i jednostavna.

https://www.ebay.de/sch/sis.html?_itemI ... 4099.l9146
Izvini sto te peglam, ima li ovo gdje uzeti kod nas. Da ne cekam sa ebay-a??

User avatar
Nadzornik
Posts: 10804
Joined: 30/05/2011 12:25

Re: Problem sa RCD 300

Post by Nadzornik » 02/09/2017 23:50

T-pain wrote: Izvini sto te peglam, ima li ovo gdje uzeti kod nas. Da ne cekam sa ebay-a??
Pogledaj u mobilmediji,tehnomagu ili tehnomarketu a vidi i na auto pijaci,mozda i tamo ima neki polovan.

ovo_mi_je_nick
Posts: 1690
Joined: 04/09/2013 10:02
Contact:

Re: Problem sa RCD 300

Post by ovo_mi_je_nick » 18/02/2019 10:23

Kako pojačati oštirinu naziva stanica, track 1.2.3. kad je CD unutra. Nekako mi je blijedo iz bilo kojeg ugla da se gleda u ekran.

Post Reply