Pozdrav,
Dakle,imam problem nakon vadjenja zuba jer krvarenje ne moze da se zaustavi.Jedne prilike sam vadio zub a rana je krvarila i do 3-4 dana poslije,tek 5 dan sam isao na maksilofacijalnu da mi siju i stavljaju jodofon na ranu..Jel imao neko ovakav problem i kako ga je rijesio.
P.S Stomatolog je radio sve da to sanira,i u hitnoj su sve pokusali.Nalazi su uredu,zub prije vadenja nije bio pod upalom,nija ga bio problem izvadit,nije boljela rana nakon vadenja,al jednostavno krv ne moze stat
problem sa ranom nakon vadjenja zuba
Moderator: anex
-
angel26
#2 Re: problem sa ranom nakon vadjenja zuba
jesi li ti ikad radio provjeru faktora koagulacije????????? FVIII na primjer????
-
SkHero4
#3 Re: problem sa ranom nakon vadjenja zuba
a radio sam one nalaze,krvnu sliku i to..sve je ok biloangel26 wrote:jesi li ti ikad radio provjeru faktora koagulacije????????? FVIII na primjer????
A inace kada je povreda ruke,noge ili bilo cega nema nikakvih problema
-
melb26sa
#4 Re: problem sa ranom nakon vadjenja zuba
Zasto nisu odmah zasili nakon vadjenja zuba?
-
SkHero4
#5 Re: problem sa ranom nakon vadjenja zuba
zato sto su kreteni na oralnoj smatrali da je za njih sve ok i da nije potrebno siti.Nisam im mogao dogovorit da krvarenje pocne nakon 2-3 dana...melb26sa wrote:Zasto nisu odmah zasili nakon vadjenja zuba?
- bjelic
#6 Re: problem sa ranom nakon vadjenja zuba
kada sam ja imao operacije osmica ostale su duboke rane.SkHero4 wrote:zato sto su kreteni na oralnoj smatrali da je za njih sve ok i da nije potrebno siti.Nisam im mogao dogovorit da krvarenje pocne nakon 2-3 dana...melb26sa wrote:Zasto nisu odmah zasili nakon vadjenja zuba?
doktor mi je laožio da ispirem usta sa čajem od žalfije i pomoglo je.
- kamen spoticanja
#7 Re: problem sa ranom nakon vadjenja zuba
ispiranje rane nakon ekstrakcije ,posebno toplim sredstvima,pojacat ce krvarenje jer se ispiranjem uklanja prirodni ugrusak koji se stvara na povrsini ranebjelic wrote:kada sam ja imao operacije osmica ostale su duboke rane.SkHero4 wrote:zato sto su kreteni na oralnoj smatrali da je za njih sve ok i da nije potrebno siti.Nisam im mogao dogovorit da krvarenje pocne nakon 2-3 dana...melb26sa wrote:Zasto nisu odmah zasili nakon vadjenja zuba?
doktor mi je laožio da ispirem usta sa čajem od žalfije i pomoglo je.
- Optimist
#8 Re: problem sa ranom nakon vadjenja zuba
Nakon vadjenja sestice koja je bila u jako losem stanju rana mi je krvarila naredna 3 dana. Pokusavao sam i ja sa tim nekim narodnim lijekovima, ali bez uspjeha. Supu sam na slamku pio. Kad se samo sjetim... 
-
SkHero4
#9 Re: problem sa ranom nakon vadjenja zuba
Optimist wrote:Nakon vadjenja sestice koja je bila u jako losem stanju rana mi je krvarila naredna 3 dana. Pokusavao sam i ja sa tim nekim narodnim lijekovima, ali bez uspjeha. Supu sam na slamku pio. Kad se samo sjetim...
hah