U stmbenoj zgradi koja je spojena na centralno grijanje (dakle nije "lokalni" kotao), imam 4 radijatora i ljestve u kupatilu. Sistem je sa kalorimetrom tako da nemam vertikale u stanu vec grijanje ulazi u stan kroz pod do razvodnog ormarica u hodniku odakle ide u radijatore. Problem mi je sto u stanu neki radijatori uopste nece da rade tj. hladni su a neki su polu hladni. U sustini vise od 2-3 radijatora ne mogu da natjeram da rade ikako.
1) Topla voda je dosla do ormarica u hodniku dakle izmedju kalorimetra i stana nije problem.
2) Odrzacio sam radijatore sve tako da nije zrak (ako se pod ozracavanjem smatra da otvorim ventil za odrzacavanje na radijatoru i zavrnem ga cim pocne da izlazi voda, nakon sto je odsistao zrak). Ako je potrebno ispustiti i odredjenu kolicinu vode nakon toga e onda nisam to uradio dobor. Ali mislim da nije potrebno.
3) Ja pretpostavljama da je problem u djelu ispod svakog radijatora, mislim da se zovu prigusnice, jer sam primjetio da diranjem tih ventila nekada mogu aktivirati radijator (ali nikada 100% da je vreo) ali to je tako tesko pogoditi sta i koliko okrenuti, jer ova dva sarafa koja se mogu okretati nemaju nikakvu oznaku da bih znao da li je ventil otvoren ili zatvoren. Mogu ih vrtiti u jednu i drugu stranu beskonacno.
Ima li kakv majstor na forumu koji bi me mogao uputiti u kojem smjeru da trazim problem
Evo slika tih elemenata ispod radijatora i cijelog radijatora sa termo glavom