Pomagajte
Problem sa računarom
Moderator: Benq
-
Immortal Technique
#126 Re: Problem sa računarom
Imam problem sa tonom, korstio sam ccleaner i izgleda da sam nesto izbrisao a prije toga je bio ton. Kako to rijesiti? Ima li neki program da pronadje odgovarajuce drivere? Jer je najvjerovatnije do njih, a ne znam jedino to nastimati oko tona na komp. uvjek me je handrilo
Pomagajte
Pomagajte
- Decerto
- Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.
#127 Re: Problem sa računarom
idi desni klik na my computer,pa na manage,pa na device manager i pod audio vidi jel ti realtek hd,ili koji ti je vec audio chip,pa skini nove drivere za njega.Immortal Technique wrote:Imam problem sa tonom, korstio sam ccleaner i izgleda da sam nesto izbrisao a prije toga je bio ton. Kako to rijesiti? Ima li neki program da pronadje odgovarajuce drivere? Jer je najvjerovatnije do njih, a ne znam jedino to nastimati oko tona na komp. uvjek me je handrilo![]()
Pomagajte
- Kuna
#128 Re: Problem sa računarom
Možda ne postavljam pitanje na pravom mjestu, ali se nadam da će mi neko dati adekvatan odgovor.
Imam problem sa laptopom, tačnije kada se upali nakon15-20 sec. se ekran zacrni. Ugasi se pozadinsko svjetlo. Ako neko zna šta je u pitanju bio bih mu zahvalan na odgovoru.
Hvala!!
Imam problem sa laptopom, tačnije kada se upali nakon15-20 sec. se ekran zacrni. Ugasi se pozadinsko svjetlo. Ako neko zna šta je u pitanju bio bih mu zahvalan na odgovoru.
Hvala!!
- avaks
#129 Re: Problem sa računarom
Kao prvo napišeš marku laptopa, specifikacije i od kada je nastao problem (novi driveri instalirani, programi neki, sistem, virusi?!). Je li nov laptop, polovan, je li ispadao, bio u vlazi ili je neka tečnost prosuta na njega?!
Niko na forumu nije prorok niti vidovit...
Možda je ekran riknuo, može biti da je punjač i baterija pri kraju, da su grafički driveri oštećeni ili sam sistem, možda se pregrijava pa preventivno gasi itd.
Premalo informacija da bi ti iko pružio neku adekvatnu pomoć.
P0zz
Niko na forumu nije prorok niti vidovit...
Možda je ekran riknuo, može biti da je punjač i baterija pri kraju, da su grafički driveri oštećeni ili sam sistem, možda se pregrijava pa preventivno gasi itd.
Premalo informacija da bi ti iko pružio neku adekvatnu pomoć.
P0zz
-
Walther
#130 Re: Problem sa računarom
to se desava i u biosu ili samo kod OSa? u slucaj prvog bice to skup sportKuna wrote:Možda ne postavljam pitanje na pravom mjestu, ali se nadam da će mi neko dati adekvatan odgovor.
Hvala!!
- ODB
#131 Re: Problem sa računarom
Kako povratiti obrisane video klipove,može li ikako?
Obrisao sam ih budala i iz recycle bin.Nemam backup fajl nijedan od prije.
Sa D diska obrisano ,nisu bili u folderima već onako.
Obrisao sam ih budala i iz recycle bin.Nemam backup fajl nijedan od prije.
Sa D diska obrisano ,nisu bili u folderima već onako.
- avaks
#132 Re: Problem sa računarom
Vratiti je moguće, bez brige. Kao prvo pokušaj da ne snimaš ništa više na disk D dok ne vratiš fajlove (da se šta ne snimi preko tih sektora gdje su već bili...). E ovako, imaš dosta i besplatnih programa tipa undelete i slično pa malo proguglaj. Ja sam koristio ovaj, da je 100% pouzdan i nije ali pokušaj:
https://www.piriform.com/recuva
Sretno!
Sretno!
- ODB
#133 Re: Problem sa računarom
hvala punoavaks wrote:Vratiti je moguće, bez brige. Kao prvo pokušaj da ne snimaš ništa više na disk D dok ne vratiš fajlove (da se šta ne snimi preko tih sektora gdje su već bili...). E ovako, imaš dosta i besplatnih programa tipa undelete i slično pa malo proguglaj. Ja sam koristio ovaj, da je 100% pouzdan i nije ali pokušaj:
Sretno!
Nego baš sam malopre slučajno čačkajući pokrenuo neki backup,umjesto restore išao back up kucao ona neka čuda u "run" po uputsvima sa neta.Znači uradio sam neki back up samo jednog foldera i baš sam ga na D spasio u folder.
Je li to mogući problem pošto kažeš da ništa ne snimam više na D ?
- avaks
#134 Re: Problem sa računarom
Ne bi trebalo da smeta, nisam ti sada stručnjak po tom pitanju ali da ne bi došlo do konflikta bolje ne snimati ništa.
Znao mi je i po par mjeseci stare fajlove vratiti program a bilo je pisanja brisanja po hardu, ali kad baksuzluk hoće može baš na mjesto gdje su ti obrisani bili snimiti nešto pa nećeš moći da vratiš.
Sve u svemu probaj taj program a ako ne mogne tražićemo neki bolji. Nadam se da ti ne smeta ako bude ilegalan ^^
Znao mi je i po par mjeseci stare fajlove vratiti program a bilo je pisanja brisanja po hardu, ali kad baksuzluk hoće može baš na mjesto gdje su ti obrisani bili snimiti nešto pa nećeš moći da vratiš.
Sve u svemu probaj taj program a ako ne mogne tražićemo neki bolji. Nadam se da ti ne smeta ako bude ilegalan ^^
- relativno84
#136 Re: Problem sa računarom
Ima li neko ideju kako se osloboditi ovog problema

- avaks
#137 Re: Problem sa računarom
Skini novi driver za grafiku (nvidia) i display driver uninstaller. Pokreni DDU, restartuj u safe mode pa obriši nvidia drivere. Instaliraj nove koje si skinuo i to je to 
-
Astrix
#138 Re: Problem sa računarom
Pa da i ja pokušam riješiti svoj problem ovdje...
Naime, imao sam jedan problem s kompom koji sam (bar se nadam) riješio obaranjem sistema. E sad sam ponovo komp upalio ali nema mi nikako internet konekcije, dok preko wifi-a uredno primam mrežu na mob i laptop.
Jel zna neko kako da riješim taj problem?
Naime, imao sam jedan problem s kompom koji sam (bar se nadam) riješio obaranjem sistema. E sad sam ponovo komp upalio ali nema mi nikako internet konekcije, dok preko wifi-a uredno primam mrežu na mob i laptop.
Jel zna neko kako da riješim taj problem?
- gnjev
#139 Re: Problem sa računarom
Trebaju ti ethernet drajveri
-
Astrix
#140 Re: Problem sa računarom
Jel moguće te drajvere skinuti sa neta?
- avaks
#141 Re: Problem sa računarom
Naravno da može, otiđi na sajt od matične i skineš drivere. Treba ti za mrežnu koja je već na njoj (ethernet) što reče kolega!
- azurna_obala
#142 Re: Problem sa računarom
Da ne otvaram novu teme bezveze,
računar mi se sinoć ugasio oko 5, 6 x, odjednom, kao kad ne stane struje, na šta sam prvo bila i pomislila, ali nije.
Kad sam ga nakon sat vremena upalila, nije se ugasio, pa sam uspjela malo preroviti google da vidim o čemu je riječ, bar otprilike. Uglavnom, koliko sam skontala, moguće da je napojna jedinica, struja, prašina..ne znam ni ja. Pa skinula onaj neki program koji pokazuje temperaturu.
Kasnije sam očistila prašinu i radio je OK.
Ali evo jutros se ponovo ugasio, čim sam ga upalila. Kompjuter je star oko 6 godina, možda i malo više.
Moja briga je sad kako da ja znam u čemu je zapravo problem, kome da odnesem računar da to utvrdi itd.
Ne znam ni da li mi se uopšte isplati popravljati ga, ako je neki veliki kvar.
računar mi se sinoć ugasio oko 5, 6 x, odjednom, kao kad ne stane struje, na šta sam prvo bila i pomislila, ali nije.
Kad sam ga nakon sat vremena upalila, nije se ugasio, pa sam uspjela malo preroviti google da vidim o čemu je riječ, bar otprilike. Uglavnom, koliko sam skontala, moguće da je napojna jedinica, struja, prašina..ne znam ni ja. Pa skinula onaj neki program koji pokazuje temperaturu.
Ali evo jutros se ponovo ugasio, čim sam ga upalila. Kompjuter je star oko 6 godina, možda i malo više.
Moja briga je sad kako da ja znam u čemu je zapravo problem, kome da odnesem računar da to utvrdi itd.
-
Walther
#143 Re: Problem sa računarom
mozes uslikati untrasnjost racunara i postaviti ovdje? ili na pm? ako nije do ploce popravak i nije toliko skupazurna_obala wrote:Da ne otvaram novu teme bezveze,
uzmi drugi pc
- azurna_obala
#144 Re: Problem sa računarom
Evo slike,

- semirsar
#145 Re: Problem sa računarom
Prasine, joooooj.... 
- Praetorious
#146 Re: Problem sa računarom
Natopit' tRuHleks u saFunjicu i lagano ...
Šalu na stranu, hladnjak je solidno začepljen prašinom. Trebalo bi ga propuhati kompresovanim zrakom ili skinuti i očistiti, staviti novu termalnu pastu i time je hlađenje CPU sređeno. Navedeni problemi mogu imati razne uzroke, ali kao broj 1 bih istakao probleme sa napajanjem. Očisti malo komp od prašine, pa odnesi u servis na dijagnostiku. Sam pregled ne bi trebao biti skup, pa nakon utvrđivanja 'krivca' vidi da li ti se isplati popravljati ili ne.
Šalu na stranu, hladnjak je solidno začepljen prašinom. Trebalo bi ga propuhati kompresovanim zrakom ili skinuti i očistiti, staviti novu termalnu pastu i time je hlađenje CPU sređeno. Navedeni problemi mogu imati razne uzroke, ali kao broj 1 bih istakao probleme sa napajanjem. Očisti malo komp od prašine, pa odnesi u servis na dijagnostiku. Sam pregled ne bi trebao biti skup, pa nakon utvrđivanja 'krivca' vidi da li ti se isplati popravljati ili ne.
- azurna_obala
#147 Re: Problem sa računarom
Ma malo sam čistila, nemojte me plaho grditi, bojim se da sta dodatno ne pokvarim. Sad neće nikako da se upali..
Imate li preporučiti neki kvalitetan servis?
I hvala na odgovorima.
I hvala na odgovorima.
- semirsar
#148 Re: Problem sa računarom
Naslo bi se nesto, vjerovatno, ali mislim da ovdje malo ko zna nekog servisera anamotamo "dje nebo ljubi more" iliti azurnoj obali...azurna_obala wrote:Ma malo sam čistila, nemojte me plaho grditi, bojim se da sta dodatno ne pokvarim. Sad neće nikako da se upali..![]()
![]()
I hvala na odgovorima.
- azurna_obala
#149 Re: Problem sa računarom
naći ću ga sama
-
Walther
#150 Re: Problem sa računarom
99,9% ti se pregrijava ta pasivna za grafika ali svejedno....azurna_obala wrote:![]()
naći ću ga sama
1) skini ventilator (samo odvijes 4 sarafa u rupicama) i posisaj sve ispod sa usisivacem
2) pocisti sve sa donje i zadnje strane napojne
probaj... ako ti opet srusi sistem stavi prst na hladnjak grafike (provjeri temp)