Problem sa Racunarom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Zanima mee

#1 Problem sa Racunarom

Post by Zanima mee »

Pozdrav svima
Ovako moj stari je ima kompjuter koje znaci starija tipa imao je windows xp :| ehh sad je porblem nesto nije htio on je poceo da otvara kuciste nije ništa diroo..i sad je problem sto nece kada ga upalis mis i tastatura ne reaguju i dodje sad o jedna crna pozadina sa slovima koj ima opcije da udjes u f12 ili f1 i pise sve osobine neke od njega sta ja znam
.....znaci pomocc ko zna neka mi pomognee
CPT

#2 Re: Problem sa Racunarom

Post by CPT »

Zanima mee wrote:Pozdrav svima
Ovako moj stari je ima kompjuter koje znaci starija tipa imao je windows xp :| ehh sad je porblem nesto nije htio on je poceo da otvara kuciste nije ništa diroo..i sad je problem sto nece kada ga upalis mis i tastatura ne reaguju i dodje sad o jedna crna pozadina sa slovima koj ima opcije da udjes u f12 ili f1 i pise sve osobine neke od njega sta ja znam
vjerovatno ste resetirali boot sequence u biosu... samo u tom f12 meniji izaberi HD..
ado_sar

#3 Re: Problem sa Racunarom

Post by ado_sar »

Probaj provesti malo vise vremena u skoli
Zanima mee

#4 Re: Problem sa Racunarom

Post by Zanima mee »

CPT wrote:
vjerovatno ste resetirali boot sequence u biosu... samo u tom f12 meniji izaberi HD..
Problem je sto ne reaguje tastatura (tastatura je ona stara sa zelenim ulazom haha)
Cookie85

#5 Re: Problem sa Racunarom

Post by Cookie85 »

Kao sto neko rece, vise provedi vremena u skoli, pa ostalo. Jedva sam procitao sta si htio da kazes.

Prije pocetka, iskljuci iz strije kompjuter.
Otvori kuciste, izvadi CMOS bateriju ( to je 2032 baterija, okruglog oblika i pljosnata), pa je opet vrati, ukljuci u struju, upali komp.

Pa kad krene da se pali pritisni da odes u BIOS (nisam siguran da li je F1 ili F12).
Kad odes u BIOS, provjeri BOOT na prvom mjestu bi ti trebao biti HDD (Hard Disk Drive), takodjer provjeri da li ti ocitava tastaturu, kad namjestis sve, snimi i izdaji.

ako ne uspije uradi isto kao na pocetku samo nemoj vracati bateriju, znaci, isljucis iz struje, otvoris kuciste, izvadis bateriju, ukljucis u struju, upalis komp ides u BIOS.

Nekad moras restertovati CMOS.
Post Reply