Problem sa printerom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
arnes_king

#1 Problem sa printerom

Post by arnes_king »

Pozdrav raja,

Imam jedan printer koji sam jos davno dobio iz njemacke ali iz odredjenih razloga ga nisam koristio pa je stajao. Nisam siguran ni da li je bio u ispravnom stanju kada je stigao.

Uglavnom, danas sam htio da ga testiram, radi se o Lexmark Prevail Pro 705 i kada ga upalim izbacuje mi gresku da fali glava printanja "Missing printhead".

Ja sam otvarao i vadio tu "glavu" pokusao ocistiti i prvo mi izbaci poruku da sam ubacio ali nakon sto sve zatvorim opet mi dodje ista poruka da fali glava i da je ubacim.

Ima li ko iskustva i preporuka, ne bih da kupujem taj dio pa da opet bude problem. Ima li nekih savjeta sta bih jos mogao pokusati?
mayab

#2 Re: Problem sa printerom

Post by mayab »

arnes_king wrote:Pozdrav raja,

Imam jedan printer koji sam jos davno dobio iz njemacke ali iz odredjenih razloga ga nisam koristio pa je stajao. Nisam siguran ni da li je bio u ispravnom stanju kada je stigao.

Uglavnom, danas sam htio da ga testiram, radi se o Lexmark Prevail Pro 705 i kada ga upalim izbacuje mi gresku da fali glava printanja "Missing printhead".

Ja sam otvarao i vadio tu "glavu" pokusao ocistiti i prvo mi izbaci poruku da sam ubacio ali nakon sto sve zatvorim opet mi dodje ista poruka da fali glava i da je ubacim.

Ima li ko iskustva i preporuka, ne bih da kupujem taj dio pa da opet bude problem. Ima li nekih savjeta sta bih jos mogao pokusati?
Ink jet printeri ako se neki duzi period ne koriste, imaju velike sanse da im mikro pore u toj glavi zauvijek zapeknu od osusene tinte, a glava cesto kosta skoro ko nov printer, tako da je najpametnije da to bacis u kontejner i ne izlažeš se nepotrebnom trošku sa upitnim rezultatom!
A i sam kažeš da nisi siguran da li uopće dobio ispravan printer!
Post Reply