Problem sa Panasonic garancijom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Spasitelj

#1 Problem sa Panasonic garancijom

Post by Spasitelj »

Panasonic Viera lcd kupljen prije 4g.prije par dana se pokvario ( ne može da se upali).odnesem u servis sa sve računom,garantnim listom i listom na kojem piše da imam 5g garanciju ako se prijavim na njihovu stranicu!i ja nadjem tu stranicu (mail)gdje sam se prijavio i piše vaša prijava za 5g garanciju je uspješna možete da registrujete vas tv.i tu su problemi....znam da je prijava išla preko Hrvatske jer Bosne uopste nije bilo za izabrati i znam da link na koji me je upućivali stranica uopste nije mogao da se otvori zbog toga.i sada to ništa ne pije vode jer kao nema tog broja od produžene garancije koji sam kao trebao dobiti.iako imaju sve podatke i te mailove na kojima se vidi da je registracija bila odmah idući dan nakon kupnje tv(jer sto ću se dzaba registrovati ako nije zbog garancije).
Pokušao zvati ali oni ne priznaju garanciju jer nema ga nema u bazi???!sta da radim?
mayab

#2 Re: Problem sa Panasonic garancijom

Post by mayab »

Teska situacija, ja sam prije dosta godina imao s njima problem,Panasonic plazma kupljena u Robotu, crkla nakon 4 mjeseca, popsaljem ga u ovlasteni servis , preko Digital Line-a, a servis je u Ljubuskom, vrate mi nazad poslije 15 dana jer na garantnom listu nije "udaren" pečat prodavca kako treba :-) :-) , uprkos, fiskalnom racunu i svemu ostalom, i jednostavno odbiju da to poprave!Zamisli šupčina!
Vjeruj, nisu pomogla ni zvanja telefonom ovlastenog predstavnika Panasonica za BiH i svo objasnjavanje, jednostavno "krmci" neposlovni i drski!
Ja sam svoj problem rijesio tako sto sam se obratio prodavcu Robotu, jer su , eto kao oni krivi, sto nemam pečat , (jebo ih on!) , njima odnio TV i vratili ga napravljenog za 20-30 dana, evo ga i sada radi!
Zato, nikad vise Panasonic!
Uglavnom, probaj zvati "svakog mogućeg", pisati emailove , sto je najgore, zastita zakona-drzave-inspekcije ti je za qrac u BiH!
Javi, sta uradi!
sretno
drndalo

#3 Re: Problem sa Panasonic garancijom

Post by drndalo »

Ako ikako mozes tuzi ih, salji inspekciju, naklati im se na kosti!
Doda37

#4 Re: Problem sa Panasonic garancijom

Post by Doda37 »

mayab wrote:Teska situacija, ja sam prije dosta godina imao s njima problem,Panasonic plazma kupljena u Robotu, crkla nakon 4 mjeseca, popsaljem ga u ovlasteni servis , preko Digital Line-a, a servis je u Ljubuskom, vrate mi nazad poslije 15 dana jer na garantnom listu nije "udaren" pečat prodavca kako treba :-) :-) , uprkos, fiskalnom racunu i svemu ostalom, i jednostavno odbiju da to poprave!Zamisli šupčina!
Vjeruj, nisu pomogla ni zvanja telefonom ovlastenog predstavnika Panasonica za BiH i svo objasnjavanje, jednostavno "krmci" neposlovni i drski!
Ja sam svoj problem rijesio tako sto sam se obratio prodavcu Robotu, jer su , eto kao oni krivi, sto nemam pečat , (jebo ih on!) , njima odnio TV i vratili ga napravljenog za 20-30 dana, evo ga i sada radi!
Zato, nikad vise Panasonic!
Uglavnom, probaj zvati "svakog mogućeg", pisati emailove , sto je najgore, zastita zakona-drzave-inspekcije ti je za qrac u BiH!
Javi, sta uradi!
sretno
Znas i sam da nije problem Panasonica vec nasih majmuna
Spasitelj

#5 Re: Problem sa Panasonic garancijom

Post by Spasitelj »

Evo da javim! Poslije 7 dana zvanja servisa po bih ništa nije riješeno.posaljem mail sa objašnjenjem šta i kako na Panasonic.hr i ljudi riješe za 2h!!!uredno produžili garanciju . znaci sve pohvale!
Ali onda te uhvati tuga u kojoj vukojebini živiš,da nemaš predstavništvo u cijeloj BiH!ovi dole u Hercegovini nula bodova (ne znaju ništa,ne mogu,nisu odgovorni...).užas.eto toliko @pozz i hvala
ado_sar

#6 Re: Problem sa Panasonic garancijom

Post by ado_sar »

Nema ovdje drzave jer nema zakona, a bez zakona nema ni kazne za kabadahije i supcine koji drze te lafo nazovi firme i predstavnistva.
Doda37

#7 Re: Problem sa Panasonic garancijom

Post by Doda37 »

Spasitelj wrote:Evo da javim! Poslije 7 dana zvanja servisa po bih ništa nije riješeno.posaljem mail sa objašnjenjem šta i kako na Panasonic.hr i ljudi riješe za 2h!!!uredno produžili garanciju . znaci sve pohvale!
Ali onda te uhvati tuga u kojoj vukojebini živiš,da nemaš predstavništvo u cijeloj BiH!ovi dole u Hercegovini nula bodova (ne znaju ništa,ne mogu,nisu odgovorni...).užas.eto toliko @pozz i hvala
:thumbup:
mayab

#8 Re: Problem sa Panasonic garancijom

Post by mayab »

Spasitelj wrote:Evo da javim! Poslije 7 dana zvanja servisa po bih ništa nije riješeno.posaljem mail sa objašnjenjem šta i kako na Panasonic.hr i ljudi riješe za 2h!!!uredno produžili garanciju . znaci sve pohvale!
Drago mi je da si to rijesio!
Kako izgleda, trenutno je Hr i nadležna za područje BiH, ali kad sam ja imao problem, imali su oni kancelarije Panasonic BiH na socijalnom, ali izgleda da su ti supci tu samo primali platu!
Mislim, ja sam ostao sokiran cinjenicom da su spremni nekome uskratiti garanciju samo zbog jednog nedostajućeg pečata, to je nevjerovarna neposlovnost i diletantizam.... ko im hebe mater
:thumbup:
Spasitelj

#9 Re: Problem sa Panasonic garancijom

Post by Spasitelj »

Pa ja sam okrenuo 5 telefona samo da mi kažu ko je odgovoran za taj problem! I uvidio da takvog nema u Bosni.to je najveća tragedija,ali sta bi...
Post Reply