problem sa paljenjem -- toyota yaris
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
laky_Sa
#1 problem sa paljenjem -- toyota yaris
eh ovako... djevojka je nedavno kupila toyotu yaris iz salona i do sad je presla blizu 1000 km, ali ima jedan "problem"... ponekad kad joj se ugasi auto i znaci kad vrati kljuc i ponovo kresne nece da upali... ne da vergla nego nista nece, kao da se odsjece, i nakon nekoliko pokusaja upali kao da nista nije bilo..da li ima neka caka koju ne znamo il nesto nije udure !?!?!? 
-
zlatan01
#2 Re: problem sa paljenjem -- toyota yaris
Kupljeno u salonu, ima li garanciju? Sam problem mi mirise na neispravnu blokadu motora. Naime cip u kljucu i elektronika motora ne prepoznaju se medjusobno i djeluje kao da je motor mrtav. Nakon nekog vremena sve je ok. Kod nekih modela se moze upaliti ali se motor odmah gasi. Dakle isti problem ali mala razlika u simptomu. Mislim da je tu jedino rjesenje ici na dijagnostiku a onda na osnovu dijagnoze vidjeti sta dalje. Toyote su inace na glasu kao pouzdane ali eto nema idealnog auta.laky_Sa wrote:eh ovako... djevojka je nedavno kupila toyotu yaris iz salona i do sad je presla blizu 1000 km, ali ima jedan "problem"... ponekad kad joj se ugasi auto i znaci kad vrati kljuc i ponovo kresne nece da upali... ne da vergla nego nista nece, kao da se odsjece, i nakon nekoliko pokusaja upali kao da nista nije bilo..da li ima neka caka koju ne znamo il nesto nije udure !?!?!?
- chuchumbamayumbe
Neki relej, ko da gledam, ja sam imao takav problem na Hondi, pogotovu u toku ljeta. Vozim je, zagrije se. Stanem negdje i nece da upali, moram sacekati 10 min i kao da nista nije bilo. Bio je problem u jednom releju koji se samo ocisti i sve bude OK.
Sto ti kaze ovaj iznad, u servis (Semizovac) pa neka je pretrkeljaju, nije to nista zajebano...
Sto ti kaze ovaj iznad, u servis (Semizovac) pa neka je pretrkeljaju, nije to nista zajebano...
-
Monsignor
Znam o cemu govoris i desilo mi se isto sa tim autom.
Prije godinu dana sam sluzbenu toyotu yaris koje je bila par mejseci stara morao odvesti u drugi office (1200 km daleko). I tako sam uzeo auto dan ranije ali se pocelo desavati isto to sto i tvojoj djevojci. Znaci auto jednosatvno ne pali. kao da nema akumulatora, kljuc okrenes do kraja ali nista se en desi. Ovi s posla su zvali servis i po njim je to neka blokada i auto nece ni upaliti ako nije u leru i ako ne pritisnes kvacilo i kocnicu (sto po meni nije imalo smisla). Ugalvnom trebalo mi je 15 minuta da ga upalim i naravno odustao sam voziti taj auto i uzeo drugog yarisa koji se ponasao normalno.
Na putu je sve ok bilo ali i taj yaris mi je dva puta napravio isti problem ali poslije ubacivanja u ler i kvacila i kocnice je upalio.
Iskren da budem, ne znam u cemu je kvaka s tim paljenjem. Promijenio sam jako puno auta i presao stotine hiljada km ali to sto se desavalo s tim autom nikad nisam skontao....ta sema sa lerom, kvacilo i kocnicom jeste radila ponekad ali ponekad i nije...
Pokusaj to, bas me interesuje koce li raditi....u krajnjem slucaju vozi ga u servis
Prije godinu dana sam sluzbenu toyotu yaris koje je bila par mejseci stara morao odvesti u drugi office (1200 km daleko). I tako sam uzeo auto dan ranije ali se pocelo desavati isto to sto i tvojoj djevojci. Znaci auto jednosatvno ne pali. kao da nema akumulatora, kljuc okrenes do kraja ali nista se en desi. Ovi s posla su zvali servis i po njim je to neka blokada i auto nece ni upaliti ako nije u leru i ako ne pritisnes kvacilo i kocnicu (sto po meni nije imalo smisla). Ugalvnom trebalo mi je 15 minuta da ga upalim i naravno odustao sam voziti taj auto i uzeo drugog yarisa koji se ponasao normalno.
Na putu je sve ok bilo ali i taj yaris mi je dva puta napravio isti problem ali poslije ubacivanja u ler i kvacila i kocnice je upalio.
Iskren da budem, ne znam u cemu je kvaka s tim paljenjem. Promijenio sam jako puno auta i presao stotine hiljada km ali to sto se desavalo s tim autom nikad nisam skontao....ta sema sa lerom, kvacilo i kocnicom jeste radila ponekad ali ponekad i nije...
Pokusaj to, bas me interesuje koce li raditi....u krajnjem slucaju vozi ga u servis
- gospodar kuglastih munja
Nebi bilo lose provjeriti porijeklo tih auta...
, i bez obzira sto su kupljena u salonu, to nije nikakva garancija da nisu "frizirani " odnosno ukradena auta kojima je napravljen lifting u elektronici.
Preporucio bih svima da u ugovoru o kupnji obavezno traze da prodavac stoji 100% iza vlasnistva auta, jer u slucaju da se ustanovi "druga ruka" mozete ostati i bez auta i bez novca. To vrijedi za sva auta.
Sljedeci savjet bi bio, da se osigurate da je auto cisto od obaveza, u smislu da na , eventualnom polovnom autu, niste kupili i skriveni dug od starog vlasnika.
Sitnice, ali vrlo bitne.
Preporucio bih svima da u ugovoru o kupnji obavezno traze da prodavac stoji 100% iza vlasnistva auta, jer u slucaju da se ustanovi "druga ruka" mozete ostati i bez auta i bez novca. To vrijedi za sva auta.
Sljedeci savjet bi bio, da se osigurate da je auto cisto od obaveza, u smislu da na , eventualnom polovnom autu, niste kupili i skriveni dug od starog vlasnika.
Sitnice, ali vrlo bitne.
-
laky_Sa
Monsignor wrote:Znam o cemu govoris i desilo mi se isto sa tim autom.