problem sa paljenjem.....
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
simens1
#1 problem sa paljenjem.....
pozdrav.imam mercedesa 124 2.0 benzin.problem je sledeci:kad hoce da upali vergla jako dugo,nekad upali na pola kljuca nekad jedva ikako....nekad obrtaji variraju,nekad se ugasi na semaforu........totalno me to izludi ljudi i molio bi za pomoc ali samo oni koji znaju o cemu se radi a ne nagadjanja....auto posjeduje plin,ni na plin ni na benzin nekkad nece da upali nekad hoce,isao kod majstora raznih.zamjenio sam sve sto se moglo zamjeniti od svjecica,kablova,kape,fingera...uradio servis plina opet isto....dodje mi da ga zapalim u neki mtrenutcima.....molim za pomoc ako zna neko o cemu bi se moglo raditi i li nekog dobrog majstora ne zalim platiti...i da zaboravih napomenuti nekad radi savrseno a nekad nikaka 
-
mentalist
#2 Re: problem sa paljenjem.....
kod mene brat imao Omegu 2.0 sa plinom, nema šta joj nije radio i kod koga popravljao al sve dzaba. nov raspunjač, el magnetne ventile sa filterom, crijeva. totalno sve izmijenjao i opet po starom, trza, tuši ga, povlači od pola gasa.simens1 wrote:pozdrav.imam mercedesa 124 2.0 benzin.problem je sledeci:kad hoce da upali vergla jako dugo,nekad upali na pola kljuca nekad jedva ikako....nekad obrtaji variraju,nekad se ugasi na semaforu........totalno me to izludi ljudi i molio bi za pomoc ali samo oni koji znaju o cemu se radi a ne nagadjanja....auto posjeduje plin,ni na plin ni na benzin nekkad nece da upali nekad hoce,isao kod majstora raznih.zamjenio sam sve sto se moglo zamjeniti od svjecica,kablova,kape,fingera...uradio servis plina opet isto....dodje mi da ga zapalim u neki mtrenutcima.....molim za pomoc ako zna neko o cemu bi se moglo raditi i li nekog dobrog majstora ne zalim platiti...i da zaboravih napomenuti nekad radi savrseno a nekad nikaka
instaliran plin na regulator vazduha a ne standardni sevkent na dizne pa je tu dosta gubio na usisu da mu je znao sve poodkidati kad dobije predpaljenje, ili šta već
da ne duljim, nije nikada uspio popraviti da sve štima kako treba
ako je kod tebe tako instaliran, možda imaš problema sa protokomjerom vazduha
ovo jje samo pretpostavka
-
simens1
#3 Re: problem sa paljenjem.....
rekao mi je jedan mehanicar da je protok zraka ili mjerac zraka tako nekako...al kao ako to skine treba mu neki ventil da nesto blindira....vise nisam pametan...kako su krenuli preporucice da ubacim dizela i l da ga prodam....mentalist wrote:kod mene brat imao Omegu 2.0 sa plinom, nema šta joj nije radio i kod koga popravljao al sve dzaba. nov raspunjač, el magnetne ventile sa filterom, crijeva. totalno sve izmijenjao i opet po starom, trza, tuši ga, povlači od pola gasa.simens1 wrote:pozdrav.imam mercedesa 124 2.0 benzin.problem je sledeci:kad hoce da upali vergla jako dugo,nekad upali na pola kljuca nekad jedva ikako....nekad obrtaji variraju,nekad se ugasi na semaforu........totalno me to izludi ljudi i molio bi za pomoc ali samo oni koji znaju o cemu se radi a ne nagadjanja....auto posjeduje plin,ni na plin ni na benzin nekkad nece da upali nekad hoce,isao kod majstora raznih.zamjenio sam sve sto se moglo zamjeniti od svjecica,kablova,kape,fingera...uradio servis plina opet isto....dodje mi da ga zapalim u neki mtrenutcima.....molim za pomoc ako zna neko o cemu bi se moglo raditi i li nekog dobrog majstora ne zalim platiti...i da zaboravih napomenuti nekad radi savrseno a nekad nikaka
instaliran plin na regulator vazduha a ne standardni sevkent na dizne pa je tu dosta gubio na usisu da mu je znao sve poodkidati kad dobije predpaljenje, ili šta već
da ne duljim, nije nikada uspio popraviti da sve štima kako treba
ako je kod tebe tako instaliran, možda imaš problema sa protokomjerom vazduha
ovo jje samo pretpostavka
- hopi
#4 Re: problem sa paljenjem.....
malo tačnije koji je motor, jel sa K jetronic, znam da oni imaju nekih problema sa plinom iako je jednostavno rješenje, nešta oko klapne pa kada se prebaci na plin ne podiže se ta klapna ne sjećam se tačno ali imaš sigurno na netu objašnjeno oko toga ako je možda kod tebe to problem.
-
simens1
#5 Re: problem sa paljenjem.....
da neka k glava.... sad mi je majstor dosao do zaklljucka da je prekidac i ventil neki,narucio se i cekam da dodjem na red vidjecemo sta ce bitihopi wrote:malo tačnije koji je motor, jel sa K jetronic, znam da oni imaju nekih problema sa plinom iako je jednostavno rješenje, nešta oko klapne pa kada se prebaci na plin ne podiže se ta klapna ne sjećam se tačno ali imaš sigurno na netu objašnjeno oko toga ako je možda kod tebe to problem.
- drndalo
#6 Re: problem sa paljenjem.....
Nemoj da te "sisaju onako" , prvo rijesi da radi na benzinu k'o maca, K-glava zna praviti probleme, posebno kada se kasnije uveze s plinom... Nakon sto ti benzin naprave da radi kako bi Mercedes trebao da radi, onda srediti da radi tako i na plin, a to sa K glavom ne zna svako... Uglavnom, naoruzaj se strpljenjem, i potrezi po web-u iskustva drugih sa K glavom i plinom... Ja ti nazalost nemam koga preporuciti, nisam kuburio s tim (na srecu) jer nemadoh K glavu...
- drndalo
#7 Re: problem sa paljenjem.....
Kakva ti je situacija sa uljem ? Ako gubi tecnost za hladjenje, a ne mijesa sa uljem u motoru, onda vjerovatno nije dihtung glave... Kako ne gubi, ako moras dosipati ? Ako se prebrzo grije tekucina, da ti nije termostat ostao zatvoren pa vrti samo u kratkom krugu, koji sluzi za zagrijavanje motora, a kad se ugrije, otvori ga da kola tekucina cijelim sistemom ? Lupam napamet, trebalo bi to pogledati...
-
simens1
#8 Re: problem sa paljenjem.....
drndalo wrote:Nemoj da te "sisaju onako" , prvo rijesi da radi na benzinu k'o maca, K-glava zna praviti probleme, posebno kada se kasnije uveze s plinom... Nakon sto ti benzin naprave da radi kako bi Mercedes trebao da radi, onda srediti da radi tako i na plin, a to sa K glavom ne zna svako... Uglavnom, naoruzaj se strpljenjem, i potrezi po web-u iskustva drugih sa K glavom i plinom... Ja ti nazalost nemam koga preporuciti, nisam kuburio s tim (na srecu) jer nemadoh K glavu...
hvala na odgovoru,isao sam majstorima,vecina se hvali da je doktor za mercedese jbg dodjem on pocne eto da nije ovo da nije ono.....nema nikog u sarajevu da zna okko tih k glava,preporucuje mi jedan majstor da ubacim karburator,jest da je to posao i kosta al opet na jkraju ci to morati uraditi izgleda....
- drndalo
#9 Re: problem sa paljenjem.....
Ne znam kakav je onaj Duno u Kiseljaku, on mislim Bosch radi, a te glave su stara skola, raspitaj se jos malo, ne zalijeci se, bolje je 5 dana se raspitivati nego 5 godina plakati...
-
simens1
#10 Re: problem sa paljenjem.....
nasao sam na internetu,zvacu pa javim sta je rekao....drndalo wrote:Ne znam kakav je onaj Duno u Kiseljaku, on mislim Bosch radi, a te glave su stara skola, raspitaj se jos malo, ne zalijeci se, bolje je 5 dana se raspitivati nego 5 godina plakati...
-
simens1
#11 Re: problem sa paljenjem.....
simens1 wrote:nasao sam na internetu,zvacu pa javim sta je rekao....drndalo wrote:Ne znam kakav je onaj Duno u Kiseljaku, on mislim Bosch radi, a te glave su stara skola, raspitaj se jos malo, ne zalijeci se, bolje je 5 dana se raspitivati nego 5 godina plakati...
zvao,ne rade....neznam kome da se obratim vise.....
- O'zone
- Globalni moderator
#12 Re: problem sa paljenjem.....
Šta je sa tipom u Visokom što samo radi Mečke?simens1 wrote:simens1 wrote:nasao sam na internetu,zvacu pa javim sta je rekao....drndalo wrote:Ne znam kakav je onaj Duno u Kiseljaku, on mislim Bosch radi, a te glave su stara skola, raspitaj se jos malo, ne zalijeci se, bolje je 5 dana se raspitivati nego 5 godina plakati...
zvao,ne rade....neznam kome da se obratim vise.....
Navodno ima jedan i u Butmiru ali ne znam gdje
-
simens1
#13 Re: problem sa paljenjem.....
Šta je sa tipom u Visokom što samo radi Mečke?
[/quote]
neznam da ima iko da radi samo mecke ovdje u okolini...ako ko zna molio bi za broj
neznam da ima iko da radi samo mecke ovdje u okolini...ako ko zna molio bi za broj