Problem sa paljenjem GOLF III TD :))

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
memlija

#1 Problem sa paljenjem GOLF III TD :))

Post by memlija »

Pozdrav svima....jes' da se slabo kvare al' eto :D , imam jedno pitanjce za one koji se malo bolje razumiju.... :)
Naime golf mi tesko pali ujutro i tek nakon nekoliko verglanja upali, al' iza sebe izbaci veeeellll bijeli oblak dima kada sastavi...kasnije se ponaša sasvim normalno, nema trzanja, gašenja i tome slično...akumulator je nov, grijači promijenjeni, filter nafte, crijeva sa dizne na diznu.... :-)
Sa više strana sam čuo da bi mogla biti bosch-pumpa pa me interesuje koliko dodje ta igranka u Sarajevu i kod onog lika u Visokom (Moštre)...
frankwhite

#2 Re: Problem sa paljenjem GOLF III TD :))

Post by frankwhite »

Kod mene je isto TD motor kod Audia, uradio mi je svasta nesto onaj u visokom oko bosch pumpe i naplatio 110KM
memlija

#3 Re: Problem sa paljenjem GOLF III TD :))

Post by memlija »

frankwhite wrote:Kod mene je isto TD motor kod Audia, uradio mi je svasta nesto onaj u visokom oko bosch pumpe i naplatio 110KM
Koje si ti imao probleme? Da li slične kao i ja? Kako ti se auto sada ponaša?
Imaš li broj od tog majstora iz Visokog?
Danke !!!
dottore

#4 Re: Problem sa paljenjem GOLF III TD :))

Post by dottore »

memlija wrote:
frankwhite wrote:Kod mene je isto TD motor kod Audia, uradio mi je svasta nesto onaj u visokom oko bosch pumpe i naplatio 110KM
Danke !!!
032 749 100
061 137 002
frankwhite

#5 Re: Problem sa paljenjem GOLF III TD :))

Post by frankwhite »

memlija wrote:
Danke !!!
meni gas se nekad nije primao (do kraja drzim a nista nekoliko sekundi pa onda primi), onda isto pocne se tresti auto, trzat odjednom sve dok ne pustim malo gas ili ne dodam, auto sam normala palio, bez problema. meni su otisli ti lezajevi neki bili od bosch pumpe, a i pumpu je mor'o stelovat svakako. Ja sam ga dobio na ovaj broj 061137002
ado-šampion

#6 Re: Problem sa paljenjem GOLF III TD :))

Post by ado-šampion »

Dimi li ti kad se motor ugrije? Ne znam ima li veze s tim problemom, ali ako dimi rikno ti je dihtung glave. Al to bi ti dosad već primjetio jer bi ti trošio permant. A možda i troši? :-) Nego, kako pali kad se ugrije? Ako pali dobro, ostavi ga tako, jebi ga, staro je auto. Moje prijašnje auto tako nikad nije palilo iz prve, zima, ljeto, uvijek samo moro dvaput zaverglat, a nikakvih (drugih) problema nije imao. Pomiriš se s tim i gotovo. Mada, opet ja imam havera s kecom dizelom koji pali na po ključa :-) :run:
memlija

#7 Re: Problem sa paljenjem GOLF III TD :))

Post by memlija »

ado-šampion wrote:Dimi li ti kad se motor ugrije? Ne znam ima li veze s tim problemom, ali ako dimi rikno ti je dihtung glave. Al to bi ti dosad već primjetio jer bi ti trošio permant. A možda i troši? :-) Nego, kako pali kad se ugrije? Ako pali dobro, ostavi ga tako, jebi ga, staro je auto. Moje prijašnje auto tako nikad nije palilo iz prve, zima, ljeto, uvijek samo moro dvaput zaverglat, a nikakvih (drugih) problema nije imao. Pomiriš se s tim i gotovo. Mada, opet ja imam havera s kecom dizelom koji pali na po ključa :-) :run:
Hvala svima na savjetima...e ovako jutros je verglao tako jaaaaakoooo :D da sam probudio pola komsiluka garant....i napokon kada je sastavio (nakon 7-og pokusaja) izbacio je toliku bugiju plavo bijelog dima za ne povjerovati :run: .......inace kada sastavi radi bez problema, niti trza, niti ga sta gusi.....evo jutros mi je jedan majstor rekao da bi 90% mogao biti osigurač od grijaca, tako da cu danas ici da to provjerim pa ujutro cu vidjeti...e ja, kupio sam i onaj nepovratni filter pa cu i to ugraditi...
p.s. @ado vidio sam da mi i permanta fali i to pofino, al' je pustao na nekoj gumici od nakog :D gebera :-) ili tako slicno...uglavnom i ta gumica je promijenjena...pa vidimo...jedno po jedno...sta cu....
Fala :D raja....pozdrav i cujemo se.....
ado-šampion

#8 Re: Problem sa paljenjem GOLF III TD :))

Post by ado-šampion »

Plavi dim su karike... Osigurač, čisto sumnjam, da je osigurač ne bi nikako upalio. Al hajd, sve je moguće...
memlija

#9 Re: Problem sa paljenjem GOLF III TD :))

Post by memlija »

ado-šampion wrote:Plavi dim su karike... Osigurač, čisto sumnjam, da je osigurač ne bi nikako upalio. Al hajd, sve je moguće...
@ado, evo sada sam gledao taj osigurač....čovječe bio je skroz izgorio, pukao na pola haman skroz, na sredini ga nit drzala....stavio sam novi (1 KM) :D pa ću vidjeti ujutro šta me čeka :D
sLLayer

#10 Re: Problem sa paljenjem GOLF III TD :))

Post by sLLayer »

ja jutros zaverglam prvi put, nista, zaverglam drugi put, nista, zaverglam treci put kad upali iz prve :lol:
memlija

#11 Re: Problem sa paljenjem GOLF III TD :))

Post by memlija »

sLLayer wrote:ja jutros zaverglam prvi put, nista, zaverglam drugi put, nista, zaverglam treci put kad upali iz prve :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
za_sada_bez_dobrog_nicka

#12 Re: Problem sa paljenjem GOLF III TD :))

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Ako je osigurač grijača, vjerovatno je i koji grijač...
Samo nemoj turske za 20 maraka, jer ćeš opet za deset dana dati 20, pa 20 , pa 20 dok ne kupiš original i riješiš problem dugoročno...
bollle

#13 Re: Problem sa paljenjem GOLF III TD :))

Post by bollle »

nemora biti bos pumpa mogu biti i dizne da nevaljaju..otidji jakari u podlugove on ce ti napraviti 100%
memlija

#14 Re: Problem sa paljenjem GOLF III TD :))

Post by memlija »

evo da vam javim rezultat :D ...jutros je upalio iz prve juuuhuhuuhuuhh :D .....
grijače sam promijenio neki dan i marka Beru (kod Ivice na Ilidzi), 13 KM po komadu....
valjda me više neće zezati...uglavnom javim vam..... :thumbup:
-Romeo-

#15 Re: Problem sa paljenjem GOLF III TD :))

Post by -Romeo- »

memlija wrote:evo da vam javim rezultat :D ...jutros je upalio iz prve juuuhuhuuhuuhh :D .....
grijače sam promijenio neki dan i marka Beru (kod Ivice na Ilidzi), 13 KM po komadu....
valjda me više neće zezati...uglavnom javim vam..... :thumbup:
pa u prvom postu si rekao da si promijenio grijace, ali haj nema veze. nego, ja sat te iste grijače kupio u esopromu (10Km komad) prije par godina, trajali su mi 3 (tri) mjeseca i pocrkali. kad sam otisao da ih reklamiram kazu ne daju garanciju na elektro dijelove. :D :D
Post Reply