Problem sa paljenjem auta po vrucem vremenu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
dadukaSa

#1 Problem sa paljenjem auta po vrucem vremenu

Post by dadukaSa »

Pozdrav, imam problem sa autom Ibiza 2008, 1.4 16v, naime kada je temperatura vani preko 22 stepena auto tesko pali, treba duze verglat kad stoji na suncu... Sto je vrijeme toplije i suncanije sve duze treba verglati.. Nov akumulator, nove svjecice, nova pumpa goriva, dijagnostika ne pokazuje nikakve greske.. Nisam vise pametan, ima li neko neki savjet, citao sam i o senzoru bregaste i temperature motora, senzor bregaste ili radi ili ne radi navodno a senzor temperature motora daje normalnu temperaturu na dijagnostici.. Navodno da bi problem mogao biti i ECU!?! Auto zimi nikad nema problem sa paljenjem.. Da jos napomenem nakon prvog paljenja nakon tog duzeg verglanja auto poslije normalno pali dok opet malo ne odstoji na suncu... :roll: :roll: Hvala unaprijed dobri ljudi..
mobsterc

#2 Re: Problem sa paljenjem auta po vrucem vremenu

Post by mobsterc »

Nemam iskustva konkretno s tim autom, ali za moje kod takvih simptoma kazu da su eventualni krivci senzor bregaste, radilice ili u krajnjem slucaju ecu (da pogreno tumaci signale od senzora).
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#3 Re: Problem sa paljenjem auta po vrucem vremenu

Post by bitanga_sa_otesa »

moze se desiti da dizne kad su ugrijane propustaju malo goriva i da se nalije u usisnu granu i zbog toga nece da upali na prvu.pogledaj da li baci crni dim na auspuh kad upali poslije duzeg verglanja.....
_Astra_

#4 Re: Problem sa paljenjem auta po vrucem vremenu

Post by _Astra_ »

Isti problem imam na golfu sa tim motorom...
S tim sto nece da upali samo ako je stajao na suncu, zagrijan motor, i pokusavas da upalis dok je jos uvijek zagrijan..
I to ne uvijek - misterija...
Naravno, na dijagnostici i generalno u voznji "sve 5".
Moze li biti nesto vezano za vakuum?
Post Reply