Problem sa paljenjem auta po vrucem vremenu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dadukaSa
#1 Problem sa paljenjem auta po vrucem vremenu
Pozdrav, imam problem sa autom Ibiza 2008, 1.4 16v, naime kada je temperatura vani preko 22 stepena auto tesko pali, treba duze verglat kad stoji na suncu... Sto je vrijeme toplije i suncanije sve duze treba verglati.. Nov akumulator, nove svjecice, nova pumpa goriva, dijagnostika ne pokazuje nikakve greske.. Nisam vise pametan, ima li neko neki savjet, citao sam i o senzoru bregaste i temperature motora, senzor bregaste ili radi ili ne radi navodno a senzor temperature motora daje normalnu temperaturu na dijagnostici.. Navodno da bi problem mogao biti i ECU!?! Auto zimi nikad nema problem sa paljenjem.. Da jos napomenem nakon prvog paljenja nakon tog duzeg verglanja auto poslije normalno pali dok opet malo ne odstoji na suncu...
Hvala unaprijed dobri ljudi..
- mobsterc
#2 Re: Problem sa paljenjem auta po vrucem vremenu
Nemam iskustva konkretno s tim autom, ali za moje kod takvih simptoma kazu da su eventualni krivci senzor bregaste, radilice ili u krajnjem slucaju ecu (da pogreno tumaci signale od senzora).
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#3 Re: Problem sa paljenjem auta po vrucem vremenu
moze se desiti da dizne kad su ugrijane propustaju malo goriva i da se nalije u usisnu granu i zbog toga nece da upali na prvu.pogledaj da li baci crni dim na auspuh kad upali poslije duzeg verglanja.....
-
_Astra_
#4 Re: Problem sa paljenjem auta po vrucem vremenu
Isti problem imam na golfu sa tim motorom...
S tim sto nece da upali samo ako je stajao na suncu, zagrijan motor, i pokusavas da upalis dok je jos uvijek zagrijan..
I to ne uvijek - misterija...
Naravno, na dijagnostici i generalno u voznji "sve 5".
Moze li biti nesto vezano za vakuum?
S tim sto nece da upali samo ako je stajao na suncu, zagrijan motor, i pokusavas da upalis dok je jos uvijek zagrijan..
I to ne uvijek - misterija...
Naravno, na dijagnostici i generalno u voznji "sve 5".
Moze li biti nesto vezano za vakuum?