Problem sa opel Astrom 1.7 cdti

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Passenger74

#1 Problem sa opel Astrom 1.7 cdti

Post by Passenger74 »

Pozdrav svima,

Ima li neko dami preporuci neki Opelov servis u Bosni a da imalo valjaju i da ne lazu. Inace sam iz Tuzle i ovi u Tuzli u Grand autu (opelov servise) nit imaju znanje a ni iskrenosti, u 2 dana daju dvije razlicite cijene za jednu te istu uslugu a razlika je 10 puta u cijenama. Ovdje su mi kao konstatovali da bi problem mogao biti ili na vakuum ventilima ili na crijevima vakuum pumpe, ali im treba skoro cijeli dan da mi to sve provjere.

Naime problem mi se javlja kada vozim preko 3500 rpm prebacuje me u safe mode i pali se lampica "auto i kljuc preko", kad smanjim obrtaje i lagano vozim lampica se iskljucuje i auto normalno ide. I zna li neko koliko kosta softversko uljucenje BC-a, CC-a, Daylight svjetala, daljinsko otvaranje i zatvaranje prozora.

Molim sve koji imaju ikakvu ideju ili savjet o svemu navedenom da ga podijele sa mnom......
Passenger74

#2 Re: Problem sa opel Astrom 1.7 cdti

Post by Passenger74 »

Zaboravio sma reci da mi je Astra 1.7 cdti 74 kw, 2005 godina, karavan
shibonja

#3 Re: Problem sa opel Astrom 1.7 cdti

Post by shibonja »

LeKo

#4 Re: Problem sa opel Astrom 1.7 cdti

Post by LeKo »

Boras Mostar.
ranger

#5 Re: Problem sa opel Astrom 1.7 cdti

Post by ranger »

registruj se na forum opel mania tamo ima dosta raje koja hoce pomoci.
s obzirom da si u Tuzli najpametnije ti je da odes u Hrvatsku u Osijek.
Tahta

#6 Re: Problem sa opel Astrom 1.7 cdti

Post by Tahta »

što se tiće opel servisa u BiH nemam baš dobro iskustvo kolko sam skontao u pitanju je astra H i to ti je neki softversk i problem pošto je ta astra puna elektronika ako ni jedno auto u toj klasi.
Pokušaj odspajanje akumulatora na dva tri sata pa vidi hoće li se resetovati nekima je pomagalao, sigurno će se aktivirati dnevna svjetla.meni liči na cim modul ( to je ona glavna elekrronika) ali bez brige upuca se novi softver i bude ko bombon dali to rade u našim servisima vjerovatno ali hrvatska je zakon jel je to najprodavanije auto kod njih.
Sam možeš pročitati grešeke koje je primjetio cim a to će tako što:
auto je ugašen
1.pritisni zajedno kočnicu i gas
2.ključ u bravu i daj kontakt
i na kilometar satu će se izlistati jedan za drugom greške zapiši ih i to ti je neki trag
prve četiri cifre označava error kod
npr
ECS
017155 0171 je error kod
Passenger74

#7 Re: Problem sa opel Astrom 1.7 cdti

Post by Passenger74 »

Hvala stari na informaciji, probao sma i sa tim pritiskanjem kocnice i gasa, i izbacuje mi kod ECN 007017 koji je za senzor temp zraka i to je sve, ali poslije neka dva dana, vise nece nista da mi izbaci kad stisnem kocnicu i gas, nista se ne mijenja na kilometrazi, a mislim ako nema gresaka trebalo bi da izbaci nule, ako ne grijesim....a probacu i sa otpajanjem akumulatora, mada ne vjerujem da je u pitanju software, mislim da ce prije biti neki od vakuum ventila jer koliko sam vidio nemam EGR ventil...
Tahta

#8 Re: Problem sa opel Astrom 1.7 cdti

Post by Tahta »

Da trebalo bi da izbaci nule ?? ne vjerujem da neće onda nebi bilo ni kontakta provjeri radiš li sve kak o treba korak po korak znači prvo stiskanje kočnice i gasa pa onda prvi klik kontakta ključa i čekaš držiš stidnute pedale.
A ta greška bi ti mogla i biti sav problem ako ne očitava temperaturu dobrto normalno da onda da elektronika ne podesi sve što treba paljenej mješavinu i osalo jer sve se to usklađuje sa vannjskom teperaturom zraka, kažem t i auto e čista elektronika sve je softverski.
jedan primjer sa volana idu samo čini mi se kak o sam vidio 6 žica a na njemu znaš i sam imaju sve komande borda, radio mp3, airbag i ostalo i sve to ide preko samo 6 žica :run:
viljenjak

#9 Re: Problem sa opel Astrom 1.7 cdti

Post by viljenjak »

Ma nisam siguran u ove naše servise sada :? meni su u Grand autu poprilično super...prijatni i znaju svoj posao..
za svaku sitnicu su mi obrazložili, te sam zaista zadovoljan.U druge servise nisam ni išao, nemam potrebu (bar za sada :-) )..Inače imam Astru kupljenu prije nepune 2 godine, i uradio sam 2 servisa, nemam nikakve zamjerke, sve što sam tražio dobio sam.
frombosna

#10 Re: Problem sa opel Astrom 1.7 cdti

Post by frombosna »

Mislim da ti je problem do turbine ili nekog senzora na turbini.
Azamo

#11 Re: Problem sa opel Astrom 1.7 cdti

Post by Azamo »

Živio Golf 2 :D
Ublehas

#12 Re: Problem sa opel Astrom 1.7 cdti

Post by Ublehas »

Passenger74 wrote:Hvala stari na informaciji, probao sma i sa tim pritiskanjem kocnice i gasa, i izbacuje mi kod ECN 007017 koji je za senzor temp zraka i to je sve, ali poslije neka dva dana, vise nece nista da mi izbaci kad stisnem kocnicu i gas, nista se ne mijenja na kilometrazi, a mislim ako nema gresaka trebalo bi da izbaci nule, ako ne grijesim....a probacu i sa otpajanjem akumulatora, mada ne vjerujem da je u pitanju software, mislim da ce prije biti neki od vakuum ventila jer koliko sam vidio nemam EGR ventil...

Imas EGR i to pravo pogan i nadaj se da ti nije on otisao jer kosta uzasno puno (cijeli sklop, skalamerija) ali sudeci po toj lampici nije od EGR, on ima svoju lampicu onaj zuti motoric 'check engine'. Neuzdaj se da ce ti izbaciti tacnu gresku na pritiskanje gasa-kocnice, cak i sa odgovarajucom dijagnostikom moras imati dobrog i iskusnog dijagnosticara koji zna da cita ponekad i izmedju redova.
incognito071

#13 Re: Problem sa opel Astrom 1.7 cdti

Post by incognito071 »

Zna li ko koje su to prodavnice sa autodijelovima za OPEL? Dijelovi ne moraju biti orginal.

Unapirijed hvala
Kiki_Musampa

#14 Re: Problem sa opel Astrom 1.7 cdti

Post by Kiki_Musampa »

Jel iko ikad skontao šta je rješenje za ovu lampicu na 3500 rpm?
Mlad i Nevin

#15 Re: Problem sa opel Astrom 1.7 cdti

Post by Mlad i Nevin »

Pa valjda su avlijaneri vec skontali sve cake za ovih 11 god, danas je ta astra star auto koji ne bi smio biti skup za popravit.
Post Reply