Problem sa mrezom na racunaru

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
chockad

#1 Problem sa mrezom na racunaru

Post by chockad »

E ovako: uradio sam reinstall sistema. I stari i novi sistem je Win 7. Po zavrsetku, i pokretanju racunara, pokazalo je da ethernet kabal nije prikljucen, iako je bio prikljucen. Iskopcao sam,pa ponovo prikopcao nista. U device menageru uopste nema stavke Network, tako da sam isao na zvanicnu stranicu proizvodjaca maticne ploce, kako bih skinuo Lan driver. Uradio, instalirao... i nista. Pred sami kraj instalacije pokazao mi je poruku, nesto poput: Realtek lan card ne radi, zbog Deep Sleep Moda, molimo prikopcajte lan kabal. Instalacija drivera je prosla do kraja, prikopcaosam kabal, ali opet nista.
Skonto sam da je problem u tome sto racunar, odnosno sistem, ne prepoznaje karticu uopste, bez i sa driverom. Zbog toga sto je ne prepoznaje istu je ugasio, i prebacio u taj Deep Sleep Mode.
Mene interesuje, kako primorati racunar, odnosno sistem, da prepozna karticu, kako bi ista proradila?

ps: probao sam makar deset rjesenja sa raaznih foruma, gasio firewall, prckao po registru, podesavao Power menagment... na sve to - nista

unaprijed hvala
Rugafet

#2 Re: Problem sa mrezom na racunaru

Post by Rugafet »

Jesi li isao na Reltekovu stranicu po drivere?
nixon69

#3 Re: Problem sa mrezom na racunaru

Post by nixon69 »

Prvo pogledaj u biosu je li sve ok.
Probaj tu procitati,mozda uspijes nesto srediti.

https://adeelejaz.com/blog/realteks-net ... ode-issue/
http://www.tomshardware.co.uk/answers/i ... -mode.html
Sretno. :)
chockad

#4 Re: Problem sa mrezom na racunaru

Post by chockad »

Rugafet wrote:Jesi li isao na Reltekovu stranicu po drivere?
to je prvo sto sam uradio. Sistem izbaci poruku da je driver instaliran, ali da je kartica neaktivna, i da je u tom Deep Sleep Mode-u.
chockad

#5 Re: Problem sa mrezom na racunaru

Post by chockad »

Posto je u pitanju integrisana mrezna kartica, interesuje me da li ce praviti isti problem ako kupim mreznu karticu i ubacim je u PCI slot?
Rugafet

#6 Re: Problem sa mrezom na racunaru

Post by Rugafet »

Ne bi trebalo da pravi problem posebna mrezna karta.
Koju maticnu ploci plocu imas?
Post Reply