Problem sa mobitelom SAMSUNG X210

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
daduli_sa
Posts: 2043
Joined: 02/04/2005 23:16
Location: Sarajevo

Problem sa mobitelom SAMSUNG X210

Post by daduli_sa » 03/12/2006 11:06

Imam problem sa mobitelom (Samsung X210) da mi ne dozvoljava da nazovem bilo koji broj, svaki put javlja slijedecu poruku:

"Service not available"

Vjerovatno sam nesto cackao neke od postavki ali ne mogu da pronadjem da vratim nazad, stagod da je u pitanju.
Ima li neko ideju?


dugmee
Posts: 264
Joined: 19/11/2006 17:09

Post by dugmee » 03/12/2006 12:03

Mozda da ides reset ili da vratis na fabricke postavke... :-)

User avatar
daduli_sa
Posts: 2043
Joined: 02/04/2005 23:16
Location: Sarajevo

Post by daduli_sa » 03/12/2006 13:11

dugmee wrote:Mozda da ides reset ili da vratis na fabricke postavke... :-)


Ima mogucnost "Reset settings" koja trazi password, ali on se ne podudara sa mojim PIN-om.

Jos ideja?!

Pretposljednji Mohikanac
Posts: 546
Joined: 24/10/2006 15:50

Post by Pretposljednji Mohikanac » 03/12/2006 13:48

nemas mreze menscini....mozda ti je otishla antena

User avatar
daduli_sa
Posts: 2043
Joined: 02/04/2005 23:16
Location: Sarajevo

Post by daduli_sa » 03/12/2006 13:57

Pretposljednji Mohikanac wrote:nemas mreze menscini....mozda ti je otishla antena


Sve drugo je ok, dolazni pozivi, odlazne/dolazne poruke, samo sam ocigledno cackajuci po mobitelu sam sebi blokirao pozive ali sada ne uspijevam nigdje ni u jednim podesavanjima da pronadjem i odblokiram...

Pretposljednji Mohikanac
Posts: 546
Joined: 24/10/2006 15:50

Post by Pretposljednji Mohikanac » 03/12/2006 14:06

ups, onda sam u krivu...nemam samsung, al bi logika bila settings-call settings, to ima svaki mob ;)

User avatar
Pooll
Posts: 5056
Joined: 01/08/2003 00:00
Location: Sarajevo
Contact:

Post by Pooll » 05/12/2006 12:26

daduli_sa wrote:
dugmee wrote:Mozda da ides reset ili da vratis na fabricke postavke... :-)


Ima mogucnost "Reset settings" koja trazi password, ali on se ne podudara sa mojim PIN-om.

Jos ideja?!


Pa i ne treba se podudarati sa PIN-om koliko ja znam...

probaj kucat default sifru: 00000 ili 12345

User avatar
daduli_sa
Posts: 2043
Joined: 02/04/2005 23:16
Location: Sarajevo

Post by daduli_sa » 05/12/2006 12:32

Pooll wrote:
daduli_sa wrote:
dugmee wrote:Mozda da ides reset ili da vratis na fabricke postavke... :-)


Ima mogucnost "Reset settings" koja trazi password, ali on se ne podudara sa mojim PIN-om.

Jos ideja?!


Pa i ne treba se podudarati sa PIN-om koliko ja znam...

probaj kucat default sifru: 00000 ili 12345


Da, da, rijesio sam to vec. Tacno je, treba ukucati samo 8 nula...
Hvala u svakom slucaju :)

User avatar
Pooll
Posts: 5056
Joined: 01/08/2003 00:00
Location: Sarajevo
Contact:

Post by Pooll » 05/12/2006 12:41

daduli_sa wrote:
Pooll wrote:
daduli_sa wrote:
dugmee wrote:Mozda da ides reset ili da vratis na fabricke postavke... :-)


Ima mogucnost "Reset settings" koja trazi password, ali on se ne podudara sa mojim PIN-om.

Jos ideja?!


Pa i ne treba se podudarati sa PIN-om koliko ja znam...

probaj kucat default sifru: 00000 ili 12345


Da, da, rijesio sam to vec. Tacno je, treba ukucati samo 8 nula...
Hvala u svakom slucaju :)


Nema na cemu :)

Post Reply