Evo da se i ja pozalim imam jedan problem a to je da se u crijevu od filtera goriva do bosh pumpe u radu vide kako pice mjehurici. Ne trza, nisam vidio u voznji(do sad) da trokira motor ali me brine jeli to normalno ili ne.
Inace imam golf 3 TDI 66kw
Pozzzz
Problem sa mjehuricima u gorivu
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
rusmir.ba
#2 Re: Problem sa mjehuricima u gorivu
nije valjda da ocekujes da gorivo pici crijevom kao da je na cesmu spojeno, mogao bi sa rezervoarom preci taman od jedne do druge benzinske 
-
dakon
#3 Re: Problem sa mjehuricima u gorivu
Jeli to znaci da je to normalno
mislim na mjehurice u sistemu
-
rusmir.ba
#4 Re: Problem sa mjehuricima u gorivu
pa sam si sebi odgovorio u pitanju
jel trza-ne trza
trokira li- ne
gasi li se- ne gasi
vidim da ti je motor TDI, ovo je vecinom "privilegija" benzinaca, stari mi je proveo par mjeseci od majstora do majstora pokusavajuci da rijesi to trzanje i trokiranje na svom opelu benzincu...
jel trza-ne trza
trokira li- ne
gasi li se- ne gasi
vidim da ti je motor TDI, ovo je vecinom "privilegija" benzinaca, stari mi je proveo par mjeseci od majstora do majstora pokusavajuci da rijesi to trzanje i trokiranje na svom opelu benzincu...
- shlauf
#5 Re: Problem sa mjehuricima u gorivu
Na samom filteru provjeri crijeva da negdje ne usisavaju zrak. Zna se desiti da osigurači koji pričvršćavaju crijeva za filter vremenom oslabe, tj. treba ih zamjeniti. I još jedna bitna stvar koja može da bude a to je da ako se sipa gorivo za cvaju ili manje da se sa gorivom povlaci i zrak iz rezervoara.
Aleeee aleeeeeeeee
Ljubiše mi mog !!!!

Aleeee aleeeeeeeee
Ljubiše mi mog !!!!
-
dakon
#6 Re: Problem sa mjehuricima u gorivu
Tacno sipam za cvaju makimum dugo ga nisam punog rezervoara vozio.
Sirotinjo i Bogu si teska ha ha ha mora te nesto handriti jebiga
Sirotinjo i Bogu si teska ha ha ha mora te nesto handriti jebiga