Problem sa mašinom za hljeb
Moderator: anex
- desperate housewife
#1 Problem sa mašinom za hljeb
Pozdrav svima!
Imam mašinu za hljeb već par godina (nije neki ekstra kvalitet), al nisam je stalno ni koristila. Nedavno sam primijetila da zabušava sa miješanjem tijesta (vrti, okreće ali brašno po površini ostane isto, nigdje ne mrda), pa moram uzet kašikom i promiješat da bi voda došla u dodir sa brašnom....NIšta mi nije jasno. Da li se ovo još nekome desilo, i kakvo je riješenje (ako ga ima). Iako nije bila skupa, nekako mi je pravo draga ta mašinica, radije bih je popravila nego da kupujem drugu..
Imam mašinu za hljeb već par godina (nije neki ekstra kvalitet), al nisam je stalno ni koristila. Nedavno sam primijetila da zabušava sa miješanjem tijesta (vrti, okreće ali brašno po površini ostane isto, nigdje ne mrda), pa moram uzet kašikom i promiješat da bi voda došla u dodir sa brašnom....NIšta mi nije jasno. Da li se ovo još nekome desilo, i kakvo je riješenje (ako ga ima). Iako nije bila skupa, nekako mi je pravo draga ta mašinica, radije bih je popravila nego da kupujem drugu..
- vjesticanametli
#2 Re: Problem sa mašinom za hljeb
Kupi remen i one vragove ispod nozeva ....servis na skenderiji.... ja upravo zamojenila na svom muLjinex pekacu....stavicu ti broj tel dok nadem vizitku njihovu
- desperate housewife
#3 Re: Problem sa mašinom za hljeb
Kakav sad remen? Jel i tebi nepravilno mijesio hljeb?
- vjesticanametli
#4 Re: Problem sa mašinom za hljeb
Ama je pitaj
nazovi njih i reci marku pekaca i pitaj da ti naruce dio......remen je ispod te tepsije i ne vidis ga.... a tebi je cini mi se otislo sto i meni.....ti vragovi sto vrte pa sad i ja kasikom mutila....kupila sam i nozeve usput
- desperate housewife
#5 Re: Problem sa mašinom za hljeb
Ma danas ga praznog upalim, a on okrece. okrece se onaj mali nozic, al kad stavim vodu i brasno, cujem da okrece, ali ne mijesi kako treba... Pa dobro, moze, daj broj pa cu ja njih zvati.. Mada je marka neka lijeva, ne znam mogul oni narucit za ovu moju marku al eto mogu ih pitat.
- vjesticanametli
- vjesticanametli
#7 Re: Problem sa mašinom za hljeb
Hej sad vidim na poledini vizitke oni su ovlasteni servis za neke marke pa de reci marku pekaca da ti kazem imal je hahhahahaha
- desperate housewife
#8 Re: Problem sa mašinom za hljeb
Marka je 'Optima'
garant nisi nikad čula za nju 
- vjesticanametli
#9 Re: Problem sa mašinom za hljeb
Nisam hahhaha nije ni cojk mi u mene....nema na kartici te marke ali zovi ti njih svakako ako si u sa nosi Him pekac na uvid hahahhaha
- desperate housewife
#10 Re: Problem sa mašinom za hljeb
Zahvaljujem na informacijama, odnijecu pa nek vide sta je u pitanju (ako znaju)