Problem sa komsijom i psom

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Alhemicarkaa

#26 Re: Problem sa komsijom i psom

Post by Alhemicarkaa »

nokia6170 wrote:
Alhemicarkaa wrote:
nokia6170 wrote:Usput postoji u pravu nesto sto se zove "javni interes". zbog javnog interesa se ljudima oduzima imovina (eksproprijacija) i slicne stvari. tramvaj je javni interes i buka od tramvaja spada u kategoriju javnog interesa. Aerodrom i buka od aviona su u javnom interesu, voz i izgradnja pruge i cesta su u javnom interesu i sva buka koja prati to. Dok lajanje komsijinog psa definitivno nije javni interes, niti je drzava duzna da stiti lajanje psa u mjeri u kojoj to lajanje ugrozava pravo na porodican mir i zivot bilo kog drugog.

Nemam nista protiv zivotinja, cak stavise obozavam cuke, ali ako moram birati izmedju zastite ljudi i zastite zivotinja, izabracu da zastitim ljude. ne vidim nista nenormalno u tome.
Nego, ne rece nam cije su bebe interes? Javni ili privatni? :D
poredis bebu sa cukom???..ti ocito imas malo poremecen sistem vrijednovanja :wink:
Ne poredim ja nista, ali si se na sve osvrnuo izuzev na bebe koje placu.
Pored toga, postoji odredjena nota kojom je postavljeno pitanje, a to je sarkazam. Iz iskustva znam da ljudima kojima smeta lavez psa, smeta i buka koju proizvode djeca dok se igraju u parku ispred zgrade, njima opcenito sve smeta, i pas je samo izgovor da izraze svoj tersluk i nezadovoljstvo zivotom. :wink:
atko

#27 Re: Problem sa komsijom i psom

Post by atko »

@Zejnil, komsija ti je jednostavno necovjek ... lako ces ti cuku nauciti da se ponasa kulturno ... ali za komsiji nema pomoci ... klasicni balkanac ... njegov stav je da dzukeli nije mjesto u kuci i time daje sebi za pravo da maltretira i tebe ... i sutra cim tvoj cuko zalaje na nekoga njegovog on ce ti praviti probleme, zvace policiju lagati da je cuko opasan i da nasrce ... itd ... :x

Nabavi jos dva rota ... istetoviraj se unesi palicu u kucu upadljivo jedan dan da komsija vidi ... krkanluk se krkanlukom izbija :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#28 Re: Problem sa komsijom i psom

Post by mIRCerka »

Alhemicarkaa wrote:Ne poredim ja nista, ali si se na sve osvrnuo izuzev na bebe koje placu.
Pored toga, postoji odredjena nota kojom je postavljeno pitanje, a to je sarkazam. Iz iskustva znam da ljudima kojima smeta lavez psa, smeta i buka koju proizvode djeca dok se igraju u parku ispred zgrade, njima opcenito sve smeta, i pas je samo izgovor da izraze svoj tersluk i nezadovoljstvo zivotom. :wink:
Upravo tako. Ako je neko ters njemu je svejedno je li ga u 5 popodne probudio AV AV ili KME KME...
terapija

#29 Re: Problem sa komsijom i psom

Post by terapija »

Moras pokusati s komsijom naci zajednicki jezik, ako namjeravate i dalje zivjeti jedan do drugoga.
Znaci ti se potrudi i nauci psa da laje manje. To je definitivno moguce i nije nikakvo mucenje niti zlostavljanje zivotinje.
Istovremeno komsiji objasni da je pas jos mali i da ce vremenom da se nauci ponasati, a da mora lajati ponekad.

Sta bi recimo da on otvori diskoteku u svojoj kuci i "stema" 24h dnevno (a po tvom rezonovanju ima sva prava a ti ne bi imao nikakva)
terapija

#30 Re: Problem sa komsijom i psom

Post by terapija »

atko wrote:@Zejnil, komsija ti je jednostavno necovjek ... lako ces ti cuku nauciti da se ponasa kulturno ... ali za komsiji nema pomoci ... klasicni balkanac ... njegov stav je da dzukeli nije mjesto u kuci i time daje sebi za pravo da maltretira i tebe ... i sutra cim tvoj cuko zalaje na nekoga njegovog on ce ti praviti probleme, zvace policiju lagati da je cuko opasan i da nasrce ... itd ... :x

Nabavi jos dva rota ... istetoviraj se unesi palicu u kucu upadljivo jedan dan da komsija vidi ... krkanluk se krkanlukom izbija :D

kolega... ccc
to sam ja

#31 Re: Problem sa komsijom i psom

Post by to sam ja »

Ma pas ce lajati na njega sve dok ga bude mrsko..toga je i on svjestan, zato to i radi i zna da moze prijetiti
lord-executioner

#32 Re: Problem sa komsijom i psom

Post by lord-executioner »

Dobro, sad, ne treba pretjerivati i napadati nokia-u, on samo ukazuje na to sta je zakonski moguce, a zakon kaze da se svako smije koristiti svojim pravom do tacke u kojoj koristenje tog prava smeta drugima u vrsenju njihovog prava. Buka je prekrsaj odredbi o javnom redu i miru, zbog kojeg komsija moze pozvati policiju, a policija moze prvi put opomenuti i poslije naplatiti kaznu. Takve odredbe pogoduju tersluku, i neko to moze iskoristiti da provede svoj cejf ili svoje antipatije iskali, ali njihova opravdanost ovdje nije ni bitna - pitanje je sta uraditi da se izbjegnu sukobi i eventualno trovanje psa. Moja preporuka je da napravis par dobrih derneka, izneses kvalitetne meze, obradujes komsiju/komsije necim lijepim, i odobrovoljis ih dovoljno da oni na neki eventualni buduci lavez, na kojeg mozes uticati i dresurom, samo kazu "ma hajd', jebiga, sta ces, pašče, mora nekad...". Sve ove price o rotvajlerima, pajserima, puskomitraljezima, degeneku po komsiji, psovanju, tjeranju u neku stvar i ostalim rogobatnim balkanskim ispadima su lijepe zelje, ali nisu realna mogucnost ako ne zelis da s policijom i zakonom imas drugih problema, i povecas rizik da ti se psu nesto desi. Mislim da je u ovom slucaju bolje sprijeciti, pa makar i neiskreno ljubaznim pristupom, nego riskirati psa.

Usput, je li pas vezan? Neki psi vise laju kad su vezani. Mozda bi se tvoj manje oglasavao da ga pustis da slobodno seta dvoristem, ili da mu napravis veci boks. Znam da su to sad relativne mogucnosti i rjesenja, ali opet, ako je u pitanju sigurnost psa...
Zejnil

#33 Re: Problem sa komsijom i psom

Post by Zejnil »

Hvala vam svima na odgovorima i zato sto ste se ukljucili u moju problematiku. Pas nije vezan jer je relativno jos mali (5 mjeseci star njemacki ovcar) prakticno je beba. Problem sa tim komsijom i njegovim ukucanima i jeste u tome sto se bar ako nista iz kulture valjda treba pozdraviti sa nekim ko ti je prvi komsija a ne zato sto te neko tjera. Kako sam se doselio niti on ni bilo ko drugi od njegovih ukucana se ne pozdravlja i fakat ne znam zasto. By the way neko je spomenuo diskoteku u odgovoru i tome sl. Sa druge strane imam komsiju koji ima studio na tavanu i fakat se muzika cuje ali ko sam ja da mu uzimam hljeb iz usta i da se nesto bunim. Mada nije meni za komsiju ni to hoce li se on pozdraviti samnom, nego mi je zbog mog malog psa. Nadam se da cemo nekako ovo prebroditi jer sam planirao da mu napravim kucicu u avliji za vikend i bas ce tada biti glavne reakcije.
nokia6170

#34 Re: Problem sa komsijom i psom

Post by nokia6170 »

Zejnil wrote:Hvala vam svima na odgovorima i zato sto ste se ukljucili u moju problematiku. Pas nije vezan jer je relativno jos mali (5 mjeseci star njemacki ovcar) prakticno je beba. Problem sa tim komsijom i njegovim ukucanima i jeste u tome sto se bar ako nista iz kulture valjda treba pozdraviti sa nekim ko ti je prvi komsija a ne zato sto te neko tjera. Kako sam se doselio niti on ni bilo ko drugi od njegovih ukucana se ne pozdravlja i fakat ne znam zasto. By the way neko je spomenuo diskoteku u odgovoru i tome sl. Sa druge strane imam komsiju koji ima studio na tavanu i fakat se muzika cuje ali ko sam ja da mu uzimam hljeb iz usta i da se nesto bunim. Mada nije meni za komsiju ni to hoce li se on pozdraviti samnom, nego mi je zbog mog malog psa. Nadam se da cemo nekako ovo prebroditi jer sam planirao da mu napravim kucicu u avliji za vikend i bas ce tada biti glavne reakcije.
stavi sliku cuke ovdje da ga vidimo :-D
VeljaPas

#35 Re: Problem sa komsijom i psom

Post by VeljaPas »

Zejnil wrote:Hvala vam svima na odgovorima i zato sto ste se ukljucili u moju problematiku. Pas nije vezan jer je relativno jos mali (5 mjeseci star njemacki ovcar) prakticno je beba. Problem sa tim komsijom i njegovim ukucanima i jeste u tome sto se bar ako nista iz kulture valjda treba pozdraviti sa nekim ko ti je prvi komsija a ne zato sto te neko tjera. Kako sam se doselio niti on ni bilo ko drugi od njegovih ukucana se ne pozdravlja i fakat ne znam zasto. By the way neko je spomenuo diskoteku u odgovoru i tome sl. Sa druge strane imam komsiju koji ima studio na tavanu i fakat se muzika cuje ali ko sam ja da mu uzimam hljeb iz usta i da se nesto bunim. Mada nije meni za komsiju ni to hoce li se on pozdraviti samnom, nego mi je zbog mog malog psa. Nadam se da cemo nekako ovo prebroditi jer sam planirao da mu napravim kucicu u avliji za vikend i bas ce tada biti glavne reakcije.
Mislim da imas problem koji nema veze sa psom. Ovo pisem iz iskustva stecenog godinama. U skoro 90% sukoba medju susjedima ili clanovima porodice cak, ako je jedna strana imala kucnog ljubimca, on je navodjen kao razlog sukoba. No, kada se zagrebe malo dublje, na povrsinu ispliva pravi razlog, sa kojim zivotinja nema ama bas nikakve veze. U vise navrata je SOS asistirao policiji, inspekcijama, socijalnim radnicima i.t d. i kako se na kraju ispostavljalo, zivotinja nikada nije bila krivac sukoba, ali nevina zrtva, nazalost, jeste.
Zejnil

#36 Re: Problem sa komsijom i psom

Post by Zejnil »

Image
Last edited by Zejnil on 10/02/2009 23:56, edited 3 times in total.
Zejnil

#37 Re: Problem sa komsijom i psom

Post by Zejnil »

Image
Zejnil

#38 Re: Problem sa komsijom i psom

Post by Zejnil »

Cucak se zove Pumba
tetakk

#39 Re: Problem sa komsijom i psom

Post by tetakk »

Fin cuko :)
Komsija mi ima isto njemackog ovcara(Rex) koji redovo laje na moju zenu jer osjeca da se ona plasi, ali nikad nismo ni pomislili reci komsiji da nam cuko smeta.

p.s. parket ti je katastrofalan :-) :run:
Zejnil

#40 Re: Problem sa komsijom i psom

Post by Zejnil »

Screw the parket, ionako se kuca sredjuje iznova, to svakako ide zadnje. Psa sam namjerno i uzeo dok se radi kuca jer sam ga uzeo pred zimu i kada je imao 32 dana pa naravno nije mogao odmah napolje.
Alhemicarkaa

#41 Re: Problem sa komsijom i psom

Post by Alhemicarkaa »

Presladak ti je mali, obozavam njemacke ovcare :D
Cober

#42 Re: Problem sa komsijom i psom

Post by Cober »

mIRCerka wrote:Iskren savjet:
Ako ti jos jednom bude prijetio, zovi policiju nek naprave zapisnik. Do tada cemo ti naci ovu skolu za dresuru vucjaka, ti fino prijavis da ti komsija prijeti a ti taman posao dresirat psa, pa ne daj Boze da ti neko otruje psa, komsija je prvi na tapeti, a novi zakon o zastiti zivotinja je tu.
Potrudi se da policija dodje na uvidjaj kad komsija bude ttu, neka zna da postoji prijava. Vidjeces kad ti bude cuku cesljao i cistio za njim...
to sam ja wrote:Kamericu ti fino montiraj :wink:
Vrlo konkretno. Obavezno postupi tako za početak. Nije problem u Pumbi nego u komšiji.
Nažalost, takvi najčešće shvataju jedino kada dobiju drito po nosu.

Pozdrav, Cober.
Zah

#43 Re: Problem sa komsijom i psom

Post by Zah »

Mr. Zejnile, neces rijesiti problem postavljanjem kuci za psa u dvoristu. To je najzgodniji nacin da ostanes bez psa. Pogledaj naslov "Pasmine-rase pasa, linkovi uzgajivaca i kometari". Tamo sam prebacio jedan tekst na tu temu.Istina, on ti nece pomoci da rzrijesis problem ali sam naveo i primjere iz iskustva, kako su zavrsili psi koje komsije ne podnose. Ako psu postavis kucicu u dvoristu sigurno ces ostati bez psa.

Moj savjet je da odes u knjizaeru, kupis knjigu o dresuri pasa, jer ce ti ona i onako trebati. Tamo vjerovatno ima nesto i o lajanju pasa i kako taj problem razrijesiti. Ako nema, potrazi adresu nekog od poznatih dresera pasa, adresa imas na internetu i pitaj za savjet.
Last edited by Zah on 14/02/2009 17:59, edited 1 time in total.
dugacki

#44 Re: Problem sa komsijom i psom

Post by dugacki »

Jel' ovo slika cuke ili komsije?
alijadzigibau

#45 Re: Problem sa komsijom i psom

Post by alijadzigibau »

Zejnile nadam se da si jaci i ludzi od mrzitelja psa :)
Post Reply