problem sa K750i

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
saviola

#1 problem sa K750i

Post by saviola »

kad uslikam sliku tel. ona je velicine 1632x1224, teska 396KB (jpeg). međutim, prilikom prebacivanja bluetoothom na comp, ta ista slika se smanji na 816x612 i bude teska 68,4KB (ACD See JPG Image).
klipove, mp3,...bez problema prebacuje u standardnoj velicini, pa ne kontam zasto mi sliku smanjuje. kamera je inace 2.0Mpx
Fiore

#2 we

Post by Fiore »

..
shin

Post by shin »

Fiore u proceduri si za godisnji.

Saviola, probaj preko data kabla prebaciti slike vidi kako ce biti.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Fiore banned.
van Basten

Post by van Basten »

E nek sam i ovo vidio da se i na ovom podforumu može zaraditi ban :lol:
Inače, probaj sa kablom što su ti već rekli pa vidi kako će ispasti. Ja imam k700 (1,4MP kamera), slike sam prebacio USBom, čak sam neke i izradio u 10x15 format i sasvim pristojne su ispale
saviola

Post by saviola »

danas sam prebacivao sliku drugu putem bluetootha i isti problem, dobio je sliku ali dimenzija 814x612, iako je kod mene bila znatno veca. da li je moguce da tel. sam kompresuje sliku prilikom slanja, posto mi se na 1.pogled ne cini da je izgubila na kvalitetu, tj. na rezoluciji. vjerovatno mi se samo cini, posto ne bi trebalo da bude isto izgleda slika od 70 i 400KB. ili mozda grijesim?
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Post by xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx »

Jesil li probao kopirati sliku preko ikone u taskbaru pa "file transfer", dali ti je namjestena picture qualiti na fine i velicina na najvecu u postavkama od kamere?
saviola

Post by saviola »

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx wrote:Jesil li probao kopirati sliku preko ikone u taskbaru pa "file transfer", dali ti je namjestena picture qualiti na fine i velicina na najvecu u postavkama od kamere?

ne znam za tu foru kopiranja preko ikone. slika u tel. je super (podesena na fine i na max. rezoluciju), ali gubi kvalitet prilikom slanja. sumnjam da nesto nije u redu sa bluetooth adapterom na mom compu ili neke postavke treba da izmjenim.
i samo me jos interesuje da li se brze prebacuju fajlovi preko bluetootha ili data cablea?
Gray

Post by Gray »

Mislim da je brže preko kabla, meni funkcionise savrseno.
howyesno

#10 Re: problem sa K750i

Post by howyesno »

saviola wrote:kad uslikam sliku tel. ona je velicine 1632x1224, teska 396KB (jpeg). međutim, prilikom prebacivanja bluetoothom na comp, ta ista slika se smanji na 816x612 i bude teska 68,4KB (ACD See JPG Image).
klipove, mp3,...bez problema prebacuje u standardnoj velicini, pa ne kontam zasto mi sliku smanjuje. kamera je inace 2.0Mpx
Koristim isti mob i kod mene prebacivanje slika preko kabla savrseno funkcionise, ostaju iste kvalitete i iste velicine.
Pokusaj da updateujes software ali samo koristeci onaj njihov update manager, mozes ga naci na sonyericsson.com
Pristupi update-u samo pod uslovom da imas stabilnu broadband konekciju.

Sada jedno pitanjce: Napravio sam desetine fantasticnih slika sa ovim telefonom i planiram ih izraditi, da li je neko vec izradjivao slike i kakve su ispale???
saviola

#11 Re: problem sa K750i

Post by saviola »

howyesno wrote:
saviola wrote:kad uslikam sliku tel. ona je velicine 1632x1224, teska 396KB (jpeg). međutim, prilikom prebacivanja bluetoothom na comp, ta ista slika se smanji na 816x612 i bude teska 68,4KB (ACD See JPG Image).
Koristim isti mob i kod mene prebacivanje slika preko kabla savrseno funkcionise, ostaju iste kvalitete i iste velicine.
Pokusaj da updateujes software ali samo koristeci onaj njihov update manager, mozes ga naci na sonyericsson.com
Pristupi update-u samo pod uslovom da imas stabilnu broadband konekciju.

Sada jedno pitanjce: Napravio sam desetine fantasticnih slika sa ovim telefonom i planiram ih izraditi, da li je neko vec izradjivao slike i kakve su ispale???

moj drug je izrađivao, kaze da su dobre ispale.
mislim da nemam potrebe raditi taj update, jer nije do tel. nego do mog adaptera na compu. juce sam poslao nekoliko slika na druge tel. i sve su stigle nesmanjene velicine.
mIRZA92

Post by mIRZA92 »

van Basten wrote:E nek sam i ovo vidio da se i na ovom podforumu može zaraditi ban :lol:
Inače, probaj sa kablom što su ti već rekli pa vidi kako će ispasti. Ja imam k700 (1,4MP kamera), slike sam prebacio USBom, čak sam neke i izradio u 10x15 format i sasvim pristojne su ispale
SE k700 nema 1,4MP kameru nego VGA (640x480)...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

saviola, mani se plavog Zube i drzi se usb kabla...
kad saljes Zubom sa moba na mob, sve je ok, medjutim kad saljes na Zubu u racunaru, onda se zna desit kao za mms, sam ti kompresuje i to bez pitanja...
imala sam k750i i slike su mr0k!
saviola

Post by saviola »

mIRCerka wrote:saviola, mani se plavog Zube i drzi se usb kabla...
kad saljes Zubom sa moba na mob, sve je ok, medjutim kad saljes na Zubu u racunaru, onda se zna desit kao za mms, sam ti kompresuje i to bez pitanja...
imala sam k750i i slike su mr0k!

upravo tako, međutim neki dan sam uzeo usb kabal i nemam vise nikakvih problema :D
slike su fakat mrak.
shiljak

Post by shiljak »

evo da piram nesto. Kada prebacim slike sa mobitela na comp datum mi bude onak kad sam ih prebacio na comp a ne kad sam nesto uslikao!! Prebacivam preko bluetootha!!!
Post Reply