Problem sa grlom

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Aethaercyn

#1 Problem sa grlom

Post by Aethaercyn »

Evo vec duzi vremeski period imam problem sa grlom. Svako malo krajnici mi se upale.
Zadnji mjesec dana upaljen mi je samo lijevi krajnik. Nemam temperature, nisam nahladjen. Samo teško dišem na nos (zapušen). Nisam smrsao, cak se udebljao nekih 6-7 kg :D Nemam problema prilikom gutanja - da me peče, osjecaj knedle u grlu i sl.
U zadnja tri mjeseca sam se nagutao tableta i to da valja (Panklav, Panklav 2x, AZAX idr...). Izbacio alkohol i gazirano! Na kraju sam (trenutno sada) zavrsio na injekcijama te vidim da mi i one ne pomazu.

Radio bris grla i nosa → U KULTURI BRISA GRLA I NOSA NISU IZOLOVANE PATOGENE BAKTERIJE.

Odradio KKS :
Image

Image

Image

Narucen sam na ASTO (ASO) i Reumatoidni faktor (RF). Pocinju me i zglobovi zezati. Jedni mi govore odradi alergo test, drugi ovo treci ono...
Neko da je imao slican problem? Savjet?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2 Re: Problem sa grlom

Post by plain vanilla »

U zivotu nisam imala ovakvu sedimentaciju :mrgreen:
Nije ti nista :oops:
Da nisu alergije?
BJB

#3 Re: Problem sa grlom

Post by BJB »

Za krajnike je lijek 1kg domaceg meda, 200gr bijelog luka, luk usitniti, samljet, i pomijesati sa domacim medom..Svako jutro po jednu kasiku (onu vecu za caj/kafu) dok sve ne smazes..Neces vise nikad imati problema sa krajnicima..Mojoj mami rekao njemacki doktor prije 40+godina..
Aethaercyn

#4 Re: Problem sa grlom

Post by Aethaercyn »

plain vanilla wrote:U zivotu nisam imala ovakvu sedimentaciju :mrgreen:
Da nisu alergije?
Ma ni ja sad ne znam da li je alergija il sta vec... Ne moze cojk biti pametan.
A sto se tice sedimentacije, prosli put kada sam radio KKS bila je 1/2 :D
plain vanilla

#5 Re: Problem sa grlom

Post by plain vanilla »

Aethaercyn wrote:
Da nisu alergije?
Pošto ti je zapusen nos, mozda su uzrocnik sinusi. Ali eto.pio si lijekove, primao injekcije...
Prije par godina imala sam veliki belaj s grlom, osim lijekova ljekari su mi naredili ispiranje grla zalfijom, ali ne par puta dnevno nego kad god mogu. Također i slanu vodu. Vodu posoljenu obicnom solju.
Jedan ljekar mi je nakon rezuckanja po grlu rekao da isperem koka.kolom :mrgreen:
Ja bih ti preporučila zalfiju i slanu vodu. Ne kosta puno, nije neki zahmet a ne mogu ti naskoditi.
Aethaercyn

#6 Re: Problem sa grlom

Post by Aethaercyn »

BJB wrote:Za krajnike je lijek 1kg domaceg meda, 200gr bijelog luka, luk usitniti, samljet, i pomijesati sa domacim medom..Svako jutro po jednu kasiku (onu vecu za caj/kafu) dok sve ne smazes..Neces vise nikad imati problema sa krajnicima..Mojoj mami rekao njemacki doktor prije 40+godina..
Uzimam med svako jutro (jedan mjesec) pa napravim pauzu 15-ak dana.
Posle pauze uzimam domaci pekmez (jedan mjesec) pa napravim pauzu 15-ak dana.
U zadnje dane konzumiram i domace sirce od divljih jabuka.
Aethaercyn

#7 Re: Problem sa grlom

Post by Aethaercyn »

plain vanilla wrote:
Aethaercyn wrote:
Da nisu alergije?
Pošto ti je zapusen nos, mozda su uzrocnik sinusi. Ali eto.pio si lijekove, primao injekcije...
Prije par godina imala sam veliki belaj s grlom, osim lijekova ljekari su mi naredili ispiranje grla zalfijom, ali ne par puta dnevno nego kad god mogu. Također i slanu vodu. Vodu posoljenu obicnom solju.
Jedan ljekar mi je nakon rezuckanja po grlu rekao da isperem koka.kolom :mrgreen:
Ja bih ti preporučila zalfiju i slanu vodu. Ne kosta puno, nije neki zahmet a ne mogu ti naskoditi.
Jednom davno sam imao problem sa sinusima. Imao sam, kako se sjecam nekih +++ mali milion :-D :D Kako se sjecam, bili su mi poviseni neki euzofini leukociti, tako nesto....
Samo ne znam da li mogu ovakav problem da naprave sinusi da jedan krajnik bude kao kliker :-)
BJB

#8 Re: Problem sa grlom

Post by BJB »

Aethaercyn wrote:
BJB wrote:Za krajnike je lijek 1kg domaceg meda, 200gr bijelog luka, luk usitniti, samljet, i pomijesati sa domacim medom..Svako jutro po jednu kasiku (onu vecu za caj/kafu) dok sve ne smazes..Neces vise nikad imati problema sa krajnicima..Mojoj mami rekao njemacki doktor prije 40+godina..
Ne zezam se..uputio je njen doktor na operaciju, sef njen je odvede u privatnu kliniku svom doktoru i ovaj joj kaze taj recept sa medom i bijelim lukom...Ima punih 69godina i nikad nakon toga nije imala problema sa krajnicima. I ko god je probao to, rijesio se problema..A danas imas zvake, vodice za isprianje usta, ako te zadah od bijelog luka brine..
Moj je problem sto mi je muka i boli me zeludac od meda..Ne podnosim ga,a moracu i ja pocet uzimati ako nista zbog imuniteta.
Aethaercyn

#9 Re: Problem sa grlom

Post by Aethaercyn »

Ko rece da se ja zezam?
Kod mene je ovo jutarnja rutina nekih 5-6 godina.
A probat cu i to.
Brus Lee

#10 Re: Problem sa grlom

Post by Brus Lee »

Aethaercyn wrote:
Ti ces zdrav umrijeti :D
Dr.medicine

#11 Re: Problem sa grlom

Post by Dr.medicine »

Pocinju zglobovi??
Uradi serologiju na Klamidiju.
Jer Doxiciklin je ono sto ce ti ocito trebati
Obicni bris ne prepoznaje klamidiju
Sanjarko

#12 Re: Problem sa grlom

Post by Sanjarko »

Mozda imas osjetljive krajnike kao ja. Probaj piti vodu stajacu. Tj., topliju vodu a ne iz cesme vodu. Naspes u flasu ili bokal vodu i na sobnoj temperaturi da stoji.
Aethaercyn

#13 Re: Problem sa grlom

Post by Aethaercyn »

Dr.medicine wrote:Pocinju zglobovi??
Uradi serologiju na Klamidiju.
Jer Doxiciklin je ono sto ce ti ocito trebati
Obicni bris ne prepoznaje klamidiju
I to cu da uradim. Hvala na savjetu.
Neman vise sta da izgubim.
Ali ocito je da cu morati privatno otici. Ovo narucivanje za nalaze u domovima zdravlja ide u beskrajnost.
Aethaercyn

#14 Re: Problem sa grlom

Post by Aethaercyn »

Vizionar 1985 wrote:Mozda imas osjetljive krajnike kao ja. Probaj piti vodu stajacu. Tj., topliju vodu a ne iz cesme vodu. Naspes u flasu ili bokal vodu i na sobnoj temperaturi da stoji.
Drug moj, ne sjecam se kad sam popio nesto hladnije. Znaci sve je na "sobnoj" temperaturi. Znam na poslu ako je hladnija voda, ugrijem na kuhalu.
Sanjarko

#15 Re: Problem sa grlom

Post by Sanjarko »

Ja pijem hladnije samo vodu nepijem hladnu jer nju kad pijemo vecinom iz cuga popijemo pa mi se krajnici nekad znaju upaliti tako kad se hladne vode napijem. Ostalo se pijucka, cefi.

Provjeri ipak nalaze. Valjda sve bude uredu.
ćiribiribela

#16 Re: Problem sa grlom

Post by ćiribiribela »

Da su krajnici upaljeni vidjelo bi se na leukocitima i sed., tako da je moguce da su alergije. Svaki put kad se moja fucking alergija aktivira isto imam osjecaj da su mi upaljeni krajnici. Nisam doktorica, ovo sve iz licnog iskustva. :mrgreen:
Aethaercyn

#17 Re: Problem sa grlom

Post by Aethaercyn »

ćiribiribela wrote:Da su krajnici upaljeni vidjelo bi se na leukocitima i sed., tako da je moguce da su alergije. Svaki put kad se moja fucking alergija aktivira isto imam osjecaj da su mi upaljeni krajnici. Nisam doktorica, ovo sve iz licnog iskustva. :mrgreen:
Morat cu da odradim i alergene. Takodjer kolege na poslu mi govore da odradim alergo test.
Al kod mene nije osjecaj da su upaljeni :D Oni zaista i jesu :D
Aethaercyn

#18 Re: Problem sa grlom

Post by Aethaercyn »

Brus Lee wrote:
Aethaercyn wrote:
Ti ces zdrav umrijeti :D
Hahaha :D
Aethaercyn

#19 Re: Problem sa grlom

Post by Aethaercyn »

Danas dobio nalaze, ne znam sta vise da radim :-) :roll: :sad:
Image

Osjecam da mi sada kao otok "ide prema uhu" :? te kao da mi lijevo uho "trpi neki teret", bolje receno osjecaj kao kada je zub upaljen. I sada mi je lijevi krajnik kao "kliker". :( :( :(
Jara

#20 Re: Problem sa grlom

Post by Jara »

Ako momentalno imaš navedene probleme, odmah uzmi SAMO crveni luk, nareži sirov, jedi ga polako, žvači!
Javi rezultate. ;-) Sretno! :)
Aethaercyn

#21 Re: Problem sa grlom

Post by Aethaercyn »

Jara wrote:Ako momentalno imaš navedene probleme, odmah uzmi SAMO crveni luk, nareži sirov, jedi ga polako, žvači!
Javi rezultate. ;-) Sretno! :)
Trenutno, nema efekta.
Stavljam sada obloge na vrat, pa da pokusam i sa tim.
Ispirem ponovo usta sa kaduljom.
Ne znam vise sta da radim. Trenutno sam na terenu, ne mogu kuci a niti mogu bolovanje da uzmem.
Sanjarko

#22 Re: Problem sa grlom

Post by Sanjarko »

Jesi li probao razmutiti paracetamol u caj pa to tako piti da ublazi bol, osjecaj oteknuca itd. Probaj mozda bude lakse. Jos ako mozes za razmutit nabaviti one u prahu jos bolje. Znam da nije rjesenje tableta ali nekada se mora.
Aethaercyn

#23 Re: Problem sa grlom

Post by Aethaercyn »

Vizionar 1985 wrote:Jesi li probao razmutiti paracetamol u caj pa to tako piti da ublazi bol, osjecaj oteknuca itd. Probaj mozda bude lakse. Jos ako mozes za razmutit nabaviti one u prahu jos bolje. Znam da nije rjesenje tableta ali nekada se mora.
Probao sam mnogo stvari, al nema efekta. Kada mi injekcije nisu pomogle i AZAX tablete,sta vise?!?

Abda u ponedeljak idem kod doktora, pa idem dalje na pretrage. Za sad svi nalazi uredu, a kod mene krajnik kao kliker.
plain vanilla

#24 Re: Problem sa grlom

Post by plain vanilla »

Aethaercyn wrote:
Vizionar 1985 wrote:Jesi li probao razmutiti paracetamol u caj pa to tako piti da ublazi bol, osjecaj oteknuca itd. Probaj mozda bude lakse. Jos ako mozes za razmutit nabaviti one u prahu jos bolje. Znam da nije rjesenje tableta ali nekada se mora.
Probao sam mnogo stvari, al nema efekta. Kada mi injekcije nisu pomogle i AZAX tablete,sta vise?!?

Abda u ponedeljak idem kod doktora, pa idem dalje na pretrage. Za sad svi nalazi uredu, a kod mene krajnik kao kliker.
Da nemas apsces?
alibaba_i_30_godina

#25 Re: Problem sa grlom

Post by alibaba_i_30_godina »

plain vanilla wrote:
Aethaercyn wrote:

Da nemas apsces?
I ja imam isto problema sa krajnicima, nikada ih nisam operisao.

Sve simptome što si opisao imao sam i ja nedavno, čak mi se i uho bilo upalilo, tj. malo kao peckalo i začepilo, pa pređe i na drugo. Meni Ospen od 500mg nije baš imao nekog velikog efekta, ali jeste izgleda Tantum Verde sprej. Prskao sam nekoliko puta u toku dana i prošlo hvala Bogu.

Također, uvijek kada me zaboli grlo kupim nekoliko limenki Coca-Cole i pijem, pored antibiotika i ostalih stvari. Pomaže, ali samo limenka. Ništa od one flaširane.

Ako možeš uzmi i đumbira i žvaći, on onako smiruje i još imaš fin okus u ustima. Barem se meni sviđa. :D
Post Reply