Da ne otvaram novu temu. Imam situaciju na, vjerovatno, grafičkoj kartici, model je ATI HD 6870, sa stock ATI ventilatorom. Situacija je slijedeća: kad pritisnem dugme za paljenje na kućištu, čujem zvuk ventilatora na grafičkoj, vrti ga na 100%, nemam slike, HDD lampica ne radi, i nakon 15-ak sekundi bude BIOS beep: 1 x dugi zatim 3 x kratka. I tako može stajati 5 dana, bez slike i gpu ventilator na 100%. Moram držati dugme za paljenje da ugasim, pričekam malo, ponovim paljenje, nekad ponovi istu situaciju više puta (5-6 puta), pa onda se upali normalo, uz utišan zvuk ventilatora na grafičkoj. Ponekad nemam taj problem, upali normalno. Poslije podizanja sistema, temperatura grafičke je oko 55°C na idle, naštimao sam na Afterburneru svoju skalu kada podiže temperaturu da podiže i broj obrtaja, tako da na idle je oko 25%, dok igram neku igru ide čak na 95°C na nekih 50% fan speed. Razlog što sam ostavio na 50% jer ventilator ne mogu slušati na 100%, glasan je kao usisivač. Iz tog razloga i ne igram igre. Taj problem sa paljenjem sam dobio odmah kada sam dobio grafičku polovnu, i nisam se nešto zamarao sa tim, a povišene temperature sam primjetio kada sam čistio grafičku i promijenio pastu na cooleru nekad zimus. Stavio sam neku bijelu od Cooler Master-a, a bila je siva prethodno. Šta mislite, da li se šta može uraditi na toj grafičkoj, ima li neki hećim za nju? Možete li preporučiti neki servis? Pastu sam nanio u obliku kuglice pa postavio cooler pažljivo, možda sam tu nešto zeznuo, ili joj je skoro pa odzvonilo? Problem sa paljenjem sam imao eto skoro godinu dana, napajanje je 2x6 pin, napojna je ThermalTake 550W, CPU Intel Q6600, matična ASUS P5EN-SLI, RAM je 2x2 pločice 2GB HyperX, 2x1GB neke isto gamerske, zaboravio sam koja je marka, na dual channel. Može li biti da matična nije kompatibilna jer je SLI, ili taj dual chanel se ne slaže? Slotovi su u bojama tako da nisam tu fulio. Bilo kakva informacija bi bila super, jbg nisam pri parama da kupim drugu. Što se tiče BIOS-a, ubacio sam update na 1406, da li da probam sa starijom verzijom BIOS-a? Tražio sam neko rješenje na netu, ništa konkretno nisam pronašao. Oprostite na dugom postu, htio sam da dam što više informacija, ako treba još nešto, recite. Hvala!