Problem sa Google Chrome ili...?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ELMauro

#1 Problem sa Google Chrome ili...?

Post by ELMauro »

Prije nekih mjesec dana počeo mi se dešavati čudan problem na google chrome na sve i jednoj mogućoj stranici...Naime, ako otvorim npr. Klix i krenem scrollati prema dole ili gore odjednom mi nestane sve sa stranice, tačnije počne mi treperiti cijela stranica i samo pobijeli ekran i tako na svakoj stranici koju posjećujem na google chrome. Nisam znao kako da potražim rješenje na engleskom pa se evo nadam da ovdje neko zna rješenje. PRoblem me baš iritira. Na drugim browserima nisam provjeravao niti želim jer samo toliko naviknut na chrome da ne namjeravam da ga promijenim
Benq

#2 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by Benq »

Imam identican problem sa Chrome. Rjesenje je koristenje drugog browsera dok ne rijese ovaj problem.
apsidejzi

#3 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by apsidejzi »

I kod mene je isto. Umjesto da skrolam misem, koristim skroler sa strane i vucem prema dole. Tada ne nestaje sadrzaj.
Free Spirit

#4 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by Free Spirit »

Hajd probajte ovo, kopirat chrome://flags/ u browser i tražite "Smooth scrolling" i sa "Default" prebacite na "Disable". Možda pomogne
Benq

#5 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by Benq »

Free Spirit wrote:Hajd probajte ovo, kopirat chrome://flags/ u browser i tražite "Smooth scrolling" i sa "Default" prebacite na "Disable". Možda pomogne
Testirat cemo i to :)
dostavljac

#6 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by dostavljac »

Meni vec pola mjeseca nesto koci jedva otvara temu slike dana jedva otvori, da ne govorim o gif i tim fazonima...ne samo klix vec i druge stranice nesto tesko otvara tj. sporo...nekoliko puta instalirao brisao itd ma jock nista nece...
znal sta neko oko toga?
Patriotska_Liga

#7 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by Patriotska_Liga »

Kod mene se to ne dešava.

Nije zar da ću morati da koristim eĐ.
Benq

#8 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by Benq »

dostavljac wrote:Meni vec pola mjeseca nesto koci jedva otvara temu slike dana jedva otvori, da ne govorim o gif i tim fazonima...ne samo klix vec i druge stranice nesto tesko otvara tj. sporo...nekoliko puta instalirao brisao itd ma jock nista nece...
znal sta neko oko toga?
S obzirom da ja tih problema nemam , vjerovatno imas ili problem sa racunarom odnosno sistemom , ili ti je konekcija slaba.
dostavljac

#9 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by dostavljac »

Benq wrote:
dostavljac wrote:Meni vec pola mjeseca nesto koci jedva otvara temu slike dana jedva otvori, da ne govorim o gif i tim fazonima...ne samo klix vec i druge stranice nesto tesko otvara tj. sporo...nekoliko puta instalirao brisao itd ma jock nista nece...
znal sta neko oko toga?
S obzirom da ja tih problema nemam , vjerovatno imas ili problem sa racunarom odnosno sistemom , ili ti je konekcija slaba.

sistem oboren i nanovo instaliran ima i mjesec dana na pocetku je sve radilo kako treba i odjednom nece, skenirao nema virusa nema nish a konekcija je top 20.05 Mbps upload 23.20 Mbps malo prije odgledao, film mi skine brzo sve to stoji ali kad trebam citati vijesti ili forum nesto koci, probao sam i moziilu ali isti slucaj... :sad:
agent_zero

#10 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by agent_zero »

To je problem sa smooth scrolling i drajverima od grafičke, pretpostavljam da koristiš nvidia karticu.

Skini najnovije drajvere i nema problema.
Benq

#11 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by Benq »

agent_zero wrote:To je problem sa smooth scrolling i drajverima od grafičke, pretpostavljam da koristiš nvidia karticu.

Skini najnovije drajvere i nema problema.
Kako sam iskljucio smooth scrolling nije se vise problem javio. Kod mene je integrisana graficka tako da mislim da nema veze sa driverima jer se ovo vecini desava.
ELMauro

#12 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by ELMauro »

Free Spirit wrote:Hajd probajte ovo, kopirat chrome://flags/ u browser i tražite "Smooth scrolling" i sa "Default" prebacite na "Disable". Možda pomogne
Sad za sad ovo djeluje dobro, vidjećemo šta će vrijeme pokazati :)
dostavljac

#13 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by dostavljac »

Sad mi se pojavljuje, svako malo Kill ili Reload stranicu bio klix, forum, dnevnik ili sta vec... nervira me imal ko kakvu ideju sta bi moglo biti ?
ovo je peti put da ga instaliram i brisem i opet ispocetka... ?
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Benq

#14 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by Benq »

Ja za sada nemam nikakvih problema sa Chrome.
dostavljac

#15 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by dostavljac »

Benq wrote:Ja za sada nemam nikakvih problema sa Chrome.
ja vec evo peti dan se nerviram, a bilo gdje kod drugog radi frcera nema problema isto kao i kod tebe...
Benq

#16 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by Benq »

dostavljac wrote: ja vec evo peti dan se nerviram, a bilo gdje kod drugog radi frcera nema problema isto kao i kod tebe...
Koji ti je windows ?
Kod mene je i na racunaru i na laptopu Win7 x64 , ne znam sta bih ti rekao osim da probas sad da obrises Chrome , da skines "ccleaner" skeniras s njim racunar i obrises sve sto nadje i onda ponovo instaliras Chrome i testiras.
dostavljac

#17 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by dostavljac »

Benq wrote:
dostavljac wrote: ja vec evo peti dan se nerviram, a bilo gdje kod drugog radi frcera nema problema isto kao i kod tebe...
Koji ti je windows ?
Kod mene je i na racunaru i na laptopu Win7 x64 , ne znam sta bih ti rekao osim da probas sad da obrises Chrome , da skines "ccleaner" skeniras s njim racunar i obrises sve sto nadje i onda ponovo instaliras Chrome i testiras.

win 7 ma skoro ja dizao sistem nema ni 20 dana nisam ni ja vise siguran, prazan laptop nema nista :D sluzi samo za surfanje i skidanje filmova to je to. skenirao, nema virusa dok je probam mozilu, nije lose ali spora isto kao da imam dial-up ovaj chrome radi, radi i onda kill ili reload ebg
Benq

#18 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by Benq »

dostavljac wrote: win 7 ma skoro ja dizao sistem nema ni 20 dana nisam ni ja vise siguran, prazan laptop nema nista :D sluzi samo za surfanje i skidanje filmova to je to. skenirao, nema virusa dok je probam mozilu, nije lose ali spora isto kao da imam dial-up ovaj chrome radi, radi i onda kill ili reload ebg
Nista te ne kosta da uradis jos jednom , ccleaner nije anti virus nego brise "smece" koje se nakupi prilikom rada na racunaru , temp foldere i td , jer samo brisanje programa nekad nije dovoljno pa moras obrisat rucno i njegov folder , ostane tu i tamo neki config fajl i sl. Zato sam ti rekao da obrises chrome , skeniras sa ccleaner i obrises sve sto nadje , to traje manje od minute , i ponovo instaliras chrome i nadaj se najboljem..

Provjeri da li je isti windows koji si imao i ranije , mozda da uradis windows update.
dostavljac

#19 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by dostavljac »

oke odo odraditi dok nisam zaspao ;)
hvala jos jednom
Benq

#20 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by Benq »

dostavljac wrote:oke odo odraditi dok nisam zaspao ;)
hvala jos jednom
Nadam se da ces rijesiti problem :)
Nema na cemu :thumbup:
r_faruk

#21 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by r_faruk »

sto se ovo chrome promijenio :)
nekako mi je blijed, a nisam nista dirao!
je li i kod vas isto?
DonieBrasco

#22 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by DonieBrasco »

Ako imate problema uradite update (nadogradnju) Chroma.

Idete na one tri uspravne tacke u gornjem desnom uglu (ispod X) > Help > About Google Chrome i tu cete vidjeti za update (ako vam vec automatski nije urađen).

Ima nova verzia dosta su problema popravili i radi mnogo brze. :wink:
O'zone
Globalni moderator

#23 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by O'zone »

Imam u zadnje vrijeme problem sa Chrome-om na androidu.

Ne da mi opciju da puštam embedded YouTube videe sa web stranica niti sa foruma.

Pobrisao catch, cookies, reinstalirao chrome, odradio update I sve isto.
avaks

#24 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by avaks »

Je li ti youtube aplikacija naštimana kao zadana za video?
Možda to pravi problem, odeš na aplikacije pa vidi defaults na youtube aplikaciji...
valjuga

#25 Re: Problem sa Google Chrome ili...?

Post by valjuga »

Patriotska_Liga wrote:Kod mene se to ne dešava.

Nije zar da ću morati da koristim eĐ.
Kako je heđ izašao samo njega koristim.Jedino sa njim mogu po 200 tabova držat otvorenim eeeeee
Jer ovaj Chrome za mane nikad nije radio kako treba,da ne govorim što mi uzme rama tonu. :lol:
Post Reply