problem sa golfom 2 dizel

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

komshija

#1 problem sa golfom 2 dizel

Post by komshija »

vozdrica svima,prvi put sam tu,tek reg. :) ,imam problem sa autom koje sam nedavno kupio,kao i svako sve sam pregledao(maistori),rekli lampa i fakat dobar golf koliko može biti 92g.auto,dizel.Odmah sam zamijenio ulje,filtere,remenove,i sve što je bilo dotrajalo,sve je bilo ok dok nisam nasuo gorivo na jednoj pumpi,tad mi se počela tresti instr.tabla,već sutra auto nije moglo upaliti,tad sam zamijenio filter goriva koji je bio zaribo zbog tog goriva,pročistio instalaciju ozračio i bilo je ok dva mjeseca,međutim sada mi se opet to dešava ali problem ne mogu da riješim na ovaj fazon,sve sam izmijenio kao i tada ali nema poboljšanja,čak su mi rekli da je do dizni koje sam promijenio ali ništa,regler-ništa,čišćenje plovka-ništa,nosač motora prednji-ništa,sada mi se pojavio zrak na dotoku goriva,zamijenio sve šelne,crijeva i šta sve ne ali ništa.Znam da dizel treba da trese malo ali ovo je kao da nema nosača motora sva šasije se trese a oni dobri svi,da li je neko imao sličnih problema da pomogne ako nije frka,inače nasuo sam mu castrolovo ulje čuo sam da i to može nešto značiti,ostaje mi da riješim taj dotok goriva prije neko krenem da tražim bosch maistora da skida pumpu.Ja sam malo napisao opširno ali čitam i vidim da raja dosta problema imaju sa autima i maistorima i da se uvijek nađe neko riješenje unaprijed zahvaljujem svima koji odluće da mi pomognu.Inače auto ide kao benzinac samo u leru trese do bola
holowey

#2 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by holowey »

problem? kod g2 dizel? ne vjerujem ti, ti nas samo ovdje zezas :D

salu na stranu, jeli cesto vozis na rezervi? na dnu rezervoara se zna nakupiti taloga koji cesto stvara takve probleme...
komshija

#3 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by komshija »

ok,znam da je to bosansko magare što kažu i da bi maistori propali da neka golfova,ali radio je drug super neznam šta mu je već sam dao dosta para na glupostia a nisam riješio problem,na rezervi vrlo rijetko vozim uvijek je na prvoj crtici od crvene,kad dođe do nje pravac pumpa,dok sam sipao d2 bilo je sve ok čim nasu ovo"moderno"belaj,dodijelo brate
starii

#4 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by starii »

prodaj ga pa kupi si ko cojk golfa 6 :D
komshija

#5 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by komshija »

čekam 7-cu pa ću onda,vjerujem da tvoja 6 nema problema..................još polako to je golf :D
dinaraaa

#6 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by dinaraaa »

Ukoliko sipaš euro dizel a navodno su sve pumpe s tim gorivom , onda je savjet nekih stručnjaka da prilikom tankanja goriva sipaš 2 % običnog motornog ulja u rezervoar najbolje ono jeftino Inino npr.

U suprotnom doći će brzo do kvara na boš. pumpi. :-)

Da li je ovo pouzdano ili ne ne mogu suditi , ali sam vidio kod prijatelja da su pumpe procurile ...riječ je o G II TD intercooler i passat TD intercooler
komshija

#7 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by komshija »

probao sam i to sipao atf ulje u rezervar ali nije pomoglo,dok mi je haver sipao u četvorku i fakat fercera,što se tiče eura neznam motor mi je suh kao i pumpa,nadam se da će neko naletiti sa sličnim ili istim problemom koji je uspiješno riješio u svakom slučaju hvala drug
miop

#8 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by miop »

Jesi li gledao ovaj plasticni ventil - pozicija 4 na crtezu, zna on zezati ako ti se pojavio zrak u dovodu goriva.

Image

Auto se trese kada ima zraka u dovodu i to je tvoj problem koji trebas rijesiti.
komshija

#9 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by komshija »

vozdrica,to sam kad sam filter mijenjao skinem osigurač poslije vratim ventil i osigurač,neznam šta da njemu uradim jedino da skinem pa da ga propušem malo i opet stavim nove šelne,rezervar nemam gdje skinuti da ga očistim jedino maistor da to odradi,pokušat ču sa ratnim rezervarom"kanister" bez filtera ako bude ok onda ste dobro problem je ili u filteru koji je nov ili instalaciija do rezervara ili on sam,čim isprobam javljam jesam li riješio problem.............hvala vam...
komshija

#10 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by komshija »

vozdra,zamijenio sam opet filter goriva i sve šelne stavio nove,tako da sam riješio problem sa zrakom u dovodu ali opet imam isti problem trese se u leru i kad pojačaš rad,kao da pumpa nešto zeza ili je nešto u njoj začepljeno,jer sam mijenjao i uloške dizni i sad nema zraka u dovodu,da li se ona šta može okretat pa da se dobije ravnomjeran rad motora ili se treba nositi bosch maistoru da je prepakuje,na kanister mi je isi problem.............
komshija

#11 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by komshija »

vozdra,bio sam kod maistora,popuštao mi je nosače motora pa smo upalili auto onda ih opet zategli ali ništa,zakretali bosch pumpu ali ništa,onda mi je malo na uho što kažu štimao nešto na pumpi i bilo je ok do jutros auto išlo ko metak,već jutros kad sam ga upalio počeo je skakati i pucati iz rezervara kao da ima vode u gorivu,minutu i onda je proradio ali opet prenosi vibracije na šasiju i motor neradi ravnomjerno,on mi predlaže da probamo kakvu polovnu pumpu da vidimo je li do nje jer nema se šta više probati,da li je neko imao iskustva sa mjenjanjem ili reparacijom bosch pumpe i šta je dobio sa tim...unaprijed hvala
amortizer

#12 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by amortizer »

komshija wrote:vozdra,bio sam kod maistora,popuštao mi je nosače motora pa smo upalili auto onda ih opet zategli ali ništa,zakretali bosch pumpu ali ništa,onda mi je malo na uho što kažu štimao nešto na pumpi i bilo je ok do jutros auto išlo ko metak,već jutros kad sam ga upalio počeo je skakati i pucati iz rezervara kao da ima vode u gorivu,minutu i onda je proradio ali opet prenosi vibracije na šasiju i motor neradi ravnomjerno,on mi predlaže da probamo kakvu polovnu pumpu da vidimo je li do nje jer nema se šta više probati,da li je neko imao iskustva sa mjenjanjem ili reparacijom bosch pumpe i šta je dobio sa tim...unaprijed hvala
isti problem!
u pocetku je sve bilo ok i prvih 350 hiljada km radio k'o singerica, medjutim nakon toga, sve do danas nisam rjesio problem. promjenio sam sve, osim auta, ali nista. Kaze mi jaran da ce za 12000, odnosno na 540000 poceti jos vece vibracije.
Komsija, sorry, malo da te raspolozim .... :run:
komshija

#13 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by komshija »

imam opciju da uzmem pumpu sa otpada,koja je došla sa autom i njemačke i koja bi trebala biti ok pa da probam ako nije do nje mogu je vratiti,tako da mislim da je još to jedino što mogu da pokušam ako nebude ni to još jedino na kakav comp.test ako igdje ima u sarajevu normalan,možda se ona šta začepila ili šta već,što se tiče ramena juče je čovjek skidao i provjeravao sve moguće opcije,možda je šta i do struje ko zna.........dodijalo brate :x
whow

#14 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by whow »

Nisam mehanicar ali znam iz iskustva da mnogi problemi dolaze sa predenim kilometrima i oni se vremenom multipliciraju . Moj savjet je ako vozi , ne bacaj pare na bespotrebne opravke jer tesko da ces rijesiti taj problem obzirom da si obisao sijaset majstora i nista . Cinjenica ja da Golfovi kad ostare tresu , posebno ako u dugo stajali ili ako su pripremljni za prodaju. To za gorivo je klasika , tip sto ti je prodao auto je nasuo nesto u gorivo da bi prikrio vibraciju i kad si ti dosuo gorivo vibracija se vratila. Nista novo , drugi put kada kupujes polovno auto kupuj od osobe koju znas a ne od nekoga sa ulice .
komshija

#15 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by komshija »

auto sam kupio od starog dede,koji je izlijepio linoleum po patosu i gepegu da se ne haba,pur pjenom svaki sastav od cjevčica kočnice zaštitio,karton postavio ispod sjedišta da se neprlja valjda spužva,nebo,tapacirunzi i sjedišta su kao iz fabrike,motor perfektan bio ja sam tek drugi vlasnik kako je auto izašlo iz tas-a,ne bih rekao da je to osoba koja bi sipala bilo šta drugo u rezervar osim nafte i osoba koja je mjenjala ulje svakih 3000km,ukratko golf je super i mislim da je jedan od boljih u Sarajevu,krivo je gorivo koje sam nasuo na pumpi koje je vjerovatno bilo prljavo i začepilo nešto u pumpi....ali vidjet ćemo šta će se desiti....hvala na savjetu...
hotazmaj

#16 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by hotazmaj »

Moze biti da nije fino uzubljen. Meni je na polu bila faza promasena za jedan zub auto je dobro radilo jedino je malo slabije palilo. Jos mi na pamet pada auspuh. Mnogi ovo zanemaruju ali i pretegnut auspuh zna praviti ovakve probleme
whow

#17 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by whow »

komshija wrote:auto sam kupio od starog dede,koji je izlijepio linoleum po patosu i gepegu da se ne haba,pur pjenom svaki sastav od cjevčica kočnice zaštitio,karton postavio ispod sjedišta da se neprlja valjda spužva,nebo,tapacirunzi i sjedišta su kao iz fabrike,motor perfektan bio ja sam tek drugi vlasnik kako je auto izašlo iz tas-a,ne bih rekao da je to osoba koja bi sipala bilo šta drugo u rezervar osim nafte i osoba koja je mjenjala ulje svakih 3000km,ukratko golf je super i mislim da je jedan od boljih u Sarajevu,krivo je gorivo koje sam nasuo na pumpi koje je vjerovatno bilo prljavo i začepilo nešto u pumpi....ali vidjet ćemo šta će se desiti....hvala na savjetu...

Pa vidis da se deda spremao da vozi tog Golfa za zivota ali to trzanje ga syebalo, vidi covjek nema ljeka, i ode Golf na pijacu. Kako bolan moze taj Golf biti "jedan boljih u Sarajevu" kada tako ruzno trza. Najgori kvar je onaj kvar koji se ne moze otkloniti. Svi smo mi imali takvih auta sto izgledaju ko' lampa al' ih nesto handri. To ti je kao da imas ljepu zenu al' nece da kuha ili ne daj boze sta drugo , ili imas gabora zenu a kuha da prste oblizes :lol:. Ko zna, mozda neki majstor nekada i skonta taj problem . Na ovom forumu je nekada bilo tipova koji su znali napamet GII D , sta, gdje , kako , radi -zbog cega , sada je sve to tanko. Ostali samo ovakvi sto ti daju bezveze savjete. :run:
cute poison

#18 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by cute poison »

Sto ce ti bolan dizel II, uvijek moras imati suvozaca da ti cuva instrument tablu kad kreces sa semafora :lol:
komshija

#19 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by komshija »

neznaš ti šta je dizel auto,tako da molim te ako nemaš šta pametno da kažeš ko ostali na forumu...............auto nisam kupio na pijaci već preko nekoga tako da ni dedo nije znao šta ga čeka jer je auto radilo perfektno,................
komshija

#20 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by komshija »

danas sam bio kod maistora za ausph u dodexu i on je ok..........biće da je pumpa a ubrzo će se saznati i to.....
komshija

#21 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by komshija »

vozdrica nije me bilo malo:)imao sam nekih problema sa int.vremenom i tako,samo da javim da sam riješio problem bar tako mislim reglažom i štimanjem bosch pumpe kod zufera,nekoliko dana je sve ok auto mirno radi,troši koliko treba i tako opet je stari nadam se da će tako i ostati ako opet ne naspem gdje loše gorivo.Pumpa je imala lufta na osovini i neke gumice su dotrajele pa je to sve spakovano i stavljeno novo,pumpa naštimana na stolu i paljenje sa nekakvimkomparaterom.Zahvaljujem svima koji su mi davali savjete i trudili se da mi pomognu a hvala i onoma koji su se zezali........HVALA
Sarajevski

#22 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by Sarajevski »

nek je sa srecom i da se hairli navozas. samo se pazi ovih sto im je far skuplji od tvog auta :mrgreen:
mene je tako zezala benzinjara, tresao se kad se zagrije, da bi problem bio rijesen za 12 maraka. otisla nekakva guma na karburatoru. i vozi misko
komshija

#23 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by komshija »

hvala drug........
sodom

#24 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by sodom »

komshija wrote:vozdrica svima,prvi put sam tu,tek reg. :) ,imam problem sa autom koje sam nedavno kupio,kao i svako sve sam pregledao(maistori),rekli lampa i fakat dobar golf koliko može biti 92g.auto,dizel.Odmah sam zamijenio ulje,filtere,remenove,i sve što je bilo dotrajalo,sve je bilo ok dok nisam nasuo gorivo na jednoj pumpi,tad mi se počela tresti instr.tabla,već sutra auto nije moglo upaliti,tad sam zamijenio filter goriva koji je bio zaribo zbog tog goriva,pročistio instalaciju ozračio i bilo je ok dva mjeseca,međutim sada mi se opet to dešava ali problem ne mogu da riješim na ovaj fazon,sve sam izmijenio kao i tada ali nema poboljšanja,čak su mi rekli da je do dizni koje sam promijenio ali ništa,regler-ništa,čišćenje plovka-ništa,nosač motora prednji-ništa,sada mi se pojavio zrak na dotoku goriva,zamijenio sve šelne,crijeva i šta sve ne ali ništa.Znam da dizel treba da trese malo ali ovo je kao da nema nosača motora sva šasije se trese a oni dobri svi,da li je neko imao sličnih problema da pomogne ako nije frka,inače nasuo sam mu castrolovo ulje čuo sam da i to može nešto značiti,ostaje mi da riješim taj dotok goriva prije neko krenem da tražim bosch maistora da skida pumpu.Ja sam malo napisao opširno ali čitam i vidim da raja dosta problema imaju sa autima i maistorima i da se uvijek nađe neko riješenje unaprijed zahvaljujem svima koji odluće da mi pomognu.Inače auto ide kao benzinac samo u leru trese do bola
nosač motora, bomba!
zonbirile

#25 Re: problem sa golfom 2 dizel

Post by zonbirile »

auto ti punoljetan,hormoni,pubertet...
Post Reply